Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslel, že hraju playstationový Colony Wars. Triky zpočátku hodně televizní, ještě navíc když se ústřední kosmické plavidlo podobá mechanické želvě s ustřelenýma nohama. Posádku tvoří úplně průměrní herci, kterým scénář v první polovině přisoudil jen tak se pachtit po galaxii a pozorovat nenápadnou holku vyrvanou ze spárů nějakého hrozného experimentu, která však v případě nutnosti rozpohybuje své končetiny a zahraje si s padouchy hru známou jako "bruceleeovka". Druhá polovina je výrazně lepší. Přitvrdí se herecky, scénáristicky a zejména trikově. Atmosféra zhoustne jako odstátá krupičná kaše a zároveň potemní. Efekty působí nyní slušným dojmem, v konfrontaci s rozpočtem ba dokonce výborně. Závěr mi připomíná skloubení zombies-hororů, filmu Ultraviolet a hry Alien Ressurection a to všude kolem ještě slídí černoch, co si hraje na Bladea. Každopádně celkově zajímavý sci-fi spletenec. Škoda té počáteční béčkovosti, která pak nakazila půlku filmu. 70% 39 miliónů dolarů/rozpočet)/39 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Serenity je údajne lepšie vidieť až po Firefly, ktorý mu predchádza, hoci to nie je nevyhnutnosťou. Fanúšik seriálu síce môže byť trochu sklamaný odlišným prístupom, v konečnom dôsledku však predsa len prižmúri oči, keďže stále ide o svet, ktorý pozná a má ho rád. Bežný divák však môže v Serenity vidieť originálne sci-fi novej generácie, ale i béčko patriace priamo na video a tomuto dojmu príliš nepomáha ani kvantum televíznych hercov v hlavných úlohách. Napriek omezenému rozpočtu však vyzerá Serenity po trikovej stránke výborne a niet v ňom výraznej stopy po televíznosti. Joss Whedon nielen mnohými vychytávkami dokazuje, že je zručný režisér, nezlyháva ani ako scenárista - i keď v tomto prípade sa až príliš nechal vtiahnuť epickosťou príbehu. Ale hoci mu komorné zápletky idú lepšie, nie je to až tak na škodu a oveľa lepšie podporuje emocionálny dopad príbehu. A čo si budeme nahovárať, ako vyvrcholenie seriálu to celé funguje na jednotku a zároveň je názornou ukážkou že aj so 40 miliónmi sa občas dajú robiť v tomto žánri divy. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí velkofilm i závěrečný díl televizního seriálu. Příběh o tom, že hrdinou může být každý z nás i nahláškovaná týmovka. Zaprášený western i monumentální sci-fi. Serenity povyšuje odkaz seriálu na (ještě) vyšší úroveň, dělá z Malcolma kapitána, kterého chceme jako nadřízeného všichni a z lásky k lodi poslání, které se neodmítá. Firefly je nezapomenutelná sama o sobě, díky Serenity je nesmrtelná. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Serenity je výpravnějším, trikovějším a bombastičtějším Firefly. Konečně zde byl na plno využit potenciál ukrytý v postavě River. Vše, co bylo výborné na seriálu, zůstalo výborné i tady, a navíc filmový formát posádce kapitána Malcolma Reynoldse prostě sluší. Takovéhle zakončení si narychlo ukončený seriál prostě zasloužil, jako takovou náplast na nečekaně utrženou ránu. Nejsem si ale jistá, jestli kvality filmu budou schopni docenit diváci, kteří seriál neviděli, protože v mnoha případech vůbec nemůžou tušit, o co vlastně jde, nebo kdo je kdo. Obávám se, že ve většině případů nebudou, protože jinak by tady snad nemohlo být takové množství negativních komentářů a nízkých hodnocení. Kromě silné stylizace byl totiž Firefly plný vtipných narážek, sebeironie a občas i parodie. Navíc spousta věcí, které se tu tak nějak vyřeší nebo stanou nemají bez hlubšího kontextu žádný význam, třeba vztah Kaylee a Simona nebo Zoe a Washe a spousta narážek a vtípků prostě nemůže bez znalostí souvislostí vyznít tak, jak má. Seriálu jsem plné hodnocení nedala kvůli pomalému rozjezdu a náhlému ukončení, ale Serenity si ho bez mrknutí oka zaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když tohle vznikalo, tak podle mého museli být tvůrci hodně na trní, že buď se jim diváci totálně vysmějí, nebo se jejich dílko chytne a osloví nemalou skupinu dalších milovníků organické sci-fi. Tenhle vesmírný western má nakonec zřejmě víc příznivců, než odpůrců, mě do svých galaktických chapadel ale bohužel nelapil. Občas dochází dech trikařům, jindy hercům, ve kterých jsem měl docela zmatek. Hlavně jsem jedním z těch, kteří se do filmu pustili bez jakékoliv dřívější znalosti seriálu, a to je asi hlavní kámen úrazu. Jedno je jisté, ať tak či onak, seriál bych si stejně nikdy nepustil.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Mezi budovami v úvodní sekvenci (kdy vypravěč popisuje proces „teraformingu“) můžeme zahlédnout Emirate Towers, hlavní dominantu siluety Dubaje ve Spojených Arabských Emirátech. Mrakodrap v popředí na stejném záběru je založen na designu sira Normana Forstera, včetně ředitelství Commerzbank ve Frankfurtu a HSBC budovy v Hong Kongu. (Galadriel)
  • Na DVD je skrytý, tajný bonus (jako na spoustě DVD, jen se musí umět najít). V pravé části obrazovky uprostřed, co vypadá jako useknutý trojúhelník s kroužkem, je aktivní místo. Po rozkliknutí se objeví DVD bonus s animovanou reklamou v japonském stylu na FruityOatyBars (müssli tyčinky), která aktivovala u River Tam bojové schopnosti v baru. Reklama je, podle slov Josse Whedona, odkaz na pana Sparkla ze seriálu Simpsonovi. (c.tucker)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno