foto

Will McCormack

  • nar. 1974
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Will McCormack je americký filmový, televizní a divadelní herec. Narodil se jako Joseph McCormack Jr., rodičům Williamovi Josephovi a Norah Magdalene Ross McCormackovým. Má dvě starší sestry, Mary McCormack, která je také herečka a Bridget Mary McCormack, která je soudkyní Michiganského Nejvyššího soudu a bývalou profesorkou práv na University of Michigan. Will absolovoval Trinity College v Hartfordu ve státě Connecticut.

Mezi McCormackovy významější televizní role můžeme zařadit roli Jasona La Penny z rodinného seriálu THE SOPRANOS /1999-2007/ nebo postavu Lea Spillera, bratra hlavní postavy Lucy Spiller v podání Courteney Cox z drama seriálu DIRT /2007-2008/. Pravidelnou roli agenta FBI ztvárňoval v televizním dramatu IN PLAIN SIGHT /2008-2012/, kde hrál se svou sestrou Mary McCormack.

Jako filmový herec a producent je znám z romantické komedie JESSE & CELESTE FOREVER /2012/ ve vedleší roli Skillze, z krimi thrilleru BOILER ROOM /2000/ v hlavních rolích s Vinem Dieselem a Giovannim Ribisim nebo z rodinné fantasy komedie ELF /2003/, kde ztvárnil vedlejší roli svědka. V akčním westernu AMERICAN OUTLAWS /2001/ s Colinem Farrellem v hlavní roli si zahrál vedlejší postavu Boba Youngera.

V roce 2013 byl nominován spolu s Rashidou Jones na cenu Black Reel Award pro nejlepší původní nebo převzatý scénář za film Celeste & Jesse Forever a ve stejné kategorii a za stejný snímek byl tentýž rok nominován na cenu Independent Spirit Award.

Na divadelních prknech Broadwaye se McCormack objevil jako člen souboru představujícího revival drama SUMMER AND SMOKE /1948/ od Tennesseeho Williamse, produkovaného The Roundabout Theatre Company. Účinkoval také ve dvou Off-Broadway divadelních produkcích.

Will McCormack má tři děti, Annie a Maxe /2001/ a Matthewa /2009/. Je švagrem Michaela Morrise.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2014 Alex of Venice
Among Ravens
Život naruby
2013 Here Comes the Night
2012 Celeste a Jesse navždy
2008 CU@Ed's
2007 Příběhy z USA
Windfisherman, The
2006 Mraky nad L.A.
2005 Commuters, The (TV film)
Láska na inzerát
Prime
Syriana
2003 Vánoční skřítek
2002 Life Makes Sense If You're Famous
Midsummer Night's Rave, A
Opuštěná
2001 Pretzel
Psanci Ameriky
2000 Riziko
1997 Colin Fitz

TV seriály

2013 Mob City (TV seriál)
2011 Výjimeční (TV seriál)
2008 Ochrana svědků (TV seriál)
2007 Dirt (TV seriál)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
2005 Medium (TV seriál)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
2002 Policejní odznak (TV seriál)
2000 Rodina Sopránů (TV seriál)
House Arrest (S02E11)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Legenda o Tennessee Moltisantim (S01E08)

TV pořady

2013 The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace