Táta jak má být
Komedie
USA, 1995, 96 min
James OrrHudba:
Mark MancinaPlakáty
Když se Jack stěhuje ke své snoubence a těší se na šťastný život nevlastního otce, ještě netuší, že bude vším možným, jen ne pánem domu. Jedenáctiletý Ben má totiž s novým členem rodiny jiné plány. Je odhodlán udělat vše, aby ho dostal pryč, a proto ho přesvědčí, že nejlepší cesta jejich sblížení je společné navštěvování indiánského oddílu (oficiální text distributora)
golfista
Pokud se chystáte na to, že uvidíte v akci Clarka Griswolda :), pak budete zklamáni. Pokud chcete zaplnit čas u televize klidnou "pohádkou pro dospělé", pak se není čeho bát. Průměrný film o náhradě otce v neúplné rodině, který není komedií v pravém slova smyslu. Profrčí hlavou a zítra o něm nevíte. Ale neublíží.(2.12.2003)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $40,070,995║Tržby Celosvetovo $-║(16.11.2009)
Oskar
Předem musím předeslat, že mám velice rád Chevyho Chase, ale na tomhle disneyovském 'díle' skutečně není co chválit. Je to rodinná komedie, což už je samo o sobě docela varovné, zvláště pokud znáte filmy jako 'Beethoven' nebo otřesnou sérii s Ernestem. Jenže tohle je snad ještě horší, protože tady se plýtvá talentem Chevyho Chase a marný není kupodivu ani představitel 'dítěte', Jonathan Taylor Thomas (Randy z 'Kutila Tima'). Režie nestojí za řeč, ale hlavním problémem je scénář (jako už tradičně u Disneyovských filmů - vzpomeňte na 'Můj táta je duch', 'Lhář, lhář' nebo 'Pan Magor'). Sám bych napsal lepší třeba na koleně v tramvaji. Herci nemají co hrát, slovo 'komedie' se s tím filmem vůbec nedá spojovat a celé je to navíc rádoby dojemné. V několika okamžicích (Chaseovo neposlušné lehátko, neúspěšný pokus připravit snídani) už to vypadá, že se to konečně rozjede a uvidíme Chevyho v typické, griswaldovské sérii trapasů, ale ten dojem trvá vždycky maximálně pět vteřin. Každý, byť jen chabý pokus o humor je zardoušen hned v zárodku a Chaseovi tedy nedává příležitost jakkoli komicky se projevit. 30%(20.2.2003)
Boss321
Tohle je pro mě přesně ten typ filmu, který mi stačí, když uvidím jednou a podruhé už to vidět nemusím.....(24.11.2007)
dobytek
Rodinný komedie by se měly postavit mimo zákon. Kdysi talentovanej komik Chevy Chase tady ze sebe dělá dementa a okolo běhá a ječí stádo fakanů.(29.12.2006)
Indiana
Docela zábava, holt Chevy Chase a Jonathan Taylor umí a v tomhle filmu se doslova vyřádili, což je v konečném výsledku vidět.(4.11.2005)
Davies182
Nejvýrazněji si pamatuji postupné sbližování ústředních charakterů na trapných setkání v týpý. Trapných v tom smyslu, že já jako divák jsem se mohl uchechtat k smrti a chudák Chevy by nejpíše svého filmového syna zadusil ve spánku... Taková průměrná komedie.(28.8.2009)
emo
Dosť slabučká rodinná zábavka... Pre deti na prvom stupni ZŠ to však môže byť milé.(23.6.2007)
cross
Taková čistě průměrná rodinná oddychovka, která sice vyvozuje nechtěný úsměv na rtech svou amerikanizující agitací na rodinné hodnoty, ale zároveň neublíží nikomu z diváckého publika....(24.11.2007)
donkocicak
Velmi nudný film, u kterého se nezasmějete. Pokud čekáte skopičiny ve stylu Bláznivé dovolené, nechte si zajít chuť. Čeká na vás pouze podprůměrný americký rodinný film se známými herci, u kterého strávíte nedělní odpoledne a druhý den na film snadno zapomenete. Stereotyp a šeď..(18.12.2011)
ballerina
Super filmík, páčí sa mi :-)(16.8.2008)
Johnner
odpad!Zvedá se mi žaludek, když ve filmu vidím dítě, které mluví a jedná jako dospělý. Původně jsem chtěl dát jednu hvězdičku za Chevyho Chase, ale jeho role je natolik stupidní, i když pravda ne tak stupidní jako ti záporáci, že to prostě nejde.(24.11.2007)
marko66
Film ktorý si druhýkrát ťažko pozriete pretože Vás nebude baviť. Tiež nemám rád keď dieťa sa tvárí ako dospelý. Hodnotil by som to ako rodinnú komédiu s dosť domýšľavým koncom ktorý mi absolutne nepadol. Slabé 2 **.(3.2.2011)