Korsický případ

Corsican File, The

Komedie / Krimi / Akční

Francie, 2004, 90 min

Alain Berberian

Pohodová, "letní" komedie, která dle mého názoru moc netlačí na pilu a dvojice Clavier - Reno se pro sebe snad už narodila. 70%.(28.11.2005)

Korsika je divná. Tak to tvrdí Francouzi. Mně se ale naopak Korsika jako ostrov jeví jako neskutečně sympatický kraj plný medu a strdí, chlastu a žrádla. Do toho se přimíchá Christian Clavier a Korsičan Jean Reno a je o kopu perfektních scén zaděláno. Suprová, příjemná komedie, která účel pobavit naplno splnila a tím si mě získala.(4.12.2011)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $18,922,216(19.10.2008)

Od tohohle filmu jsem nic moc necekal a je fakt, ze se nejedna o nic zasadniho, ale na druhou stranu, dobre sem se bavil. Dvojice Reno - Clavier tu je opet skvela, ale je fakt, ze uz nejsou jejich postavy tak rozdilny jako v Navstevnicich. Ale precejen tu je Reno ten drsnak a Clavier takovej obetni beranek. Co se tyce pribehu, prislo mi, ze se v kazdym zaberu snazi tvurci ukazat, ze korsicani jsou banda magoru, coz se jim povedlo vice nez dobre a par forku skutecne nema chybu. Ale precejen by film potreboval krapet vic stavy.(30.1.2007)

Všechno se časem omrzí, i drsný výraz Jeana Rena a zmatkářství Christiana Claviera. Obzvlášť, když se obojí objevuje v šedivém pokusu o zopakování svěží Operace Corned Beef. Na druhou stranu díky dvojici představitelů je Korsický případ nenáročný a zhlédnutelný bez újmy, i když velmi lehce zapomenutelný.(5.8.2006)

Dobře, dobře, já před namířenými hlavněmi kritiků uznávám, že to žádné umění nebylo. Ale zábava ano, a to zábava s výborně se doplňujícími Clavierem a Renem. A zábava odehrávající se na mém nejmilovanějším a nejsvéráznějším ostrově, kde je dobrým zvykem na tabulích s dvojjazyčnými nápisy (francouzskými a korsickými) ty francouzské zamáznout nebo radši rovnou prostřílet. Tolik k francouzsko-korsickým vztahům.(5.7.2007)

• Dever

Soundtrack Alexandre Desplat:(19.5.2011)

• Trellíno

Film, který neví, čím by chtěl být. Vydává se za detektivní komedii, ale není ani jedním. Nejzábavnější složkou tak zůstavají různé narážky na Korsiku a její obyvatelé, což je možná na druhou stranu pro nefrancouzského diváka docela problém, protože například já tak akorát mlhavě vím o jisté nevraživosti mezi Francouzi z kontinentu a obyvateli tohoto středomořského ostrova a to je tak asi vše, takže mi evidentně plno věcí uniklo. To nic ale nemění na tom, že se jedná o film velmi nevydařený a ty velmi slabé dvě hvězdičky jsou za pohodovou atmosféru, kterou je celý film protkán a samozřejmě za již nekolikrát osvědčenou dvojici Reno/Clavier.(25.4.2005)

• Rex Mundi

Chvíľu to vyzeralo, že to bude klasická bláznivá komédia zohranej dvojice Reno-Clavier. Ale naozaj nie dlho. Hneď ako pochopíte, že to bol len klamný prísľub a sen, pozvoľna sa film mení na chaotickú a kvázi akčnú humoresku. Tá prehnaná kopa vtipov na adresu francúzsko-korzickej rivality, či hlúposti teroristov vyznieva veľa krát naprázdno - práve preto, že je tých vtipov priveľa a tých svižných a neumelých málo. Bez dobrého scenára ani Reno a Clavier z potkana neuvaria kurací vývar...(3.10.2005)

• lenuse

Pustili nám v autobuse, na rozloučenou s Korsikou.(12.9.2010)

Najít na Korsice pana Ange Leoniho nemůže být pro zkušeného soukromého detektiva Jacka Palmera nejmenší problém. Palmer je o tom zcela přesvědčen, ale realita svérázného ostrova ho zlehka zaskočila. Všichni se tam mezi sebou znají, mezi většinou z nich je nějaký příbuzenský vztah, nikdo nikomu cizímu nic neřekne a každý správný Korsičan je terorista bojující za svobodu ostrova. Palmerova suverenita se rychle bortí, úkol se najednou zdá být nesplnitelný a Ange Leoni si v poklidu dál šéfuje všem akcím, při nichž vede k trhavině zápalná šňůra spletená z dámských tampónů.(30.11.2008)

• Jamal

Taková příjemná blbustka pred spanim která neurazí ani moc nepobaví, ale zas bych ji dal raději dva a půl. (( ::(17.11.2005)

Zatím naposledy ve filmu se sešla nerozlučná komediální dvojka z Francie Christian Clavier a Jean Reno. Výsledek je sice co do množství humorných situací trošku slabší, ale zato komedie dokáže navodit velice příjemnou atmosféru a zároveň slouží trošku jako taková propagace tohoto svérázného ostrova.(14.5.2007)

S odstupem měsíce to ve mně moc nezanechalo, kromě pohledu na charakter korsičanů :-) Clavier a Reno si to vystřihli s chutí, zábavné to je, vtip to má...(17.11.2005)

slabší komediální kriminálka víceméně bez pointy... jakžtakž párkrát pobaví, ale podruhé už mýma očima a ušima do mozku rozhodně projít nemusí... nic jsem neočekával a dostal jsem to v plném rozsahu, takže jedem středem. 50%(7.1.2011)

Príjemná francúzska komédia, prekvapivo bez viditeľných hluchých miest a s kopou zábavných hlášok.***a 1/2(25.5.2007)

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +znovu se sešla známá dvojka, trošku jiné prostředí, pár gagů, v úvodu hudba -velice nudné, téměř všechny gagy, málo akční, podivný příběh/// Skutečně mám problém pochopit francouzký humor. Navíc děj tohoto filmu se odehrává na Korsice a evidentně mělo nejvíce vtipů vyplívat právě z tohoto prostředí. Což je taky kámen úrazu. To mi připomína, že třebas u takového kameňáku jsem se bavil více. Velice slabé 3* tedy dávám za Claviera s Renem. Nebýt jich, nestál by Korsický případ ani trochu za zhédnití. Jestli mě z počátku upoutala hudba (tak trochu jako z Bondovek), tak i ta se pozdeji vytratila. Takže jednou a dost. A to jsem si chtěl koupit DVD/// Celkem 51%///(10.11.2006)

Příjemná oddechovka, při které je snadné se zabavit, ale i usnout (což se mi bohužel stalo).(30.12.2007)

• Webb

(Kinovýdělky v ČR: 874 861 Kč, počet diváků v ČR: 7 323)(2.2.2008)

Hlúpotina, ktorá ma svoje zvlášte čaro. mňa pobaviula o to viac, že dvojica Clavier/Reno ma nikdy moc nenadchla a tu ma Clavier celkom pobavil (Reno tu do polky filmu vystupuje len z povinnosti). Hlúpučký a prázdny scenár bolo zbúchaný len preto aby bol Reno zase raz ten drsný a aby si Francúzi mohli robiť srandu z Korzičanov. Pár vtipov je naozaj skvelých, takisto ako pomiestna paródia na Jamesa Bonda. Ako zostrihaný 60 minútový film by to bola skvelá zábava, takto je to rozvláčny, ale úsmevný film...(14.1.2007)

<< předchozí 1 2 3 4