Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

movie 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tenhle film je až příliš nadhodnocený. Laciný pokud o napodobení inteligentní konverzační atmosféry snímků Woody Allena, ovšem z Manhattanu přesunutý do Brooklynu. A s dialogy víc než špatnými. A co ten konec? A co hlavní hrdina co víc než na arty boye vypadá na lokální macho z nočního disca? Ano, Meryl Streep je dobrá a Uma Thurman taky, to ale zoufale nestačí. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Skvělá romantická komedie (postupem času získávám dojem, že časy stupidních popelek á la "Maid in Manhattan" jsou nadobro pryč - a to by bylo vážně super). Meryl Streep mám docela ráda, dokáže být herecky bravurní v každé své roli, i tady je správně ujetá. Bryan Greenberg je sladkej, naštěstí s mírou. No a Umě Thurman nálepku "Nevěsta" už nikdo neodpáře...přesto i ona je vlastně celkem v pohodě. Moc mě potěšil originální námět, ze kterého režisér vcelku zručně těží. Já jsem se u tohoto filmu hodně nasmála, některé scénky jsou opravdu zábavné. Nejvíc mě však potěšil rozumný konec, žádné takové to "žili spolu štastně až do smrti" - to dodalo filmu punc opravdovosti. Takových vtipných, milých, chytrých a svěžích filmů nebude prostě nikdy dost :-) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vy by jste nepřáli svému synovi Umu Thurman? Potom jste Meryl Streep, která jako její psycholožka na ní ví každé i sebemenší zlozvyky nebo špatnosti, které kdy udělala. Vcelku vtipná komedie, která čerpá z již výše zmíněného faktu, že nová přítelkyně syna Meryl Streep je její pacientka. Ve chvíli kdy to praskne už to není ono, ale přesto se film nevzdá a v závěru ignoruje všechny klišé a vytváří svůj vlastní konec, proti kterému nebude nic mít a to vás velmi příjemně překvapí. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy mi nevadí, ale jakmile to začne být "telenovelsky" přeslazené a následuje jedno ocucávání palic za druhým a postavy jsou věčně ubulené, přemýšlím nad odpadem. Prime je však něco docela jiného. Vtipný, nápaditý romanticky vyladěný snímek, který byl pro mě tím pravým šálkem čaje. Originální a nepubertální humor, kterému se nelze nezasmát a romantika ve správné míře činí z tohoto díla velmi příjemný počin. Nerad bych zapomněl vynachválit vynikající závěr. 75% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Před pár dny jsem shlédl Match Point Woodyho Allena, ve kterém Woody konečně změnil své obvyklé téma a svou obvyklou formu. Ben Younger "píše" tenhle příběh perem, které Woody Allen nechal někde doma v šuplíku, a píše jej s bravurou, lehkostí a smyslem pro krásné detaily na tváři Umy Thurman. Po hodině jsem seděl se slzami v očích (od smíchu) a nevěřícně zjišťoval, že sleduji inteligentní a emocionálně zajímavou romantickou komedii, která má konkurenci snad jen v Lásce nebeské či Věčném svitu neposkvrněné mysli. Pak ale Youngerovi došel dech a v závěru (krize) už trochu šlape vodu. Velká škoda. Šlo to utnout i dřív, ale i ta závěrečná půlhodinka přináší zajímavé scény (rozhovor v kuchyni, scéna s výtahem, nejhezčí dárek), jen už to není na té nejvyšší laťce, kterou nastavila ta první hodinka a čtvrt. [květen 2006] ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Bryan Greenberg je ve světě celovečerních filmů v podstatě nováčkem, neboť Prime je zatím jeho třetí projekt po Žalobě (r. Steven Zailian, 1998) a Perfektním skóre (r. Brian Robbins, 2004). (imro)
  • Film dostal od MPAA původně ratingové omezení přístupnosti R, nakoneč však bylo zmírněno na PG-13. (jezurka42)
  • Pes, sedící u Lisy (Meryl Streep) ve scéně, kdy jí s manželem sendvič, je ve skutečnosti její vlastní pes Digby. (jezurka42)

Reklama

Reklama