foto

Summer Glau

  • nar. 24.7.1981 (36 let)
    San Antonio, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Summer Glau se narodila 24. července v San Antoniu ve státě Texas. Je nejstarší ze tří sourozenců. Její otec je podnikatel a matka učitelka.

V dětství byla profesionální baletkou. To ji zabíralo tolik času, že ji matka musela od 3. stupně základní školy do 12. stupně střední školy učit doma. Tajně si přála být herečkou. Později se kvůli zranění musela vzdát baletu a pomalu začala pronikat do světa showbyznysu. Nejdříve se objevila v několika reklamách a divadelních představeních.

Nakonec si ji všiml režisér Joss Whedon, poté co ji viděl v epizodě seriálu ANGEL. Summer je nejvíce známou pro svou roli v krátkém seriálu FIREFLY, zakončeným filmem SERENITY, do které ji obsadil právě Joss. Objevila se také v seriálu COLD CASE, CSI a ve druhé sezoně seriálu THE UNIT.

V roce 2006, Summer hrála Tess Doerner, paranoidní schizofrenickou navrátilkyni v seriálu 4400. Zahrála si také ve filmu SLEEPOVER, v roli vysokoškolačky jménem Sally, nebo v sci-fi filmu MAMMOTH. Nyní ji můžeme vidět v novém televizním seriálu TERMINATOR: THE SARAH CONNOR CHRONICLES.

Summer byla zvolena nejlepší herečkou roku 2005 čtenáři magazínu SFX, za její roli River Tam ve filmu SERENITY. Byla ji udělena cena roku 2005 Saturn Award, za nejlepší herecký výkon ve filmu SERENITY a byla vyhlášena nejlepší herečkou v sci-fi žánru za rok 2006.

syran

Herecká filmografie

Filmy

2013 Inside the Box
Knights of Badassdom
2012 Help for the Holidays (TV film)
2011 Legenda o Pekelné bráně
2010 Nebezpečné líbánky (TV film)
Superman/Batman: Apokalypsa
2006 Mamut (TV film)
Přijímací ceremoniál (TV film)
2005 Serenity
2004 Konec snění

TV seriály

2016 Castle na zabití (TV seriál)
Spolek největších detektivů (S08E14)
2015 Con Man (TV seriál)
2014 Sequestered (TV seriál)
Arrow (TV seriál)
Nemyslitelné (S02E23)
Ulice v plamenech (S02E22)
Bloodovo město (S02E21)
další epizody (5)
2013 Peter Panzerfaust (TV seriál)
Arrow (TV seriál)
Vědec (S02E08)
Přátele si drž u těla, nepřátele ještě blíž (S02E06)
Zkouška ohněm (S02E04)
další epizody (5)
2011 Mstitel Cape (TV seriál)
NTSF:SD:SUV (TV seriál)
Výjimeční (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Dům loutek (TV seriál) - herec, a.z.
Epitaf dvě (S02E13)
Prázdné tváře (S02E12) - a.z.
Na stopě (S02E11)
Chuck (TV seriál)
Chuck a největší strach (S04E08)
2009 Dům loutek (TV seriál)
The Left Hand (S02E06)
Vyšší zájmy (S02E05)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Setkání s Terminátorem (S02E17)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2007 4400 (TV seriál)
Tiny Machines (S04E12)
Ghost in the Machine (S04E11)
Daddy's Little Girl (S04E09)
další epizody (4)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
4400 (TV seriál)
Padesát na padesát (S03E12)
Bleskový útok (S03E11)
Balada o Kevinovi a Tess (S03E08)
2005 Chirurgové (TV seriál)
4400 (TV seriál)
Procitání (S02E01)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Noční můra Gila Grissoma (S05E06)
2003 Odložené případy (TV seriál)
Halleyova kometa (S01E06)
Firefly (TV seriál)
Srdce ze zlata (E13)
Poslední zpráva (E12)
Past (E11)
2002 Firefly (TV seriál)
Objekty ve vesmíru (E14)
Válečné historky (E10)
Ariel (E09)
další epizody (11)
1999 Angel (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)

Dokumentární

2003 Here's How It Was: The Making of 'Firefly'

TV pořady

2012 Firefly 10th Anniversary: Browncoats Unite (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace