Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Americké remaky asijských hororů se podobají jako vejce vejci, tedy rozhodně víc než je zdrávo. Režisér se docela snaží při budování atmosféry (povedená je třeba kamera či práce se zvukem), ale pokuď už jste pár podobných filmů viděli, není to moc platné. Nepříjemné překvapení spočívalo i v tom, že Jennifer Connelly nebyla tak zajímavá jako kdokoli z jejích mužských partnerů, ale dokonce ani jako představitelka její dcerušky. Průměr. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Než jsem se na tento film dívala, slyšela jsem ohlasy spíše negativní než pozitivní. Horor to opravdu nebyl, spíše thriller, prvky napětí to mělo, ale klasické lekačky jako v hororu, to ne. Herecké výkony dobré, hlavně malá Cecil se mi moc líbila. Původně jsem si myslela, že když objevili malou mrtvou holčičku a pak se nějak dohodli, bude konec, a ono ne a celé to ještě překombinovali. Bylo to smutné, ale nevím, jestli to u toho filmu bylo ku prospěchu. Mezi špičky se tenhle film rozhodně nezařadí, ale mi se jinak docela líbil, nesl s sebou příjemné napětí a byl rozhodně lepší než třeba 3:15 zemřeš. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Film si ma hneď na začiatku získal celou tou bezútešnou atmosférou malých zaprdených nájomných bytov na Roosveltovom ostrove a snahou Dahlie o nový lepší život so svojim dieťaťom. Ako to všetko dopadlo je však iná vec, v druhej polovici film bohužial začal skĺzavať do priemernosti a nudy. Rozhodne nedoporučujem neplavcom. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je jasným důkazem, že remake nemusí být většinou horší nežli originál. Jenže? Popravdě mě nějak zvlášť nezaujal ani originál, který byl pro mne průměrnou podívanou a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Amíci zase slušně okopírovali většinu scén jako vždycky. Docela mě překvapila Jennifer Connelly, která předvedla solidní výkon zvláště pak ke konci filmu. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Nebudu to vůbec hodnotit jako nějaký film řešící vztahy mezi lidmi nebo v rodině. Chtěl jsem vidět horor a dostal jsem ho. Film je sice velice silně inspirován módní vlnou psychologicky působících hororů vyvolané např. snímkem Kruh, ale tento typ hororu já přesně můžu. Temné vody vynikají zejména dobře navozenou atmosférou a několika málo efektivními lekačkami. Režie filmu je také řemeslně zvládnutá dobře, snímek se z počátku tváří velice nevině, až ke konci lineárně graduje. Doporučuji fanouškům nekrvavých hororů na sobotní večer. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Dům na newyorském Rooseveltově ostrově, který se stal hlavní kulisou filmu, kdysi sloužil jako psychiatrická léčebna. (Mahalik)
  • Keď Ceci (Ariel Gade) beží po chodbe, v pravej ruke drží bábiku Barbie. Keď sa dostane k matke, ktorá ju vezme do náručia, bábika je odrazu v druhej ruke. (Arsenal83)
  • V únoru 2013 bylo v jistém losangeleském hotelu nalezeno mrtvé tělo 21leté dívky ve vodní nádrži na střeše budovy více než dva týdny poté, co si hosté stěžovali na divnou chuť a zabarvení vody. Hotel se jmenuje Cecil, podobně jako jméno dcery hlavní hrdinky příběhu, a má temnou minulost, neboť uvnitř jeho zdí řádili dva sérioví vrazi a zemřelo zde mnoho lidí. U poslední oběti - Elisy Lam - existuje husí kůži nahánějící záznam (poslední, kdy byla viděna živá) z kamery ve výtahu, který odmítl fungovat, podobně jako ve filmu, a v němž dívka komunikuje s někým nebo něčím neviděným. (kriplozoik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama