Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle není horor s lekačkama, ale řádně napínavý film s napětím. Je pravda, že se Ehren Kruger po tragickém Kruhu II zlepšil, nicméně některé své nápady rád opakuje (kromě vody také např. některé snové pasáže -zašitá pusa- připomínaly Kruh jedničku.) Vývoj příběhu jsem odhadl, zdaleka však nevytušil celý. A ještě něco pan scénárista od vynikajícího Kruhu nezapomněl. Konce. Konce! ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak jako bych to tušila, odložila jsem konzumaci druhé poloviny filmu až na ráno. A dobře jsem udělala. Obávám se, že jinak bych o půlnoci zmateně pobíhala po bytě hledajíce síru a křídu a cihelnou drť bych se snažila vydolovat ze zdi - což jde ovšem v paneláku dost blbě. Je to zvláštní, ale byť ve své podstatě ten film až tak hororový není, musím přiznat, že jsem se po dlouhé době opravdu bála. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ian Softley je macher na atmosféru, tentokrát trochu netypickú pre mysteriózny triler. Podľa mňa je Kľúč jeden z najvydarenejších príspevkov k vlne filmov s prekvapivou pointou zabalenou v hororovom kabáte. Oná pointa, na ktorej celý film visí, mu dáva nový, hlbší rozmer, je prekvapivá a snaží sa aj niečo povedať. Spolupráca schopného režiséra a scenáristu Krugera, ktorý už viac krát dokázal, že vie na konci prekvapiť, sa vyplatila. A povinná vystrašená blondýnka s tvárou Kate Hudson sem adekvátne zapadá. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

NENÁVISŤ+3:15 ZOMRIEŠ Trochu slabšia ducharina, pri ktorej ani moc nezamrazí, ale aj tak má zaujimavú atmosféru. Naplno ťaží z krásy Kate Hudson, a rovnako aj z riedkeho scenára. Príbeh sám seba degraduje, ale na Kate behajúcu v nohavičkách a obtiahnutom tričku by som sa dokázal pozerať aj v horších veciach. Myslím, že ako celok stále trochu lepšie ako GOTHIKA, ale to mi možno len učarovala Kate... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Některé dveře by měli radši zůstat zavřené. Kdybych se podle toho řídil, tak tady už nejsem. Jenže hlavní hrdinka se podle toho neřídí a tak je vtažena do vírů situací a problémů, které musí prozkoumat a následně vyřešit. Jenže jak je známo, nic není tak jasné, jak to na první pohled vypadá. Skvělý, atmosférický horor, který se pyšní originálním příběhem, temnou atmosférou a zajímavě překvapivým koncem. Tyto dveře určitě otevřete, vyplatí se to. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)

Reklama

Reklama