Vánoční panenka (TV film)
Pohádka
Česko, 2004, 52 min
Otakar KosekHrají:
Eva Horká, Nina Divíšková, Jiří Langmajer, Josef LáskaObsah
Blíží se Štědrý den a malá Anežka touží po panence z výkladní skříně. Netuší, že vysněnou Dorotku má ve své moci tajemný panák. Proměnil se v Našeptavače, který se děvčátku zjevuje, navádí je ke lhaní, odmlouvání a necitelnosti. Pokaždé, když Anežka někomu ublíží, jeho moc je větší. Panenka se jí vzdaluje čím dál víc. Ale i Anežka sobě. Nakonec je jenom na ní, zda pohádka bude mít dobrý konec... (oficiální text distributora)
LiVentura
Přehrávané, dětské, mě neurazilo, ale už vůbec nepotěšilo. Škoda, dnes už se nedělají pohádky pro starší, vlastně pro všechny věk.kategorie. Rozmazlenost je dobře ukazovat, ta dětská, od počátků na tomto světě je nejnebezpečnější.!!! :-(((21.12.2009)
Mariin
Vhodná pohádka pro nejmenší děti v předvánoční čas. Dobře srozumitelné a výchovné i pro nejmenší diváky. Bravo pane Kosku! Poznámka: Snad nikde se můj názor tolik neliší od ostatních, jako právě zde.(26.6.2007)
Senfi
Tak u mě by se ta holka Štědrýho večeru ani nedožila, natož aby ještě něco dostala...(5.1.2007)
zdeny99
Podprůměrná televizní pohádka s velice špatnými hereckými výkony, scénářem a kamerou. Herci své výkony vyloženě přehrávají. Vše se zdá být vyumělkované a zároveň je to takové primitivní a dětské.(12.12.2010)
CrazyWolf
odpad!HNUS! Viděl jsem jen asi polovinu, a to jen proto, že jsem právě seděl u počítače a byl líný vstát a vypnout to. Pak mi ale ta holka začala lézt na nervy a já raději tu televizi úplně vypnul. Já mít takový dítě, stal by se ze mě druhý Herodes. To není pohádka, ale kravina bez děje, pointy a ruku na srdce, nevšiml jsem si ani náznaku hereckých výkonů.(17.1.2007)