Reklama

Reklama

Dříve, než byla podle modelu Spojených národů vytvořena ohromná vesmírná stanice nazvaná Babylon 5, stal se vesmír svědkem nelítostné meziplanetární války. Kataklyzmatické války pozemšťanů proti obyvatelům planety Minbari, boje, který vytvářel mezihvězdné dějiny a dláždil cestu pro vznik vesmírného přístaviště. Totální válka. První setkání posádek z planet Země a Minbari doprovázejí chyby a nedorozumění, které vyústí v tragický konflikt, šířící se po celé galaxii. Je neuvěřitelné, jak něco tak drobného může vyvolat něco tak ohromného. Ještě větším překvapením je poznání úžasné pravdy, která přináší nečekaný, avšak všemi vítaný mír... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (23)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dosud nejlepší film z prostředí Babylonu 5. Co vedlo k naší válce s Minbary a k zahájení projektu Babylon, to vše tento film uspokojivě vysvětlil. Triky se zlepšili, uvidíme slavnou Bitvu o linii a spoustu dalšího... Povedla se jako vždy i hudba. Ze všeho nejvíc se mi líbily scény z budoucnosti se stárnoucím Londem Mollarim, mým oblíbencem. Opravdu fakt povedená sci-fi, bravurní začátek. Mě se to opravdu líbilo. Za mě 100%. Úchvatná sci-fi. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Film v televíznej produkcii, ktorý bol doslova nutným doplnkom k samotnému rovnomennému seriálu. Prequel, ktorý prakticky do detailov ukazuje dôvody a priebeh minbarijskej vojny a kde sa stretávajú bývalý a súčasný veliteľ Babylonu 5 a ktorý rozpráva zostarnutý Londo. Jednoducho dejová linka poňatá komplexne s potrebnou dávkou emócií a na tú dobu zaujímavými vizuálnymi efektami. 75 % ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Mistrovské a velmi temné tv dílo, odehrávající se 10 let pred seriálem a kterému se jen opravdu máloco v tomto žánru vyrovná. A nevadí tomu ani trochu levný rozpočet. Je ovšem fakt, že k plnému pochopení všech prvků v tomto filmu, je nutné znát zejména 3.a 4.s. (obzvláště 2díl,War without End, je v tomto ohledu dost zásadní). Když jsem to viděl poprvé, tak jsem u dobré poloviny událostí jen tápal. Teprve po shlédnutí kompletního B5, jsem zjistil, že se jedná o umně utkanou tapisérii, vedle které vypadá můj milovaný Star Trek (krom té zhuleniny jménem Diskavery), jako Bergman vedle JarJar Abramse. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem si to nakonec, ale dalo by se tím začít, ale pár scén je spoiler (už jen tím a v jaké pozici to Mollari vypraví) a je lepší vědět, kde je kdo. Nebo se to dá sledovat po 4. sérii, kdy dostanete i odpověď na závěr filmu resp. jej už budete vědět. Mnoho bylo řečeno v Babylonu 5, tady je to vizuálně a plně zpracováno a jsou tu téměř všechny hlavní postavy. Velmi dobrý film. ()

MasterD 

všechny recenze uživatele

Seriál Babylon 5 mám velice rád. Začal jsem se nyní dívat na pokračující filmy a tento mě dost zklamal. Je pravda, že je fajn konečně vidět události, které se odehrávali před Pilotem seriálu, ale také právě proto mě tento film tak nudil. Proto, že jsem věděl, co musí přijít a jak to dopadne. Nemá to spád, nemá to překvapení. 65%. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama