Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

ladko 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý nie je založený na zbytočnom krviprelievaní, ale na poctivom budovaní atmosféry. Čo však vyzdvihuje tento film na 5 hviezdičiek je skvelá pointa, ktorá je veľmi prekvapujúca a nečakaná(a u mňa fungovala oveľa viac ako u nelogického(aj keď efektného) zvratu v SAW). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +závěr, slušná atmosféra -slabší rozjezd, herecky spíš průměr/// Popravdě čekal jsem víc. Klíč je jen mírně nadprůměrná duchařina a i když snaha je vidět, moc se nedaří. Hlavní hrdince její strach nevěřím, možná je to dáno tím, že se moc nebojí a je přeci jen víc inteligentní než hrdinky v jiných filmech. To má ale za následek, že se o ní moc nebojíte. Vedlejší postavy moc sympatické nejsou (to je ale účel) a prostředí je natolik depresivní, že by jste hned z toho místa vypadli. Ale nemůžete jestliže chcete film dokoukat a to vám taky radím, úplně to změní pohled na celý film i na předešlí děj. A neříkejte mi, že jste to čekali./// Celkem 64%/// ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kľúč určite nie je čistokrvný horor. Je to mysteriózne krimi. Síce s céčkovým obsadením, ale s podarenou pointou. K samotnému pozretiu, napriek nízkemu hodnoteniu, ma inšpirovala skutočnosť, že scenár napísal Ehren Kruger. Má na konte môj najobľúbenejší horor Kruh a tiež jeden z najlepších záverov, a to vo filme Miluj bližního svého. Tu sa mu opäť podarilo zvýšiť zážitok rozuzlením. Škoda, že prešiel na temnú stranu a začal písať popcornové bijáky pre deti a mládež. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Skeleton Key na milimetr přesně zapadá do šuplíku ryze atmosférických horrorů bez kapky krve s haldou napětí navrch. Na celkovém výjevu filmu a jeho perfektní strašidelné atmosféře pracuje každičký detail – od cvrkotu kobylek a vrzající podlahy, až po interiér domu. Vedle zpracování na jedničku je tu klasicky vypadající příběh staršího bubudomu s bohatou historií, se kterým bych se velmi plně spokojil. Kazy na kráse, a to mírný odklon od horrorové linie a marnění divákova rozpololožení v trochu zbytečně překombinovaném námětu, ale kompenzuje Hudsonka svým fitnessoidním tělem. Atmosférickou alternativou je duchařina Ti druzí. Alternativa: The Others, Orfanato, Darkness, House of the Devil. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak jako bych to tušila, odložila jsem konzumaci druhé poloviny filmu až na ráno. A dobře jsem udělala. Obávám se, že jinak bych o půlnoci zmateně pobíhala po bytě hledajíce síru a křídu a cihelnou drť bych se snažila vydolovat ze zdi - což jde ovšem v paneláku dost blbě. Je to zvláštní, ale byť ve své podstatě ten film až tak hororový není, musím přiznat, že jsem se po dlouhé době opravdu bála. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)

Reklama

Reklama