Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tuto vtipnou komedii nepokazili ani závěrem. Jak dopadne vztah 37leté ženy, která touží po dítěti s 23letým synem její terapeutky? Přesvědčete se sami. Ty dva neliší jen věk, ale i náboženství a spousta dalších věcí. Bude jim to spolu fungovat? Jak dlouho? Navždy? Není to hloupé, chvílemi je to ze života a má to jediný správný konec. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Younger je evidentně velmi vyzrálý člověk a zručný režisér, který zaujme diváka i tím nejmenším detailem. Žádný zbytečný sentiment, minimum klišé, spousta nápaditosti, svěžesti a režijní invence. Nenásilný humor a především skvěle zahrané postavy. Mnoho scén chytne u srdce a mnoho jich příjemně pobaví. Inteligentní humor je přítomen po celý film a nikdy nezklouzne k trapnosti. V současné době Prciček a podobných trapasů je toto více než příjemná náplast. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že rodiče vašeho vyvoleného by nemuseli být vaší osobou nadšení? Žádné strachy, pokud jste se nic netušíce nerozvalovali po pohovce v ordinaci s vaší potenciální tchyní a nevykládali jí podrobnosti z vašeho vztahu, tak to tak hrozné určitě nebude. Scénu, kdy nevinně nevědomá Rafi líčí zuby skřípající Lise své nadšení z jisté části těla Lisina syna, jsem proplakala smíchy. Ovšem nutno říci, že jakkoli je Uma herečka více než schopná, nebýt Meryl, byl by to nanejvýš slušnější nadprůměr. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Do tohoto filmu bych si pro sebe uměl vymyslet roli. Byl bych synovcem Meryl Streep, ke které bych docházel na labužnické večeře, Bryan Greenberg by byl mým psychoanalytikem, který by mi radil, jak sbalit třicítku v rozpuku, a potom bych před bytem Umy Thurman skládal básně opěvující její jedinečnou přitažlivost. V brzké době u mě již podruhé vytáhla film o stupínek výše svým šarmem. Na rozdíl od Mstitelů však v Primu byla třešničkou na dortu, a ne skromným zákuskem na jinak vyjedeném podnosu. K dobru výtvoru Bena Youngera budiž navíc to, že mně nikdo necpal přeslazenou romantiku do pusy hned poté, co jsem ji rozevřel pod nátlakem skvělého humoru. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

U Prime jsem si konečně přiznal, jak je pro velmi těžké psát komentáře k filmům, které mám mezi 50 – 70%. Jednak už jen tím, jak bojuji vnitřně s tím, že tyto filmy, které nejsou nic proti ničemu, tj. neublíží, neuškodí, ale nezanechají až na pár mžiků nějaký dojem, se mi jeví psaní komentářů jako zbytečné Bohužel, i když proč bohužel, tenhle film je takový.. Je vyvážený, jemně nadprůměrný Nadstandardně standardní pasivní zábava. O nadprůměr se postaral trojlístek hlavních představitelů, kteří tento film zvedli a dali mu život Tenhle film je inteligentní, lehký není špatný ani hloupý ani převratný, jak říkám, je to lepší střed filmového spektra. A to je taky fajn, ne? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku filmu jdou hlavní představitelé do kina. Na programové tabuli je napsáno Blow-up (Zvětšenina) a Zabriskie Point (oba filmy jsou dílem známého režiséra Michelangela Antonioniho), jenže ve scénách v kině zjistíme, že ve skutečnosti promítají nějaký animovaný film. (Rodriguez)
  • Bryan Greenberg je ve světě celovečerních filmů v podstatě nováčkem, neboť Prime je zatím jeho třetí projekt po Žalobě (r. Steven Zailian, 1998) a Perfektním skóre (r. Brian Robbins, 2004). (imro)
  • Během prvních třech dnů promítání (28. – 30. 10.) vydělala 22-milionová romantická komedie 6,2 milionu dolarů a celkový obrat se v kinech USA vyšplhal na 22,7 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama