Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Podareny komedialny kratas, kde si zahral moj oblubeny komik:) K dokonalosti filmu este chybalo lepsie prevedenie komedialnych scenok, aby to vyzeralo skvele, ale ani tento pokus neni spatny a velmi rad som si to skuknul a to mi cas pri nom ubehol extremne rychlo, co naznacuje, ze to nebola zbytocna snaha o vytvorenie tohoto stareho britskeho kusku:) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Chceš-li si na Silvestra vystřelit ze svých přátel, zabij Baldricka, než začneš. Když lord Blackadder sliboval opatřit pár rekvizit z doby minulé, ještě netušil, že stroj času je funkční, a on nešťastnou náhodou vyhubí dinosaury, změní jednu nadějnou spisovatelskou kariéru, morálně rozleptá Robina a jeho mužné zbojníky, vévodu z Wellingtonu připraví nejen o holínky, a co hůř – ze svých přátel udělá Francouze. Kromě zlaté sestavy Atkinson-Robinson-Richardson-Fry & Laurie, se tu objeví i Kate Moss jako Marianna, Colin Firth alias Shakespeare, Tyrannosaurus Rex v roli dinosaura a Hordy Skotů se skvěle zhostí partu skotských hord. :) Těším se na pokračování v roce 3000. ()

Reklama

koza3 

všechny recenze uživatele

Kdysi nám to pouštěla učitelka britských reálií na vysoké škole jako alternativní pohled na britskou historii. Byl jsem z toho nadšen a slíbil si, že se někdy podívám na celý serial. Po letech jsem to sjel znovu, tedy po tom, co jsem viděl celý serial a musím říct, že tenhle díl tomu nesahá ani po kotníky. Je to taková rychlá nostalgie pro zaryté fanoušky a návštěvou různých historických událostí a s úsměvným koncem. Nicméně oblíbenou epizodou se to určitě nestane. Úsměvný nadprůměr. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Opět myšlenkově mazaně postavená epizoda která díky možnosti (jakkoliv nepravděpodobné hlavně díky faktu, že stroj vlastně postavil Baldrick ;)) použití stroje času nabízí výjevy Britské historie a několik neopakovatelných (a brutálních) vtipů... btw..: se zeptejte učitele Angličtiny na překlad: "Bugger my giddy aunt" a pochopíte (ten můj to přeložit odmítl a jen ptal se kde jsem to sebral ;)) nebo brilantní vetu na téma "hustej" (You really are as thick as clotted cream, that's been left out by some clot, and now the clots are so clotted, you couldn't unclot them with an electric de-clotter, aren't you, Baldrick? ). Nelze jinak než plný počet a doufat v avizované pokračování v roce 3000 :D. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech se vrací hlavní protagonisté ke společnému stolu a rozjíždí střeštěnou cestu časem. Pro fanoušky série o Černé zmiji je tento dodatek téměř povinností - škoda jen jiného nezvyklého dabingu postav a vychytralé plány jsou v čudu :( [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Ve scéně s Robinem Hoodem a královnou Alžbětou se objevuje černošský kompars, což je jako historický nesmysl vtípek tvůrců. (Kulmon)
  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)

Reklama

Reklama