Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

prsvl 

všechny recenze uživatele

V sérii filmů, které jsem viděl za jeden víkend si ani u jednoho nejsem jistý jaké hodnocení přidělit. Tento film má výborný konec, slušnou atmosféru (i když nebyl tak strašidelný jak jsem čekal), nemá nelogická místa, ale přesto jsou některé pasáže klasické a přesně takové jako v ostatních "hororech" tohoto druhu. Nebudu to prodlužovat: horší 4. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezky vymyšleno, to se mi moc líbilo. Sice celkový děj je už slabší, ale i tak nemůžu říct, že bych se v některých pasážích vyloženě nudil, protože, na rozdíl od jiných hororů, se v něm, i když někdy pomalu, ale stále, něco děje. Pár strašidelných okamžiků se v tomto "hororu" objeví, určitá (nutná) dávka mystična a nadpřirozených sil vůbec není na škodu, něco je hodně čitelné, něco ale ne, a to něco mě na konci dostalo (nebo jsem možná jen natvrdlej, že mě to nenapadlo už dřív). Každopádně silný závěr ve mě zanechal dobrý dojem z jinak průměrnéhbo filmu. ()

Reklama

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

No hororový fanúšik nebude spokojný na 100% ale pokiaľ máte radi atmosferické thrilleri tak je to niečo pre vás a svojich fanúšikov určite nesklame ani Kate Hudson. Žiadne lakačky sa nekonajú ale príjemná mrazivá atmosféra sa tu z časti nachádza takže film dokáže upútať, ale to platí až o druhej polovici do ktorej sa dostanete až po prekonaní neskutočnej nudy pri ktorej sa vám môže ľahko stať že zaspíte. Inak čo sa týka formálnej stránky je to v súčasnosti štandard podobne ako priemerní herci. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Už je to všetko tak dookola obohrané, že len málo momentov ma dokázalo naľakať, či vystrašiť. Film priehľadný ako každý druhý svojho druhu, hlavne tá mysterióznosť sa nepodarila. Samozrejme nemôžem nepochváliť kvalitu režírovania a hercov, tí v tom prsty určite nemajú, to by som im krivdil. 60%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Buď se mi to zdá nebo se s horrory v poslední době roztrhl pytel. Po béčkovinách jako byl House of wax (Dům voskových figurín), druhý Kruh přichází jeden z mála horrorů, který by mohl stát za zmínku. Skeleton key není nijak děsivý horror to říkám předem. Prakticky jsem se u něj nebál až na posledních pár minut, kdy se však zlehka dala prohlédnout finální pointa(ta je mimochodem velmi dobrá a docela umí zarazit). Bohužel není moc co pochvalovat. Kate Hudson je fajn, ale je to čistě průměrná herečka a ve Skeleton key to potvrzuje. Ostatní jsou na tom podobně. Ať už Gena Rowlands nebo Peter Sarsgaard. Film stojí na myšlence, že víra je všechno. Ochutnejte tento film a uvidíte jestli uvěříte. Mě nepřekvapil jak měl. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)
  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)

Reklama

Reklama