Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je TV film tak mohu jen a pouze smeknout. Tuto sevrkou legendu jsem neznal, ale skrze tento film ji mám stále v živé paměti a nejedna scéna mi zůstala v hlavě. Jsou zde kvalitní herci (halvně Kristanna Loken byla výborná) a příběh je též poutavý. Jak vidno kvalitní fantasy lze udělat za pár peněz jako TV film ono ruku na srdce kolik TV filmů za něco stálo ať to již byly fantasy nebo cokoliv? Celkově dávám 4z5 a po dalším (odhadem 3. nebo 4.) shlédnutí možná dám i 5* kdo ví a rozšířím tento komentář. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si chtěl pouze obohatit vědomosti a zjistit, kdo že to jsou ti Nibelungové. Jinými slovy – nepočítal jsem, že vydržím první část. Jenže ona to nebyla úplná hloupost a ke konci mě držela skutečná zvědavost nad tím, jak to celé dopadne. Všichni herci jsou seversky chladní a neznámí (až na „Terminátorku“ a „Bergmanovce“), režie standardně televizně nudná, triky ucházející a snad pouze hudba lehce vyčnívá z kvalitativně „šedesátkové“ linie. Těsný průměr. 60% ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem vládne ... inspirace k jedné z největších ság z žánru fantasy, sahající hodně hluboko do minulosti, dokonce dál, než do dob, kdy prabáby našich pradědů byly ještě dětmi. Příběh začíná pěkně od podlahy (striktně vzato od postele) hlavního hrdiny, který se probudí, aby vzápětí oboustranně osiřel. Když kvůli momentální hospodářsko-sociální situaci v rodné zemi nemůže být králem, splní se mu přání "kdybych tak byl kovářem" a se ztrátou paměti činí první krok na cestě do nového života. Siegfried je opravdu pechfógl, protože tohle je jen první ztráta paměti, která ho v životě postihne. Druhá ho postihne v okamžiku, kdy začne pít. Jak jiní k témuž potřebují pro jeden večer aspoň pár litrů vína, pro dlouhodobější amnézie potom mnoho prochlastaných večerů, jemu stačí jeden pohár. Vystaven droze namíchané záludným potomkem Niebelungů, zapomene, koho má vlastně rád, zapomene taky na opatrnost a od té chvíle rozkecává svoje i cizí nejtajemnější tajemství prakticky na potkání, což nemůže přinést nic dobrého, pokud jeho smrt ze zálohy nechceme považovat za projev dobra. Vztahový propletenec téhle ságy mě vždycky bavil, člověk může hodiny meditovat, kdo to odnesl nejhůř, kdo byl hajzl, kdo nešťastný, kdo byl intrikán a kdo byl oběť okolností. Jedno je však jisté, pokud rozpářete velkému zvířeti, které je nad vámi, břicho, poteče na vás sice i krev, ale taky obsah střev a v reálu nebudete pro oči spoluobčanů zbrocení krví nebezpečné šelmy, ale od hoven od hlavy k patě. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Moje konečné hodnocení odráží několik skutečností. Ta první je, že na to že se jedná o TV produkci vypadá vše fakt dobře. Triky i akční scény jsou fajn a draka prostě odpustíte, protože to dá rozum. Další skutečností je, že fantasy prostě nadržuji. Ono koukatelného a pro starší publikum, kde jsou jak já říkám "čáry meče" toho moc není. No a to nejhlavnější je to, že jsem člověk nesečtělý a proto onu legendu neznám. Takže když celou dobu koukáte na polopohádku a čekáte jakou cestou se to vydá, aby byl cíl u happy endu a ono přijde to co přišlo, tak prostě buď zíráte nadšením nebo kroutíte hlavou. Já kroutil hlavou nadšením, proto v rámci TV filmu klidně dám plný počet a 90 procent. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si pamatoval, že to bylo dobré. Po letech jsem chtěl zjistit, jestli si to pamatuju dobře. A vlastně docela jo. Minimálně tuhle verzi bych k Pánovi prstenů opravdu nepřirovnal. ale vzhledem k tomu, že je to televizní, laciné a převážně německé je to fakt dobré, i co se obsazení týče (Terminátorka. Max von Sydow, Batinson). První část je pak v rámci možností vyloženě výborná, dějově fakt zajímavá a i ta akce byla příjemná. Druhá část už byla rozvláčnější, převážně vztahová a celkově tedy o něco slabší. Ale jako celek je to fakt nadprůměr. ani na vteřinu jsem neuvažoval nad tím, že bych udělil menší hodnocení. Takže tak. Kdo se chce seznámit s legendou o Nibelunzích je tohle docela fajn (ačkoliv alternativy tu jsou) a docela to obstojí i v rámci žánru, ale nic výjimečného, k čemu se chcete vracet, to nejspíš není. Ale dobré je to dost. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama