Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

mira007 

všechny recenze uživatele

V době uvedení do českých televizí to bylo příjemné zpestření, protože mezi těmi americkými seriály se stejnou šablonou to byla opravdu pecka. Neoplývalo to politickou korektností jako ty unylé americké - hláška Michael Jackson je teplouš - je jasným důkazem. Jiný styl vyprávění, jiné tempo, jiné téma z toho dělaly trochu jiný seriál a ne špatný. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako akční seriál vcelku o ničem. Jako "rodinná sága" navýsost povedená záležitost. Tleskám ruským bratrancom za dobře odvedenou práci a skvělý výběr hlavních i vedlejších představitelů a děkuji za ty večerní zájezdy do časů i míst nepříliš vzdálených. Není to Dostojevskij, ale o zločinu a trestu se tady taky píše dost a dost. 80% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Хорошо Алексей Сидоров, очень хорошо. To jsem si bohužel říkal snad jen pár počátečních dílů. Byl jsem mile překvapen, že nám Бригада celkem věrohodně nastínila kriminální scénu v Rusku, které nechyběla určitá realičnost, přirozenost a brutalita. Hlavním hrdinům jsem docela fandil, ale pak jsem se začal s přibývajícími díly docela nudit. Příběh začal nabývat na naivitě a začal mu docházet dech, až to bylo moc málo akční i na mě (a to je co říct :-)). Rozhodně jsem pro to, aby se naši slovanští příbuzní pokusili o něco nového v tomhle směru, ale doufám i za ně, že to zvládnou lépe. ()

SMJSmoK 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mi to nepříde jako blbost nebo "amatérskej seriál"(jak sem tu někde čet). Tenhle seriál má sice svoje mouchy, ale pěkně ukazuje poměry v tom prostředí. Sledujeme tady vzestup ze spodiny na "vrchol" a s ním přicházející problémy, což je podle mě docel realistický. Nevim asi je to o vkusu, ale na mě to prostě zapůsobilo...možná taky kvůli tomu, že je to "něco jinýho" než ta neskutečná hora americkejch seriálů, který mi už pomalu začínaj lézt krkem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodnotim jen prvni dil, protoze na dalsi se uz odmitam koukat. Proti rusky tvorbe nic nemam, i kdyz jsem trochu opatrnejsi pri vyberu ruskej filmu a tak jsem byl zvedavej na tenhle vychvalovanej a originalni serial, ale to byla proste sracka. Mozna jsou dalsi dily uz lepsi, to nevim, ale riskovat to nebudu. Hudba dost spatna, dej prumernej a herci naprosto na hovno, takze jedinej klad je docela slusna realisticnost. Docela zklamani. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)
  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)

Reklama

Reklama