Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika. Právě to nám připomínají tvůrci filmu, jehož hrdinou je jedenadvacetiletý mladík, který se vydává za Dona Juana DeMarco. Kromě toho, že se tak obléká, také opakovaně tvrdí, že je tím nejlepším milencem na světě, který měl už tisíc žen. Jen jediná ho odmítla, krásná dona Anna. Právě proto chce ukončit svůj život skokem z obrovského billboardu, v čemž mu zabrání psychiatr Jack Mickler. Ten má rozhodnout o dalším osudu mladíka během jeho vynuceného pobytu na Woodhavenské státní klinice. Setkání podivného pacienta, který okouzluje nemocniční personál, a vynikajícího, ale unaveného lékaře, jenž naslouchá jeho barvitým vyprávěním, ovlivňuje obě strany... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Lavi 

všechny recenze uživatele

Náhodou pěkná pohádka. Spíš než nudný, bych ho já zhodnotil jako pohodový a oddechový. Na herce se dívat dalo, hudba se dala moc pěkně poslouchat. Všechno do sebe pěkně zapadalo. Co na tom, že příběh byl tak jednoduchý a Marlon obtloustlý? A ten obsah - "Život se může stát prázdným a nudným, pokud v něm zcela chybí iluze, fantazie a romantika." - to přesně vystihuje. Jakože nejen tento film. ()

Galadriel14 

všechny recenze uživatele

Dost možná trpím chronickým nadhodnocováním a nějaký čupr psychiatr by mi na to třeba i předepsal prášky. Ale když mi film udělá radost, dávám automaticky pět hvězdiček, c'est la vie. Roztomilá pohádka pro dospělé na pomezí reality a představ (co je vlastně pravda?), zároveň hrozně přehnaná a vyloženě ležérní - přesně jako moje oblíbená deadpan replika "Oh well. Now I must die." Celou hodinu a půl jsem se culila jako idiot. Ještě jsem neviděla nikoho, kdo by měl konzistentně tak krásné vlasy jako Johnny Depp. A starý Brando je pořád borec, i když bych mu jako režisérka rozhodně zakázala dělat cizí přízvuk. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

zajímavý film s neobvyklým příběhem na pomezí reality a fantazie. Není náročný a spíš odpočinkový, ale má něco do sebe, čím zaujme a může i inspirovat - přece jen ubohá skutečnost je někdy tak nudná. Herecky nikdo nijak zvášť nevybočuje a Johnny Depp se drží při zemi. Ani při hodnocení neunikne výš mimo průměr a kvůli pozitivnějšímu náboji dávám zasloužené 3* [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nostalgia? Mozno. Sympaticky stret dvoch svetov, brany dobrodruzno-romantickym usmevnym tonom, kde sa da vsetko prvoplanovite pochopit. Cesta k skutocnemu stastiu nepotrebuje dokaz toho v co verime, ale nadej v to, comu sme sa branili verit. Zivot je jedna velka fantazia, a ani obtlstly Brando mi nevadil na to, aby som si tento mily cvokarsky slabikar oblubil. K-Pax pre vyliecenych romantikov (presne tu som pochopil otrepanu rovnicu cynik=frustrovany romantik) , a pamatajte, bol daleko pred nim. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrným film s, jak jinak než nadprůměrným Johnnym. I já, být ženou, bych se do Johnnyho, jakožto Dona Juana zamiloval, protože jeho herecký talent je vskutku k pomilování! :D Ačkoliv tato role nepatří mezi ty, kde by se mohl naplno projevit. Samotný film byl pro mne až příliš neosobitý, a i přes silnou vřelost romantických vztahů mne zanechal chladným. Závěrečná pointa úsměvná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Nejtěžší na práci s Brandem bylo podle Deppa udržet vážnou tvář. (HappySmile)
  • Když vezme dr. Mickler svou ženu na večeři, můžete zřetelně vidět ženu, která byla poslední "obětí" Dona Juana na začátku filmu. Sedí sama a hraje si se lžičkou, jako by na někoho čekala, stejně jako při prvním setkání. (HappySmile)

Reklama

Reklama