Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Dement 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit po prvním díle - zatím to vidím, že by to mohl být velice autentický a brutální seriál z prostředí ruské mafie. Zaujaly mně hlavně ekzémy (rozuměj teplákové soupravy borců) a taky reálně udělané zvuky při rvačkách, jenom takové plácnutí a žádný řach, bum prásk alá americký akční filmy..i příběh by to mohlo mít. No tak zase takovej zázrak to není, musím jít s hodnocením o jednu * níž. Místy nuda, divné dialogy (možná překladem, kdo ví..), zmatený scénář a nepříliš dobrá herecké výkony. Občas dobrá kamera. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Jak seriál běží, tak se mění hodnocení, takže na konci dodatek............................Americká gangsterka v dlouhém východním hávu. Nemyslím to zle, je óčeň charóšaja. Od 5ti hvězdičkových populárních akčních seriálů ji však sráží (pozor, po shlédnutí prvních dílu) občasný jemný nádech kýčovitosti a naivity. No, je to koneckonců divoký východ, nejsem jím odkojen tolik, abych vzdychal a ronil slzu vždy při pohledu na to, že mladí nadějní budoucí mocní s nedlouhou životností se formují v podstatě všude ve světě stejně. Jen to prostředí, kde dosud 90% každé "slušné" rodiny tvoří bývalí příslušníci udatné sovětské armády a jejich děti, je nakloněno řádnému uvědomění si svého místa v agresivní společnosti trochu víc. Navíc, když je například v 1. díle nejpopulárnějším videem Rambo 1. Však předpokládám, že i naši bývalí východní sousedé vědí, že Rambo nebyl jen jeden a určitě nás při tom dlouho nenechají a přiblíží se našim, akční komercí zmlsaným a otupělým, jazýčkům ještě víc. Jako odkaz západnějšímu světu jej však zvolili filmaři výtečně. Naštěstí zde nakrásno ukázali, že současné ruské filmové akční (nejen) kriminálky strčí nejeden současný západní trhák ve své surovosti a reálnosti do kapsy. ................a nyní dodatek: opraveno ze 4 hvězd na 3 (i tak jich mají tam na východě dost), té naivity, kýčovitosti a divadelní názornosti je tam až moc. ()

Reklama

SMJSmoK 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mi to nepříde jako blbost nebo "amatérskej seriál"(jak sem tu někde čet). Tenhle seriál má sice svoje mouchy, ale pěkně ukazuje poměry v tom prostředí. Sledujeme tady vzestup ze spodiny na "vrchol" a s ním přicházející problémy, což je podle mě docel realistický. Nevim asi je to o vkusu, ale na mě to prostě zapůsobilo...možná taky kvůli tomu, že je to "něco jinýho" než ta neskutečná hora americkejch seriálů, který mi už pomalu začínaj lézt krkem. ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, pamatoval jsem si ho ještě z vysílání na Nově a teď jsem ho asi po sedmi letech znovu zhlédnul na Youtube v původním znění s titulky. Už jenom parádní hudba a znělka a skvělý Sergej Bezrukov by zajistili minimálně dvě hvězdičky, zbytek další dvě. A protože mě seriál neskutečně bavil a abych vyvážil nesmyslně nízká hodnocení a odpady (ty snad můžou být způsobené jenom absolutní rusofobií), přidám brigadýrům i tu pátou ;) P.S.: Neodpustím si poznámku k některým komentujícím: opravdu si myslíte, že hodnotit 15 dílný seriál po zhlédnutí pouze prvního dílu, je dobrý nápad? Nebo že vaše neorientace v ději, poté co od seriálu odejdete, je chybou tvůrců? :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako akční seriál vcelku o ničem. Jako "rodinná sága" navýsost povedená záležitost. Tleskám ruským bratrancom za dobře odvedenou práci a skvělý výběr hlavních i vedlejších představitelů a děkuji za ty večerní zájezdy do časů i míst nepříliš vzdálených. Není to Dostojevskij, ale o zločinu a trestu se tady taky píše dost a dost. 80% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)
  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)

Reklama

Reklama