Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (751)

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak po přečtení některých komentařů, co jsou tady, jsem od toho moc nečekal, ale nakonec to tak špatný nebylo. Ze začátku se moc neděje, ale ani to moc nenudí, pak je trocha akce a musim se přiznat že ta mě trochu zklamala, protože většinou neni vůbec nic vidět, jelikož se to převážně odehrává ve tmě nebo příseří a ani baterky na zbraních nepomáhaj. Stejně tak mě zklamli mutanti, jejich vzhled mi akorát tak připoměl film The Thing a po brutální řežbě v čele s The Rockem ani vidu ani slechu, sice pár krvavejch scén se najde, ale moc jich nani. Po tom všem jsem už uvažoval, že všechny ty komentáře mely asi pravdu, jenže posledních 20 minut je pěkně krutá řežba, ani né tak počtem mrtvol, ale stylem jak je ta akce nasnímaná, za to musim přidat hvězdičku navíc. Kdyby ještě The Rock se svojí big fucking gun rozstřilel všechno co by mu přišlo do cesty, tak bych snad dal i 4*, ale po slibný scéně kdy si jí bere se z toho nakonec moc nevyždímalo, takže nakonec u těch 3* zůstanu ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

občas sama sebe překvapuju, jaké všemožné krávoviny jsem schopná dokoukat až do konce a co všechno mě dokáže pobavit.. rozhodně to nebyla taková tragédie, jak jsem předpokládala.. hodnotím z pohledu někoho počítačovými hrami nepolíbeného.. a ty dvě hvězdy jsou myslim tak akorát.. vetřelec je vetřelec...:) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. C24 ,2. Doom ,3. Olduvai/Facing Demons ,4. Searching... ,5. Sibling Rivalry ,6. The Lab ,7. Taking Control ,8. Mac Attack! ,9. Resurrection ,10. BFG! ,11. Destroyed ,12. Infirmiary ,13. Experiment Stahl ,14. Containment Breach ,15. Superhumans and Monsters ,16. Kill 'Em All... ,17. ...Let God Sort 'Em Out ,18. Mass Onslaught ,19. First Person Shooter ,20. Semper Fi ,21. Go to Hell ,22. You Know What You Are? - Nine Inch Nails , ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zhruba pětiminutová "herní" sekvence je vskutku něco nového a pro fandy této kultovní hry bezesporu skvělý zážitek, avšak po celý zbytek filmu se toho vlastne už moc neudá. Záčátek je solidní, s dobrou atmosférou. Avšak postupem času se film dostane do takového stádia, kdy vykrádá všechny své slavnější a lepší kolegy (Predator, Aliens, Resident Evil atd). Atmosféricky celkem zdařilé (temné moderní laboratoře - sázka na jistotu) a herci jakž takž ucházející. Karl Urban je opravdu vynikající, Rock překvapivě nic moc. Akce solidní, sic místy trochu zmatená a nepřehledná. Zaujme tak především výtečné ozvučení, protože ať si namítá kdo chce co chce, Doom je dělaný jen a pouze pro pořádnou zvukovou vatáž. Potom je to opravdu mazec...bezdějový mazec... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale pod tri nejdem, pretože hodnotím subjektívne. Hrozný scenár, to poviem hneď na začiatok! Nieže by ma nejak zaujalo spracovanie, ale Rocka môžem a podobný žáner tiež. Efekty sú super, na výbornú, čo sa o hercoch a spracovaní síce povedať nedá, ale kto by to čakal. Ako akčňák? Ozaj cool, páčila sa mi hlavne kamera v strede filmu na pár scénach. Takže skvelý akčný nárez, bez zbytočných omáčiek okolo, so super zvukom a atmoškou, doporučujem vidieť v kine. 70%. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • BFG je vo filme "Bio Force Gun v3.14". (andrejba)
  • Ve scéně, kdy jednotka letí na začátku k arše vrtulníkem, svítí jim přes ramena lampičky na čtení z kamionů Mercedes Benz. (brok1)
  • Název původní hry napadl programátora Johna Carmacka v roce 1992 při sledování filmu Barva peněz (1986), v němž Vincent Lauria (Tom Cruise) přichází na kulečník s kufříkem s vlastním tágem a na otázku "What you got in there?" („Co v tom máš?“) s úsměvem odpovídá "In here? Doom." („Tady? Zhoubu.“). (Aelita)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama