Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

petero 

všechny recenze uživatele

Mafiáni, drogy, zbrane, vytunované autá, namakaný poskoci bez mozgu, Le Parkour, karate, bomba, šialený šéfovia, zbesilé naháňačky, kopa srandy - to všetko nájdete v tomto filme. Bezmyšlienková akcia kde jeden človek vymláti dvadsiatich ľudí aj so zbraňami prípadne im zdrhne tak, že by to aj Spidermana zarazilo. Bolo by to absurdné, keby to nebolo tak dobre natočené. A to ja rád. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A teď si v příručce nalistuj stranu: Jsem v prdeli." Příběh je to jednoduchý, typicky bessonovsky přímočarý a mě zaujal snad jen tím, že se odehrává v no-go zóně, jejichž existenci oficiální místa popírají, i když existují jejich mapy či třeba aplikace No-Go Zone Premium. Jinak jde jen o propagaci parkouru a já se přiznám, že mě dost bavilo to skákání po domech, běhání po stěnách, přeskakování aut či dokonalý průlet okýnkem nade dveřmi. A jelikož jsem adrenalinový týpek, tak mě takový zážitek dokázal zvednout ze sedačky a donutil mě vyrýsovat si tělo dvěma kliky a jedním dřepem. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Po pár dnech už si prakticky nepamatuji, o čem to bylo. Ale dívalo se na to takřka bez dechu, i když nic asi nepřekonalo honičku po chodbách paneláku v úvodu filmu. Mít to trochu lepšího sénáristu, tak dám pět a skloním se před Lucem Bessonem a jeho snahou vybudovat ve Francii nový Holywood. Tady se mu to skoro povedlo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej akční výplach. Příběh je sice stupidní, ale na to Besson nikdy nehrál. Pierreovi Morelovi to totiž bohatě stačí, na non-stop akční nářez, ve kterým se lámou končetiny, skáče z baráku na barák a střílí v každý druhý scéně. Tady se prostě logika neřeší a na vypnutí mozku je to výbornej film. Jenom ta kamera byla občas příliš zběsilá. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No tak Francúci toto vedia. Už Yamakasi'' ma trhalo, ale toto bola naozaj pecka! Plné akcie, scény som pozeral s otvorenou hubou, bez zbytočných odbočiek od deja, bez hluchých miest a scenár je tiež fajn, až na ten koniec. Mi povedzte, keď niekomu má o minútu pri hlave vybuchnúť riadená strela, že by si spomenul akurát na dátum a súradnice miesta, ktoré bomba ma ako deaktivačný kód ;-). Ale scenár nepustí. Inak príbeh nadčasový, veď ak to bude s Parížom pokračovať naďalej ako bolo pred rokom, tak sa podobného môže dočkať. Ale film? Treba vidieť. A nie raz! 85%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • David Belle (Leïto) je synem Raymonda Bella, který byl považován za jednoho z předchůdců pohybových umění parkouru a freerunningu. Proslavil se akcí 19. ledna 1969, během které, za extrémních podmínek, slanil z vrtulníku a strhl vlajku Vietcongu z věže katedrály Notre-Dame. Také byl jedním z nejúspěšnějších pařížských hasičů vůbec, se specializací na slaňování a další fyzicky náročné výkony. Za míru sebeobětování pro záchranu životů obdržel Raymond Belle mnoho vyznamenání a stal se vzorem nové generace. (Dan.nesnera)
  • Parkour (někdy také Le Parkour, zkratka PK) neboli "l’art du déplacement" (umění pohybu / umění přemístění) je disciplína francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B (a také umět se dostat zpět) bezpečně, plynule a efektivně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím výšky, výskoků, přeskoků a lezení. (Beastmaster4)

Reklama

Reklama