Reklama

Reklama

Valdézovi koně

  • Francie Chino (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Sedmi statečných John Sturges nabídl ve svém posledním westernu již popáté výraznou roli charismatickému Charlesu Bronsonovi. Ten se představuje coby samotářský rančer Gino Valdez, na jehož dveře jednoho večera zaklepe mladičký Jimmie Walker s prosbou o práci. Gino a Jimmie spolu dobře vycházejí a Jimmie se od staršího muže učí starat se o stádo výstavních mustangů, kteří jsou Valdezovou pýchou. Míšenec Valdez se ale musí neustále vyrovnávat se šikanou majitele půdy Morella, jehož banda má pod palcem celý kraj. Situace se vyostří, když do hry vstoupí Morellova krásná sestra Catherine... Western byl sice natočen v italsko-španělské koprodukci, místo akční a divoké „špagetové“ podívané jde však spíše o výborně napsaný, pozvolna gradující western s podmanivou atmosférou, umocněnou hudbou bratří De Angelisů. Jinak ovšem nabízí klasické ingredience žánru: Charlese Bronsona v hlavní roli sympatického vyvržence, Jill Irelandovou jako křehkou krásku a Marcela Bozzuffiho coby ukázkového padoucha. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Od první minuty ne úplně klasický western. Žádné přestřelky, pronásledování, pistolníci, snad jen občasná rvačka protne jinak poklidný a pracný život jednoho polo indiána, který se živý chovem a prodejem koní. Krásných koní mimochodem. Je to pomalé, ale má to atmosféru a jediná dobře popsaná postava, je ta hlavní, v podání charismatického Bronsona. Vše ostatní je jakoby jednostranné, což zamrzí hlavně v závěru, který je odbitý. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Charlie a jeho knírek o třech chloupcích v hlavní roli nezklamal jako vždy. Navíc tajtrdlíkoval za zvuku líbivého benja a harmoniky a to prostě do prostředí westernu patří. Sekundující mlaďas byl zajímavým protihráčem a Valdézovým šemíkům tak vybojoval třetí v hodnocení... o klasiku na kolty to tady ale prostě není ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabý western, který toho kromě chlapáckého Bronsona a krásných koní nic více nenabízí. Když už to vypadá, že proběhne závěrečné krvavé finální zúčtování, je z ničeho nic ukončeno. To jsem vůbec nepochopil. Začínám si oprávněně myslet, že John Sturges nic světoborného na poli westernu kromě Sedmi statečných nenatočil. 40% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Také pod názvem Valdez dvojí krve nebo Valdez, míšenec. Výborný Bronson v roli kovboje krotícího mustangy s ještě divočejší krví, než má on sám. Samotář Valdéz vychovaný indiány se stará jen o koně, než se u něj zastaví mladík Jimmy hledající práci. Příjemný Sturgesův western se slabším scénářem a dobrou atmosférou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

John Sturges toho natočil dosť a väčšinou vždy kvalitne, videl som zatiaľ 9 jeho filmov. Dvaja režiséri na jednom projekte, to je väčšinou nejaký problém. Mňa však zaujíma výsledok. Ch. Bronson má charizmu aby utiahol film, ale tento príbeh mu nedal veľa príležitostí. Prvých 30 minút, kde sa zoznamuje s chlapcom je ok, ale potom i tak pomalé tempo upadá a krátka love story filmu tiež nepomohla. Trochu sklamaním je záver, kde som čakal ostrejší stret medzi Bronsonom a hlavným záporákom. Priemer, ktorý stačí vidieť raz. 60%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Postava Jill Ireland bola v kinoverzii pomenovaná ako Catherine, no v iných verziách filmu vystupuje pod menom Louise. (m.a.t.o.)
  • Scenár je napísaný podľa románu Lee Hoffmana "The Valdez Horses", ktorý bol prvýkrát publikovaný v roku 1967. (m.a.t.o.)
  • Dej filmu sa odohráva v Novom Mexiku, USA, no v skutočnosti sa natáčalo v španielskej Andalúzii. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno