Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Žádná špička, ale koukat se na to dalo. Některé morbidní scény byly opravdu pošušňáníčko a ponurá atmosféra dokreslovala některé dějové nedostatky. Celkově bych to hodnotil jako takový oddychový horror pro masy, ve kterém není radno hledat originalitu a složitější děj. Prostě brutální boj o přežití. Každopádně si myslím, že zdejší hodnocení je až příliš kruté. 60% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. The Discovery ,2. Falling Apart ,3. The Arctic Warrior ,4. The Deal ,5. The Antonia Graza ,6. Welcome Aboard ,7. How's It Going Up There? ,8. Falling Through ,9. Touring the Ship ,10. The Marie Celeste ,11. I Saw A Little Girl ,12. No Unexpected Guests ,13. Bullet Holes ,14. Cabina Di Capitano ,15. Katie Appears ,16. Meeting The Captain ,17. The Bodies ,18. Francesca Appears ,19. The Freezer ,20. Finding Gold ,21. Work To Do ,22. Santos Dies ,23. My Little Box (for the film Ghost Ship) ,24. Go To Hell ,25. Bon Appetite ,26. Katie's Dolls ,27. The Ballroom Reverts ,28. Francesca's Theme ,29. Epps Meets Katie ,30. Survivor ,31. Katie Disappears ,32. The Fight ,33. Repairs ,34. Underwater ,35. Greer's Body ,36. Murphy's Body ,37. I Guess It's Over ,38. The Graza Explodes ,39. The Souls Ascend ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

je to sice pořádný nefalšovaný a stoprocentní béčko, ale není až tak špatný. tedy není tak hrozný do chvíle, kdy se duchové začnou ukazovat a zabíjet. kdyby všechno zůstalo jako předtím, byl by to mnohem lepší film (atmosféra a podobně). ale ve chvíli, kdy režisér natáhne pověstnou masku rudé smrti na divákovy oči, stává se z toho jen další vybíjená beze smyslu a důvodu. upřímně řečeno i výsledná pointa je pořádnej blábol. a je to škoda, rozjíždělo se to moc pěkně. třeba scéna na party je moc zajímavá a postupné objevování lodi taky. bohužel od zjevení duchů to nestojí ani za zlámanou grešli. a ještě je tam tak strašná (snad rocková?) hudba, že jsem si každou chvíli říkal, jestli nejsem na koncertu a kdy na mě vypadnou zlití a nafetovaní týpci. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Tento film je opravdu horor, obzvlášť pro divákovo oko a peněženku, vytáhnout stovku za takovou zrůdnost to je napováženou. Děj? Hrůza, děsivé situace? Žádné! Tady je zkrátka něco špatně. I když asi ne něco. Spíš bych měl říct, že úplně vše. Jediná dobrá scéna ze začátku filmu se strunou je fajn, ale něco podobného jsme už viděli v Resident Evil a tak i tahle scéna působí lehce ohraně. Chcete radu? Vezměte tu stovku, skočte do půjčovny, za 50 pučte vymítače ďábla, za 50 kupte pizzu a pobavíte se určitě líp ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Loď duchů může sloužit jako zamyšlení nad tím, jak hodnocení ostatních ovlivňují náš vlastní úsudek, a také nad tím, jak ošidné takové soudy můžou být. Vynikne to zejména ve srovnání s nedávno viděným španělským hororem Rec. Oběma filmům jsem nakonec dal téměř stejné procentuální hodnocení, když Rec měl vynikající ohlasy a oslavné komentáře, které mě vyhecovaly k velkému očekávání, které nebylo nakonec až tak naplněno, kdežto Loď duchů měla velmi kritické jedovaté komentáře, které mé očekávání zchladily na minimum. A nakonec jsem byl příjemně překvapený, jelikož jsem opravdu nic nečekal. Loď duchů pochopitelně není žádné velké umění, to se musí divák poohlédnout jinde, a nepředstavuje v žádném ohledu nijakou žánrovou špičku. Je to jen průměrná rutinně odvedená duchařina, která se může pochlubit několika slušnými scénami, jako je poprava cestujících nebo postupné objevování útrob opuštěného vraku. Je ale taky limitovaná tuctovou režií a scénářem. Oproti Rec má ale slušnější herecké obsazení, zejména takový Gabriel Byrne i v takovémhle snímku předvádí, proč je uznávaným hercem. Nesporně se z toho dalo vytěžit víc a nesporně se ve filmu objevuje řada klišé, jenže ruku na srdce, v Rec jsem jich našel víc. Ostatně prakticky v žádném žánru se nevyskytuje tolik klišé a vykrádaček předchozích filmů jako právě v hororu. Žádný jiný žánr, snad s výjimkou space opery, se nemůže pochlubit tolika pokračováními hororových sérií typu Noční můry z Elm Street, Kukuřičných dětí, Halloweenu atd. atd., které jsou ždímané do absurdity. Oni režiséři a scénáristé ty klišoidní scény používají právě proto, že dobře znají svoje Papenheimské a vědí, že na hororové diváky velmi dobře fungují. Takže suma sumárum, za průměrné, ale místy docela zábavné béčko: 50 % celkového dojmu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu zpěvačka Franchesca (Francesca Rettondini) používá českou pistoli CZ 75. Současně se však jedná o chybu, protože se děj snímku odehrává o mnoho let dříve, než se zbraň začala vyrábět. (Martyn.86)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 39. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama