Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Zvedni mě z vyschlého prachu. Zlom moje řetězy. Vyveď mě z ďáblova příbytku a odvěď mě pryč........... Scénář : Ehren Kruger. Hudba : Ed Shearmur - ve filmu mimo jiné zazní - Blackbud - Barefoot Dancing http://www.youtube.com/watch?v=LbkK8Of6F3o CHYBA VE FILMU - Ke konci filmu má Caroline ( Kate Hudson ) na půdě rozmazaný oči, když se potom probudí, už je rozmazané nemá... a později zase ano. CITÁT - Dítě, myslím, že jsi mi zlomila nohu.......... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $47,907,715Tržby Celosvetovo $91,974,818║ Asi jeden z mála horrorov za posledné roky čo netlačí dej cez brutálne scény ale snaží sa dej vystavať cez tajomný príbeh, kde treba plnú pozornosť sledujúceho aby sa mu všetko čo chce film povedať strebalo a vyrysovalo v zaujímavú zápletku. V podstate ide o takú komornejšiu snímku z minimom postáv, takže nie je problém pochopiť ktorékoľvek konanie akejkoľvek postavy. Možno na prvý pohľad to vyznie priemerne ale človek keď si uvedomí aké horrorové frašky dnes vznikajú, musí uznať že v tomto prípade ide o to lepšie z toho čo nám tvorcovia ponúkajú. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladá, dvadsaťpäť ročná, zdravotná sestra Caroline je frustrovaná prácou v nemocnici. Preto sa rozhodne zmeniť zamestnanie. Zareaguje na inzerát v novinách. Stane sa opatrovateľkou starého, umierajúceho muža, ktorý žije spoločne so svojou manželkou v obrovskej vile uprostred močiarov. Caroline sa tam stretne s niečím, čo zmení jej pohľad na čiernu mágiu a stratí tam to najcennejšie, čo má. "Kľúč" je celkom obstojný mysteriózny horror, odohrávajúci sa na juhu Spojených Štátov Amerických, v kľudných, ale nebezpečných a tajomných bažinách. Na tri hviezdičky to však vytiahol až samotný konec. *** ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další průměrný horor s nevyužitým potenciálem. Režisér po celou stopáž efektivně buduje atmosféru, až máte dojem, že koukáte na nějaký vybroušený klenot ze světa hororu. Bohužel, po čase však začnou na povrch vyplouvat některá hororová "klišé", a film z výšiny spadne rovnou na dno průměrnosti. Celkový dojem pohřbívá i odfláknutý konec, který byl předvídatelný asi už od poloviny filmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ehren Kruger se evidentně autorsky vyšťavil už při remaku prvního Kruhu, jelikož dvojka moc inteligence nepochytila a o Klíči se dá říci to samé. Není to sice úplně blbé, ale v některých momentech trestuhodně vyprázdněné. Softley umí točit dialogy na jedničku, ale atmosféra mu uniká – hrdinka bloudí po domě a přitom znalejší divák tuší, že žádní bubáci na půdě nejsou. Malé plus za relativně chytrou pointu a to velké za pěkný zadek Kate Hudson. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)

Reklama

Reklama