Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +závěr, slušná atmosféra -slabší rozjezd, herecky spíš průměr/// Popravdě čekal jsem víc. Klíč je jen mírně nadprůměrná duchařina a i když snaha je vidět, moc se nedaří. Hlavní hrdince její strach nevěřím, možná je to dáno tím, že se moc nebojí a je přeci jen víc inteligentní než hrdinky v jiných filmech. To má ale za následek, že se o ní moc nebojíte. Vedlejší postavy moc sympatické nejsou (to je ale účel) a prostředí je natolik depresivní, že by jste hned z toho místa vypadli. Ale nemůžete jestliže chcete film dokoukat a to vám taky radím, úplně to změní pohled na celý film i na předešlí děj. A neříkejte mi, že jste to čekali./// Celkem 64%/// ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $47,907,715Tržby Celosvetovo $91,974,818║ Asi jeden z mála horrorov za posledné roky čo netlačí dej cez brutálne scény ale snaží sa dej vystavať cez tajomný príbeh, kde treba plnú pozornosť sledujúceho aby sa mu všetko čo chce film povedať strebalo a vyrysovalo v zaujímavú zápletku. V podstate ide o takú komornejšiu snímku z minimom postáv, takže nie je problém pochopiť ktorékoľvek konanie akejkoľvek postavy. Možno na prvý pohľad to vyznie priemerne ale človek keď si uvedomí aké horrorové frašky dnes vznikajú, musí uznať že v tomto prípade ide o to lepšie z toho čo nám tvorcovia ponúkajú. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Súc nie veľkým vyznávačom filmového žánru Horror, musím sa priznať, že sa režisérovi podarilo navodiť miestami hustú a desivú atmosféru, pri ktorých naskakovala husia koža po celom tele. Nie je to stavané na ľakačkách, ani na hektolitroch krvi. Je to poctivé napätie, ktoré dokáže diváka pripútať ku obrazovke a čakať na záver. V tomto filme pointa prichádza až posledných minútach a na chválu je tiež, že (na rozdiel od iných horrorov) tento film pointu mal ..... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Scenár dá sa povedať v rámci žánru bezchybný, finále geniálne. Problém je ale v Softleyho réžii. Čo svedčilo K-Paxu alebo Krídlam vášne tu už vyslovene kazí dojem. The Skeleton Key chcel byť HOROR a pýtal si total brutal masaker, nie TV prístup. Málo temné, málo husté, málo diabolské, nehovoriac už o tom, že taký Alan Parker by z toho urobil psychologickú drámu s myšlienkou, nie iba síce neurážajúcu, no poľahky zabudnuteľnú skladačku... Ideálne vo dvojici, kde tá druhá polovička nepozerá horory lebo sa "strááášne bojí", ale nejaký by predsa len skúsila. Kľúč hororom je, ale fanúšika či trošku náročnejšieho diváka uspokojí ledva z polovice. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Už je to všetko tak dookola obohrané, že len málo momentov ma dokázalo naľakať, či vystrašiť. Film priehľadný ako každý druhý svojho druhu, hlavne tá mysterióznosť sa nepodarila. Samozrejme nemôžem nepochváliť kvalitu režírovania a hercov, tí v tom prsty určite nemajú, to by som im krivdil. 60%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)

Reklama

Reklama