Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozuzlení v závěru smrdí prostě příliš a nechá vás v nepřesvědčení, i tak si ale po dnešní vůbec první projekci nemyslím, že si ten film zaslouží pod 50% - pěkný prostředí opuštěný tajemný "lodi duchů", zhruba půlka herců má nějaký charisma, drží to pozornost i solidní napětí, úvodní plesová řezačka spolehlivě utkví. Koho ale sakra napadlo... škoda. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na žánrová klišé velice výživná záležitost, k plnohodnotné hororové áčkovosti však chybí...no, ehm, vlastně úplně všechno. Vezměte si pět libovolných hororů, jukněte na Dokonalou bouři a dostanete minimálně vše, co dokáže Loď duchů nabídnout... Je mi moc líto Karla Urbana, který si po Pánovi prstenů takhle ošklivě kazí reputaci... ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak od začátku jsem si říkal, jooo to my mohlo být dobrý, casting se mi líbil a mohl by se z toho vyklubat horor ze zajímavého a netradičního prostředí. Po čtyřiceti minutách mi bylo jasné,že jako horor to fungovat nebude a doufal jsem v napínavý triller.... No a nedostavilo se, od vykreslení pointy s příšernou hudbou se to začalo bortit jako domeček z karet. Nápady selhávaly až do nesmyslů. Docela škoda, potenciál na slušný horor to mělo..... 4/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Loď duchov zlyháva v prvom rade na tom, že sa možno aj zbytočne jedná o horor a po tejto stránke nestojí absolútne za nič. Takto som mal skôr pocit, akoby tvorcovia chceli točiť skôr nejaký zaujímavý trochu mysteriózne ladený thriller, ale boli nútení držať sa hororového žánru, ktorému ale vôbec nerozumejú, lebo takto nefunkčné hororové zložky sa vidia len veľmi zriedka. Nejaká atmosféra tu síce je, ale o napätí nemôže byť ani reči, no hlavne tie jednotlivé hororové sekvencie mi už prišli len smiešne. Ducharina má podľa mňa fungovať úplne inak a nie v štýle, že napríklad postave vôbec nie je divné, že sa pred ním ukáže situácia z minulosti a on si ešte zatúži po peknom duchovi, čo ho stojí život. Tu sa skutočne len dá neveriacky krútiť hlavou, aký nezmysel sa v tomto subžánri dá vôbec vymyslieť. Ale inak to nebolo najhoršie, úvodná sekvencia je perfektná a teda svojou nemilosrdnosťou ma príjemne potešila, ale aj celkovo je zápletka atraktívna, skúmanie opusteného miesta, ktoré ukrýva tajomstvo má vždy svoje čaro a tak tú prvú polovicu ma ešte zaujímalo, čo sa vo filme deje. No potom už je jasné, že z tohto nič lepšie nebude, keďže priestor dostanú spomínané hororové scény, z ktorých je jedna trápnejšia ako druhá a už sa z toho stalo len čakanie na koniec. A tá pointa, ktorá príde v priebehu druhej polovice by ma síce v kvalitnom horore sklamala, ale tu filmu podľa mňa skôr pomohla, hlavne vďaka vražednej sekvencii z minulosti, ktorá mi prišla dosť štýlová a spolu s úvodom tvoria vrcholy filmu. A ani úplný záver nie je najhorší. Poteší aj obsadenie, v ktorom je viacero mojich obľúbencov, ako kapitán Gabriel Byrne, Isaiah Washington, Karl Urban a sympaťák Desmond Harrington, ale inak ma ich postavy vlastne vôbec nebavili a nakoniec ma aspoň trochu zaujímala len námorníčka a jej vzťah s duchom, ktorého stvárnila mladá Emily Browning. A vizuálne sa na to tiež pozerá dobre. Takže ako horor je Loď duchov úplná katastrofa, takže slabé hodnotenie je úplne zaslúžené, ale mne to na ten priemer stačí, predsa len obsadenie a vizuál sa mi páčia, zápletka tiež nie je zlá a tie dve sekvencie sú výborné. 53% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak nehororový horor. Největším trapasem Lodi duchů je, že se během filmu dočkáte (pokud si dobře pamatuju) pouze tří duchů ;-) Navíc se kamsi vytratila jakákoli atmosféra, děšení a lekačky. Film se až nechutně drží zaběhnutých klišé a závěrečná pointa je doslova pitomá. Jestli jste nikdy neviděli poetické (téměř až nádherné) hororové finále, tak je najdete právě zde. Pozitivní věcí jsou snad jen zdařile zrezivělé interiéry a exteriéry lodi a úvodní scéna filmu (docela "ble"). Snad to za tu jednu hvězdičku stojí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Pracovní název v USA byl Chimera. (Chatterer)
  • Ve filmu je zmínka o lodi Mary Celeste. Tato zmínka je pravdivá. Loď Mary Celeste opravdu plula bez posádky za okolností, které dosud nejsou uspokojivě vysvětleny. (Nathaniell)
  • Ve scéně, kdy se spustí kabel a téměř všechny lidi na palubě přepůlí, mělo původně dojít ke stětí hlav všech zúčastněných. (Chatterer)

Reklama

Reklama