Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Film, který neví, čím by chtěl být. Vydává se za detektivní komedii, ale není ani jedním. Nejzábavnější složkou tak zůstavají různé narážky na Korsiku a její obyvatelé, což je možná na druhou stranu pro nefrancouzského diváka docela problém, protože například já tak akorát mlhavě vím o jisté nevraživosti mezi Francouzi z kontinentu a obyvateli tohoto středomořského ostrova a to je tak asi vše, takže mi evidentně plno věcí uniklo. To nic ale nemění na tom, že se jedná o film velmi nevydařený a ty velmi slabé dvě hvězdičky jsou za pohodovou atmosféru, kterou je celý film protkán a samozřejmě za již nekolikrát osvědčenou dvojici Reno/Clavier. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tuctova francuzska kriminalna akcna komedia. Som sice funda Claviera, a ten sa teda nijak nepredviedol. Ma za ulohu najst akehosi Ange Leoniho - ono lenze veci sa na Korzike, kde sa film odohrava, hodne komplikuju a tam padom divak dostane slusnu komediu. Ovsem, akcna spionazna komedia Operace Corned beef je stale vyssie, toto nesiaha Operaci Corned Beef ani po pas : 58 % ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Pohodová letní korsická jízda. Dělání si srandy z Korsičanů by panu režisérovi šlo, jen co je pravda, navíc si k tomu přibral Caterinu Murino a udělal dobře - opravdu věříte tomu, že by Jean Reno se svou visáží mohl mít takovou sestru?:) Akorát těch míst k zasmání mohlo být ještě víc, prostě potenciál nebyl využit na plnou palbu. Jedna hláška za všechny vystihující Korsičany: "Ode dne, kdy nedorazil na pohřeb prastrýce synovce ze strany manželovy sestry, přestal patřit do rodiny." ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Clavier jako soukromý detektiv, který jede na Korsiku hledat dědice Jeana Rena, který je ale korsický separatista, kterého hledají, a tak s ním jede jízdu záškodnických akcí ( čili terorismus ) a ještě se zakouká do jeho krásné sestry. Osvědčené duo funguje dobře, ale tahle akční komedie není taková řachanda jako Návštěvníci (1993)  a ani to není tak svižně akční jako Operace Corned Beef (1991). Průměrná ale dobrá zábava, která má slabší závěr. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Typická pohodová komedie, která dvakrát nepobaví, ale ani neurazí. Dvojice Reno - Clavier v jejich hereckém životě společně podali už daleko lepší výkony, takže kdo je viděl pohromadě třeba coby "návštěvníky", bude u této komedie zřejmě zklamán... Osobně jsem koukl na filmek na tři části a to má pouhou hodinku a půl... To naznačuje jediné a to, že já bych na Korsiku za tímhle případem jen tak nepádil. 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na Korsice ve Francii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy příběhu "La Bande Dessiné" z komiksové série "Jack Palmer" René Pétillona z roku 2001. (Terva)

Reklama

Reklama