Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Football Factory je vlastně jen přehlídka exotů a vypatlanců, jejichž IQ se pohybuje na hranici neandrtálců, tedy zhruba jako u hráčů Manchesteru United. Po celou dobu jsou k mání dialogy tak vulgární, že i já, politováníhodný starý dlaždič, jsem se občas červenal :). Střídání scén rvaček, násilí a fetování je až téměř fádně pravidelné, o nějaké konstruktivní zápletce pak zde nemůže být ani řeč, pač je to celé prakticky jen sešroubované z volně navazujících scének ze života právě těchto bezduchých existencí a nakonec ani "filozofické" vsuvky ústředního hrdiny nad smyslem života na mě příliš nezabraly. Takže z filmu jako celku mám docela rozpačité dojmy.Proč tedy nadprůměrné hodnocení? Jednak jsem obrovský fanda fotbalu,anglické ligy především. Jednak Footbal Factory naplno vystihl atmosféru života Hooligans, je to trefně syrové, drsné a nekompromisní a především živelně britské. Jednak se tu autoři s ničím a s nikým nemažou, tak jak to funguje v reálném životě. Jednak to má spád,šťávu a vůbec to nenudí. Jednak tu jsou výrazné a nenudící postavy,které vynikly i díky skvělým hercům. A především, celý film pojednává o fanoušcích božské a pro mě nedotknutelné a neporazitelné (tedy většinou neporazitelné) Chelsea, takže já osobně nemám co řešit 8D ! Já si zkrátka myslím, že ikdyž Football Factory po filmové stránce příliš nefunguje, má hodně co nabídnout a především, dokáže pobavit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovejhle filmů už jsem viděl spoustu a prostě se mi líběj. Footbal Factory splňuje standard. Největší vtip je, že se ve všech těchto filmech střídaj furt ti samí herci. Football Factory má ale k dobru linii s důchodcem veteránem, která se mi moc líbila. Fakt jsem se smál, jak tam sám hulil to obří brko. Bitky jsou tu dobrý, ale na Rise of Footsoldier to nemá a třeba takovej Cass má zase lepší hrdiny. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že tento film byl u kritiků i diváků velmi úspěšný, poněvadž filmy o choromyslných (dementech) úspěšné bývají. Toť snad výstižně podaný můj názor na tuto nižší formu lidí a problémy s nimi spojené. Strašně rád bych se o tomhle rozepsal na několik stran, ale to si zas můj koment nikdo nepřečet. Jinak film velmi pěkně natočený, přesvědčiví herci i ta správná atmosféra. Sice film asi neposkytne těmto chorým mozkům žádné ponaučení a asi ani zatím nedefinované mladší vrstvy nepřinutí k hlubšímu zamyšlení, ale i tak jsem spokojen. Možná i ten závěr mohl být trochu pesimističtější a mravokárnější. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Čistá ostrovní záležitost, která popisuje celkem věrně běžný i víkendový život jednoho z fanoušků Chelsea - nudná práce, chlastání, koks, píchání, a v sobotu rvačka. Je to bez příkras, bez vyzdvihování nebo naopak moralizování. Jak už to u anglických filmů bývá, nechybí výborná hudba (Chemical bros., Primal Scream, ale i třeba David Guetta) a místy hodně cynický humor. Málem ukopanej k smrti, květináři, taxikáři, noční můry a přeludy. Jeden ze starý party už se nevrátí. Bright dostal sedmičku, a koule mám tak nakopaný že příštích pár měsíců budu rád když se vychčiju. Po tom všem se fakt musíte ptát sami sebe jestli to stálo za to? Jasně že kurva jo! ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Futbal je len zámienkou pre nezmyselné násilie otrasných rozmerov... Film má výborné tempo, ktoré si priam "vynucuje" neustálu pozornosť. Aktéri niekoľkokrát vyslovia aj tie najhoršie nadávky, minimálne na konci filmu vyznieva takéto slovo úplne zbytočne a ubližuje kvalite filmu. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 18 rokov. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Vlajka fanoušků Chelsea, která visí na zadním skle autobusu byla údajně autentickým dárkem jednoho z bývalých členů tvrdého jádra Headhunters. Nick Love ji použil, i když je ní zobrazen Totenkopf. (don corleone)
  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama