Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

3497299 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u slavnějšího MECHANIKA, jde vlastně jen o takovou nepříliš promyšlenou psychiatrickou hříčku. Andersona zřejmě fascinují extrémní stavy lidské mysli – u MECHANIKA schizofrenie, zde syndrom rozdvojené osobnosti - multiple personality disorder (což je třeba od v některých rysech podobné paranoidní schizofrenie třeba odlišovat). Ovšem zřejmě nemá dostatek talentu nebo píle, aby s tím něco opravdu zajímavého udělal. Celý film tak trochu působí jako studentský film – spousta tajemně rozvíjejících se motivů se v rámci "překvapivé" pointy (která je imho čitelná cca po prvních deseti minutách) zahalí do pohodlného pláště neurčitosti, který se spoléhá na to, že divák v rámci sladkého thrillerového mindfucku bude dumat nad tím, co se chytře spíše jen tváří. Prostředí opuštěného blázince, což je takový archetyp s geniem loci, jak jej lze zažít např. u Mount Massive Asylum ze hry OUTLAST, nebo budovy v Briarcliffu ze seriálu AMERICAN HORROR STORY: ASYLUM, tvoří 90% působivosti celého filmu. Určitě by bylo možné jeho hororovou atraktivitu využít mnohem kreativněji. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Opuštěná psychiatrická léčebna je vždy vděčné prostředí pro pořádný horor a Session 9 není výjimkou. Skupinka dělníků, z nichž žádný není vyloženě sympatický charakter, spojí síly, aby zrenovovali chátrající budovu, když tu se začnou dít podivné věci... Krása Session 9 je v tom, že buduje temnou a tajemnou atmosféru cihlu po cihle, nepomáhá si žádnými lekačkami ani přehnanou brutalitou a to funguje báječně. Úroveň strachu sice nedosahuje levelu, při kterém samovolně úniká moč, ale atmosféra je konzistentně vynikající. Samotný závěr možná podráží nohy realistickému vyznění díky mysteriózním prvkům, ale aspoň není jednoznačný, ani doslovný. Film donutí diváka k zamyšlení a snad umožňuje i více interpretací. 8/10 ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jako nevím jestli jsem neviděl nějákou prostříhanou verzi-pač minimálně jeden záběr z traileru v tom filmu nebyl...ale i když je tam slušně budovaná atmosféra a příběh se odvíjí pěkně zapeklitě-nakonec se všechno rozplete do naprosto tuctové pointy,kterou jsme už jakoby párkrát viděli.......Kupodivu jsem si nejvíc užíval herecké výkony,které jsou pěkně přirozené a vlastně by mi vůbec nevadilo,kdybych se místo "jakožehorroru" koukal jen obyčejný na pracovní týden těchle sympatických odstraňovačů azbestu :) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nenápadné, ale svojím spôsobom veľmi vydarené psycho. Slabšie momenty striedajú tie lepšie, ale z komplexného hľadiska som bol nadmieru dobre uspokojený. Záverom to naviac ešte poriadne graduje, takže po stránke napätia je to tiež v poriadku. Suma sumárum - výborný Andersonov predkrm pred neuveriteľne kvalitným Mechanikom. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Anderson ako seriálový režisér si od štýlu seriálovej miniaturizácie, ktorá filmu vôbec neprospieva, odvykol až nasledujúcim počinom, čo je škoda, pretože to hlavne v takomto druhu filmov naozaj cítiť. Okrem hudby je ostatné technické spracovanie naozaj na priemernej úrovni, všetko však zachraňujú dobrí herci, slušná atmosféra, rýchly spád filmu podporovaný kvalitným scenárom, čo nakoniec filmu prinieslo aj štvrtú hviezdičku. 75%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Scénář byl přesně napsán pro natáčení v Denverské státní nemocnici. (Verka13)
  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)

Reklama

Reklama