Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Diamant 

všechny recenze uživatele

Futbal je len zámienkou pre nezmyselné násilie otrasných rozmerov... Film má výborné tempo, ktoré si priam "vynucuje" neustálu pozornosť. Aktéri niekoľkokrát vyslovia aj tie najhoršie nadávky, minimálne na konci filmu vyznieva takéto slovo úplne zbytočne a ubližuje kvalite filmu. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 18 rokov. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Povedzme si pravdu, Green Street Hooligans boli lepší film. Viac rozpútal diskusiu, viac ho ľudia majú radi. Bol krajší po všetkých stránkach. Toto bolo drsné, bolo možno aj podľa skutočnosti, ale nemalo to taký skvelý dej. Bolo to síce presvedčivé, anglické, ale neskôr keď Danny Dyer robil dokument som mal pocit, že zistil, že toto bol len slabý odvar. Deťom a mládeži neodporúčam, aby sa na to nehrali, lebo môžu skončiť ako na konci. Samozrejme, že od tých časov sa veľa v boji proti chuligánom zmenilo, prakticky ich v takom Anglicku utlmili na najnižšiu úroveň, ale je to stále pohľad do minulosti, ktorý stojí za to. ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Football Factory je vlastně taková sonda do života Tommyho Johnsona, jednoho celkem obyčejnýho fandy londýnský Chlelsea. Kromě náklonosti k fotbalu (kterej ve filmu neuvidíme) hlavně k rvačkám s příznivci ostatních ostrovních mužstev (těch je zase dost),pak samozřejmě nějaký ty drogy a sex s neznámejma děvkama u baru. Film nabírá pořádně na obrátkách v době,kdy byl Chelsea přilosován do poháru nenáviděnej Millwall (To jsou asi fakt magoři,když už byli i v Green Street Hooligans). Pak už se Tommy dostává hlavně jen do samejch problémů. Film je taky okořeněnej i řadou dost kuriozitních momentů a taky podbarvenej výbornym soundtracku.A taky musím vynést výkon Dannyho Dyera,který mi přesně padl do noty. 100% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Čistá ostrovní záležitost, která popisuje celkem věrně běžný i víkendový život jednoho z fanoušků Chelsea - nudná práce, chlastání, koks, píchání, a v sobotu rvačka. Je to bez příkras, bez vyzdvihování nebo naopak moralizování. Jak už to u anglických filmů bývá, nechybí výborná hudba (Chemical bros., Primal Scream, ale i třeba David Guetta) a místy hodně cynický humor. Málem ukopanej k smrti, květináři, taxikáři, noční můry a přeludy. Jeden ze starý party už se nevrátí. Bright dostal sedmičku, a koule mám tak nakopaný že příštích pár měsíců budu rád když se vychčiju. Po tom všem se fakt musíte ptát sami sebe jestli to stálo za to? Jasně že kurva jo! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovejhle filmů už jsem viděl spoustu a prostě se mi líběj. Footbal Factory splňuje standard. Největší vtip je, že se ve všech těchto filmech střídaj furt ti samí herci. Football Factory má ale k dobru linii s důchodcem veteránem, která se mi moc líbila. Fakt jsem se smál, jak tam sám hulil to obří brko. Bitky jsou tu dobrý, ale na Rise of Footsoldier to nemá a třeba takovej Cass má zase lepší hrdiny. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Během zápasu juniorů, kdy po sobě vyjedou Billy Bright a Millwall Fred, improvizoval Frank Harper hodně svých replik, včetně rasistických urážek. Vyprovokoval tím Tamera Hassana k reálně vypadající reakci. (don corleone)
  • Tamer Hassan, který hraje ve filmu šéfa chuligánů Millwallu, tomuto týmu fandí i ve skutečnosti. (don corleone)
  • Vlajka fanoušků Chelsea, která visí na zadním skle autobusu byla údajně autentickým dárkem jednoho z bývalých členů tvrdého jádra Headhunters. Nick Love ji použil, i když je ní zobrazen Totenkopf. (don corleone)

Reklama

Reklama