Reklama

Reklama

Království prstenu

(TV film)
  • Česko Prsten Nibelungů (více)

Obsahy(1)

Bombastické televízne spracovanie najslávnejšej germánskej legendy. Fantasy príbeh nakrútený podľa ságy o Nibelungoch, ktorá inšpirovala J.R.R. Tolkiena pre jeho románove bestsellery, ale aj Richarda Wagnera, jedného z najfenomenálnejších svetových skladateľov. Príbeh plný mágie, vášne a dobrodružstva sa odohráva v dávnoveku, v čase prechodu zo starého sveta bohov do nového veku. Tento svet bol ovládaný mágiou a kúzlami a bohovia sa prechádzali spolu s ľuďmi po rovnakých cestách. Spomedzi ľudí je jeden vyvolený, aby skoncoval s kliatbou démonov a raz a navždy oslobodil svet ľudí od nekonečného krvipreliatia. Tento udatný muž, kováč Siegfried však musí zdolať mnohé prekážky a čeliť mnohým intrigám, ktoré chcú jeho úmyslom zabrániť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (143)

Angelino 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte naozaj "bombastické spracovanie najslávnejšej germánskej legendy", dostanete rozprávku pre veľké deti. Príbeh sa rozvíja pomaly, najivnosť kováča Erika je niekedy až smiešna a celý námet obrovsky limituje televízne spracovanie. Ak vydržíte obe časti až do konca, príde aj celkom zaujímavý záver, prezradzujúci aj niečo z histórie a mytológie severu, no takýto typ príbehu by mal do rúk dostať Peter Jackson s patričným rozpočtom. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si chtěl pouze obohatit vědomosti a zjistit, kdo že to jsou ti Nibelungové. Jinými slovy – nepočítal jsem, že vydržím první část. Jenže ona to nebyla úplná hloupost a ke konci mě držela skutečná zvědavost nad tím, jak to celé dopadne. Všichni herci jsou seversky chladní a neznámí (až na „Terminátorku“ a „Bergmanovce“), režie standardně televizně nudná, triky ucházející a snad pouze hudba lehce vyčnívá z kvalitativně „šedesátkové“ linie. Těsný průměr. 60% ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Království prstenu aneb smrt krásných Nibelungů na plátně. Německá coolovka na motivy jednoho z nejstarších evropských eposů. Rozdělení na 2 části má plus (1. část má ještě slušnou atmosféru) i mínus (druhá část je letargická nuda). Vizuální "televizita" filmu není až tak hrozná, ale dějová už ano. Tahle legenda je natočena prachmizerně, vévodí jí odporná ženská (Kristanna Loken) a herecké krbové polínko Benno Fürmann. Ne, Němci chtěli svůj počin tak naleštit a vybrousit, aby se dotkli filmových hvězd prostřednictvím hollywoodských pozlátek, až si pod sebou ukopli příslovečnou bednu od whisky a jejich cesta do pekelného báru je o to jednodušší. A stačilo by málo...nechtít vytvořit vizuální "nadčlověčenskou" fresku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uli Edel tyhle televizni filmy fakt umi, uz jeho Julius Caesar je velmi slusnej a tohle je mozna jeste o fous lepsi. Film jsou vlasne dva 90 minutovy filmy, pricemz ten prvni je daleko lepsi nez ten druhej. Prvni je proste skvely fantasy, kde se bojuje, caruje a zabiji drak. A pak druha polovina, kde neni vlasne zadnej poradnej souboj a jen se intrikuje, pusobi krapet chudcej a krapet mi to pripomnelo Tristana a Isoldu, ale oproti Tristan a Isolda tohle bylo daleko vic zabavny i pres tu absenci souboju v druhy casti. A ackoliv je cela ta legenda docela predvidatelna, tak to dokaze zaujmout od zacatku do konce. Co se tyce hercu, tak Benno Furmann neni vubec spatnej, jen ma strasne divny oci. Kristanna Loken je jako drsna severska kralovna fakt dobra a potesi starej Sydow, kterej se ohani mecem, jak kdyby mu bylo dvacet. Dal me potesily triky, ktery jsou na televizni film docela vymazleny a hudba, ktera je fakt perfektni. Proste i pres trihodinovou delku jsem se ani na moment nenudil a rad se na film mrknu i potreti. ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Na tento snimek jsem se koukal samozrejme pouze kvuli Kristanne Loken! Kristanna vypada vyborne a proto davam filmu 3 hvezdicky!-:) No a ted vazne,kdo by ocekaval neco ve stylu Pana Prstenu bude strasne zklamany, na zacatku vas to trosku namlsa,ale pak je to docela nuda, zadne bitvy, jen same pletichareni a zrada! Ale na televizni produkci urcite dobra nahrada pokud zrovna nejste milovnici Gondikovskych estrad ci Zlatych mrizi! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník John Chalfant navrhl draka Fafnira podle varana komodského a T-Rexe. (Zdroj: jchalfant.com) (Spinosaurus)

Reklama

Reklama