Věk zrady (TV film)

Mysteriózní / Historický

USA, 1993, 93 min

Kevin Connor

Ken Thorne

zábavný a zdařilý televizní film,který nikterak nevybočuje z průmeru,ale je na zajimávé téma a s dobrým hereckým obsazením,na nedělní dopoledne ideál...(5.1.2011)

• UncleG

Jsem drsnej soukromej detektiv. Dlužím každýmu v tomhle podělaným městě, chlastám a tahám se s děvkama. Moje cynický vojsouvry jsou tvrdý a pádný jak kladivo. A když se přede mnou jednou zjevila nebezpečná kočka z vyšších kruhů a nabídla mi ten svůj diskrétní kšeftík, bylo mi jasný, že se řítím po hlavě do těžkýho průseru. No, prostě, takovej už je život každýho detektiva v tomhle prohnilým městě. Říkejte mi Phill. Phill Mar... Vlastně ne! Říkejte mi Falco. Marcus Didius Falco. Jsem ten nejdrsnější PíÁj ve starověkým Římě... Heeeh! :) Tahle televizní komedie vynikajícně skloubila téměř nespojitelné: Noirovou krimošku a svět antiky. Ano, co mohlo být prohnilejšího než hlavní město Impéria? Pro soukromýho detektiva je Řím zkrátka zlej sen - ve městě, kde se oficiálně popravuje jak na běžícím pásu, nikdy nevíte kdo s kým táhne, podělaný pretoriáni s odznakem mají svý vazouny všude a ještě navíc se ulicemi pohybuje děsivá stotunová hlava císaře Nerona... Nápad jako víno, jen to mlasklo. Jenže sebezajímavější idea nemůže zachránit film s tak nicotným rozpočtem, nic moc herci a filmařkou nemoucností. Nemůžu říct, že jsem se u toho prvních dvacet minut nebavil, jenže ve chvíli, kdy vyšumí ústřední vtípek, je zbytek filmu už jen nízkorozpočtovým balastem.(24.8.2010)

Povedená mysteriózní detektivka situovaná do antického Říma. Obr Mathias Hues v nezvykle neakční roli.(3.12.2003)

Příjemný a zajímavě natočený film. Skloubily se zde současné problémy a mluva s prostředím antického Říma, takže vzniklo netradiční spojení a kupodivu velice zajímavé. Film má celkem pohodovou a příjemnou atmosféru díky stylu natočení a dobrých dialogů a monologů. Příběh je klasický a jednoduchý a tak snadno předvídatelný od počátku do konce, ale vůbec to díky formě nevadí. Já byl spokojen. Pobavilo mě a klidně bych se mrkl ještě jednou. Není to žádné veledílo, ale pohodovka na odreagování parádní. Je to takových slabších 70%, prostě do pohody. Každopádně by z toho mohla být skvělá divadelní hra. Howgh!(24.8.2010)

• Fary

Taková roztomilá ptákovina... Colombo v antickém Římě :)(23.8.2010)

Kdo zná Falconovy příběhy z pera Lindsay Davisové bude s filmem spokojen. Stejně jako kniha nepostrádá Věk zrady vtip, tempo a překvapení. A k mému překvapení mi sedl i Bryan Brown v roli Marca Didia, ačkoliv moje představa o Falconově podobě byla diametrálně odlišná. Škoda, že se lapálie tohoto římského slídiče nedočkaly dalších zpracování. 80%(15.8.2011)

Rozhodně jsem se ani chvilku nenudil. Dramatická historka s detektivním nádechem z antického Říma. Postavy trochu kýčovité a konec těžce americkej, ale kvůli nápaditému scénáři odpouštím.(22.8.2010)

• rikitiki

Skoro mne mrzí ty pouhé dvě hvězdy, které filmu dávám. Nápad na drsného detektiva brodícího se bahnem uliček starověkého Říma vůbec není špatný. Jenomže důvtipný záměr narazil na nedostatek peněz a nedotažený scénář. Výprava je legrační - starověký Řím je často jen nakreslený, herecké výkony chabé - herci vypadají sterilně jako by byli posbíraní ze soap oper, završení celé zápletky a velké finále s atentátem na césara vzbuzuje smích a útrpnost nad scénaristickou pohodlností a ubohými kulisami. Sem tam ale filmem probleskne vtípek nebo scéna, která naznačuje, že mít víc času a peněz, mohla to být mnohem zajímavější záležitost (obrovská socha císařovy hlavy, obscéní slavnosti bohyně Kybele, strach mohutného gladiátora poprvé sám vyrazit ulicemi Říma). /15. 8. 11./(15.8.2011)

O poznání nudnější a méně humorem jiskřící, než knižní předloha. Ovšem můj oblíbenec Bryan Brown coby starořímský Marlowe leccos zachraňuje.(15.8.2011)

Velmi zábavná detektivní hříčka z prostředí antického Říma. Marcus Didius Falco (Bryan Brown) pátrá po vrahovi senátorského synka v doprovodu gladiátora Justa (Matthias Hues) a trousí při tom vtipné cynické hlášky. Navíc se stihne zamilovat do sestry zavražděného, krásné Heleny (Amanda Pays).(13.11.2005)

Příjemný film, který si vždy bez váhání pustím, hezky si při něm odpočinu. Mám rád historii a docela se mě líbila i knižní předloha tohoto filmu. Jde o historickou detektivku, kdy soukromé očko Marcus Didius Falco v době římského císaře Vespasiána je pověřen pátráním po mladém římském patriciovi. Pátrání ho nakonec dovede až ke spiknutí namířeném proti samotnému císaři. Film je taková vydařená směska historického, detektivního a komediálního žánru. Někdy sice působí hodně televizně, ale mě se prostě líbí, moje celkové hodnocení poctivých 80 %.(24.8.2010)

Průměrný historický film s detektivní zápletkou.(24.8.2010)

Na TV produkci slušně udělanej filmeček. Vzdáleně mi připoměl starýho a dobrýho Claudia (doopravdy vzdáleně). Bryan Brown hraje dobře, někteří členové obsazení smozřejmě nejsou excelentní herci (neobvykle obsazený Matthias Hues), ale role jim sedly a v rolích se evidentně cítili dobře. Pohodovejch 80 %.(4.9.2010)

• Savel

Parodie noir detektivek v antickém Římě??? Bože:D(23.8.2010)

Na televizní film, velice povedené. Šarmantní sympaťák Bryan Brown a pěkná Amanda Pays, svalovec Matthias Hues a k tomu atmosféra starého Říma se zajímavou zápletkou.(23.8.2010)