Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trochu vyšinutý novinář dr. Hunter S. Thompson se na svém ranči zuřivě snaží dokončit příběh o svém advokátovi Carlu Lazlovi. Při psaní článků nezapomíná na neuvěřitelně bláznivé situace, které prožil nejen se svým advokátem. Bitka v soudní síni, útěk oknem z nemocnice, ragby v hotelovém pokoji? Žádný problém. Tenhle novinář to totiž v hlavě opravdu nemá v pořádku. A to si ještě často bere na pomoc drogy, alkohol a násilí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Javert 

všechny recenze uživatele

Where the Buffalo Roam je prvním a o dost méně známějším z oněch dvou filmů, ve kterých se setkáváme s výstředním novinářem Hunterem S. Thompsonem a jeho právníkem a společníkem Dr. Gonzem (který se zde jmenuje Carl Lazlo). Musím říct, že Gilliamovu verzi miluju a možná i proto dám tomuhle filmu jen 4*. Bill Murray ač se snaží seč může na Deppa nemá, zato Peter Boyle je jako Gonzo minimálně stejně tak dobrý a zajímavý jako ten del Torův. Nějaké zásadní výhrady nemám - pobavil jsem se (i když ne tak jako u Fear and Loathing) a jsem rád, že se mi podařilo na tenhle film náhodou narazit. Jinak bych totiž byl ochuzen o další bláznivou jízdu H. Thompsona... ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu není Fear and Loathing. Bill Murray a jeho filmové začiatky, čerstvo po odchode z SNL, kedy sa hľadal. Postava Huntera Thompsona je priveľký kaliber aj na takého machra ako on. Depp ju v Gilliamovom filme uchopil s omnoho väčšou razanciou a dodal jej tretí rozmer. V Murrayho verzii je to len vocas, ktorý trepe dve na tri. Najviac však zamrzí až divadelná statickosť filmu a ošemetná réžia. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Depp je môj obľúbenec, no po tomto si Fear and Loathing asi nikdy nepozriem. Netuším o čom bol alebo mal byť tento film, no scenár buď nikdy neexistoval, alebo to niekto dokafral v strižni, ale žiadny dej tu neexistuje (čo by mal byť taký základ akéhokoľvek filmu). A ako pozerám na hodnotenie, tak podobne ako hlavná postava, aj tu viacero ľudí na niečom fičí... Pretože okrem toho, že to bol jeden chaos, tak to nebolo ani za mak vtipné. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Fear and Loathing se samozřejmě přímo nabízí, ovšem pro Where the Buffalo nedopadá úplně dobře. Je sice zajímavé vidět Billa Murraye v jedné z prvních rolí, tipoval bych však, že on sám na ni nijak zvlášť rád nevzpomíná. Přinejmenším já měl totiž často pocit, že se s ní tak trochu trápil (narozdíl od J. Deppa, kterému vyloženě sedla a já osobně ji považuji za jednu z jeho nejlepších vůbec). Hlavní slabinou je ovšem samotný děj; ten je sice svým způsobem ucelenější, než v případě F&L (vzpomíná se na tři relativně samostatné příběhy, bez nějakých časových zákrutů, kde by se divák ztratil), nicméně i přes jako by silnější důraz na reálie své doby - prezidentská volební kampaň, soudní procesy s mladistvými zadrženými pro držení drog - není film ani z poloviny tak atmosférický jako novější Gilliamova podivnost. A to zejména kvůli mnohem menšímu výskytu Thompsonových monologů a myšlenek i vyhrocených absurdních situací vůbec. Nicméně za podívání stojí, rozhodně se ale vyplatí toho od něj moc nečekat. 7/10 ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost podobné Strach a hnus v Las Vegas. Je zřejmé z koho Depp čerpal když vymýšlel jak pojme svoji roli. Bohužel jsem se u tohoto filmu nebavil tak jako u dějovějšího Strachu. Zde jde opravdu o slataninu někdy velice vtipných zážítků dvou bláznu. Očekával jsem od tohoto filmu tedy trochu víc. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ralph Steadman, který ilustroval Thompsonovy knihy, kreslil také úvodní titulky pro tento film. (venus)
  • Na začátku filmu Thompson řídí auto, píše při tom na stroji a míjí policistu, který prohledává 3 mladíky. Na zdi, na kterou dávají prohledávaní ruce, je napsáno "Fear and Loating", což je odkaz na Thompsonovo dílo. (venus)
  • Hunter S. Thompson napsal několik alternativních začátků a konců pro tento film, žádný z nich ale nebyl použit. (venus)

Reklama

Reklama