Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, Morelův o 4 roky mladší snímek Taken mi sedl více. Okrsek má hodně nabušený úvod a i dál pokračuje v dobře rozjetém tempu, ale poslední cca půlhodinovka (řekněme od toho naivního převádění peněz na účet či i přes zdrogování velmi schopnou sestru) sklouzává hlavně díky spoustě žánrových klišé až k průměru a mně osobně už neměla co nabídnout nebo čím překvapit. Navíc "parťákům" sice nechyběla pružnost, ale charismatu moc nepobrali. Škoda, chvíli jsem si myslel, že budu moc přiklepnout 4*, nakonec jen průměr. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pěkné akční francouzské sci-fi. Ačkoli sci-fi je to pouze v tom, že se to odehrává v roce 2010. V Paříži je problém s drogovými kartely a tak jim vyhradí část města, kterou izolují a uzavřou. Leitovi unesou jeho sestru a on se jí spolu s policistou Damienem vydává zachránit. Musí se vypořádat nejenom s padouchy, ale i s nukleární bombou. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Stylová parkourově-akční hříčka s vizuálem typickém pro zbytek podobně zaměřené francouzské produkce strhává veškerou pozornost na skvělou režii a neméně skvělou choreografii, protože scénář od autora Leona je ostudně triviální a kdyby jej napsal kdokoliv jiný než právě Luc Besson, těžko by to takového projektu někdo strčil peníze. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite každý z vás pozná situáciu, keď do vás kámoš v jednom kuse bučí, že ten a ten film je bomba. Horšie je, keď je to kámoš, s ktorým sa filmovo nezhodnete takmer na ničom. Trvalo mi roky, kým si ma film našiel a bohužiaľ môj odhad sa potvrdil. Typická akčná rýchlovka od Bessona je v poslednej dobe ľahko rozpoznateľná. Film je úbohý priemer a príbeh z kategórie jemne debilných. Tých je v akčnom žánri mnoho...Pochváliť však musím kaskadérske kúsky pri naháňačkách, tie stoja za to. Trochu lepší scenár, viac reality a možno by som hviezdu pridal. Nad akčným žánrom často zvyknem privrieť oko, ale odkedy je akrobat rýchlejší ako streľba zo samopalu? To na mňa neskúšajte, zvlášť v dnešnej dobe... 50%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vím, kde ta bomba bude............. Scénář : Luc Besson a Bibi Naceri. Kamera : Manuel Teran. Hudba : Bastide Donny, Da Octopuss a Damien Damien. Zajímavost - Leito má pokaždé jiné tetování a pokaždé někde jinde. CHYBA VE FILMU - Když se Taha jde podívat na Yetiho, tak pod cedulkou s nápisem Yeti chybí malá oranžová cedulka s nápisem PVD, ale pří záběru z blízka tam vidět je. CITÁT - A teď si v příručce nalistuj stranu: "Jsem v prdeli."......... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)

Reklama

Reklama