Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Štědrý den, rodiče (E. Horká a J. Langmajer) chystají dárky a malá Anežka (K. Kadlecová) zatouží po panence z výkladní skříně. Netuší, že vysněnou Dorotku má ve své moci tajemný panák. Proměnil se v Našeptavače (J. Láska), který se dívence zjevuje, navádí ji ke lhaní, odmlouvání a necitelnosti. Pokaždé, když Anežka někomu ublíží, jeho moc sílí. Panenka se jí vzdaluje čím dál víc. Ale i Anežka sobě. Nakonec je jenom na ní, zda pohádka bude mít dobrý konec… (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

Přemek 

všechny recenze uživatele

Kdyby Klára Kadlecová uměla hrát, kdyby to Jiří Langmajer vzal vážně a nedělal tu ochotničinu, co je v téhle pohádce k vidění, kdyby Kosek lépe pracoval s našeptavačem (Josef Láska), mohl to být pěkný pohádkový vánoční dickensovsky laděný horror na čtyři hvězdy. Takhle je to jen promarněná velká příležitost. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Nestačím žasnout, kolik se tu najde lidí, co to považují za výchovnou pohádku pro nejmenší děti. Výchovné to sice je, ale své dceři bych to nepustila tak dřív jak v 10 letech, protože našeptávač je dost děsivý, až hororový a celková atmosféra dost tesklivá, nehledě na to, že ona vytoužená panenka je sama o sobě jako z pekla. Zatímco představitel našeptávače podává skvělý herecký výkon, u holčičky v hlavní roli jsem si ze začátku říkala, že zde se výběr nepovedl, protože je hodně nepřirozená, v závěru však její přechody mezi hodnou dcerkou a drzým spratkem byly také povedené. Za mě tedy spokojenost, ale určitě až pro větší děti, přestože si nemyslím, že by něco takového dokázaly ocenit. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná televizní pohádka, která se odehrává tak na přelomu 19. a 20. století. Vedená je ve viktorinském stylu. Interiéry jsou prvotřídní, kostýmy stejně tak. Ovšem ten příběh s tím odporně slizkým klukem je otřesný. Nevím, zda je to samotným tím spratkem, který mi byl doslova odpornej. Anebo je to už tím příběhem, který mne vůbec nebavil. [299. hodnocení, 27. komentář, 46%] ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Příběh mě zaujal a udržel u televize, ač jsem původně jen procházela kolem. Výborná herecká příležitost pro Ninu Divíškovou, která zahrála skvěle a celou dobu je jí člověku upřímně líto. Roztomile akurátní Jiří Langmajer v roli pro něj spíš nezvyklé mě bavil. Ale nejstrašnější zrůdička byl mlčenlivý a trochu úchylný Kašpárek. Z jeho zlomyslného šklebu a tanečních pohybů lákajících holčičku k provádění nekalostí šla až hrůza. Škoda, že do role holčičky, tedy hlavní hrdinky, byla obsazena pouze hezká a roztomilá tvářička, ale ne malá herečka, příběh by byl daleko uvěřitelnější. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh určený hlavně pro děti jako poučení, jak by se chovat rozhodně neměli vyznívá skoro až hororově. Josef Láska to totiž dobře zahrál hlavně po mimické a pohybové stránce. Vlastně ani jinak nemohl, když nemluvil. V příběhu mi ale nebyly zcela jasné role. Tak například otec se chvíli choval přísně ke všem, chvíli ale bránil Ninu Divíškovou a působil laskavě, pak ale opět dovedl rozohnit i na ženu. Ani matka neměla jasno v tom co dělá. Dceru sice kárala, ale před otcem se jí zastávala. A Anežka pak najednou procitla neskutečně snadno. Ovšem i pro rodiče to může být ponaučení, kam vede přílišné rozmazlování. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama