Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Z téhle komedie žijeme na všech středověkých akcích, které navštívím. Totálně šíbnutý a fekální humor plný nelibých závanů, anusu a vyměšovaných tekutin, Christian Clavier co odporný sluha Jacquouille, Jean Reno coby noblesní rytíř de Montmirail a čelní náraz středověku do současnosti. Crazy komedie jak má být, ztřeštěná, odpočinková, svá... Jedna z nejlepších komedií, co znám. Můžete ji osočovat z přízemnosti, ale sakra přečtěte si Mastičkáře nebo Rabelaise a možná vám dojde, že dva středověcí vykukové by si v současnosti počínali přesně tak, jak Návštěvníci naznačují... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je klasický případ mého vztahu k některým filmům. Pamatuji si, jak to přišlo do kin, vyvolalo letmé haló a všichni o tom mluvili. Já to, klasicky, neviděl. Pustil jsem si to až po letech, někdy počátkem nového tisíciletí. Ale vůbec nic mi z toho v paměti neutkvělo. Možná proto, že to zase až taková sranda není. Asi dva dobré vtipy na komedii mi přijdou docela málo. Postavově a herecky mě ale příjemně zaujaly Isabelle Nanty (dlouho jsem se navzpomínal, kde jsem ten její obličej už viděl, než mi došlo, že v Amélii a tam i tady je prostě nepřehlédnutelná) a Valérie Lemercier. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se skutečně velmi povedl. Přestože může působit chvílemi trošku trapněji. Nejvtipnější scény jsou pochopitelně uvnitř domu, jako třeba scéna na záchodě, ve vaně, v jídelně a podobně. Nesdílím názor, že by druhý díl za moc nestál. Spíše až ten třetí je jasná nádstavba. Francouzské komedie jsou nám velmi blízké svým hůmorem. Američani by takový typ komedie rozhodně nesvedli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici klasicka francouzska komedie, a ze vsech tri dilu (2 francouzsky + 1 americkej) je tenhle nejpovedenejsi a taky nejvtipnejsi. Druhej dil uz tak vtipnej neni a americkej remake je spis trapnej, ale tady je vetsina foru fakt vybornejch. Prvnich 15 minut by se to klidne mohlo brat jako historickej film, i kdyz tu samozrejme vtipky jsou (zajimalo by me, jak by v necem historickym zvlad Jean Reno rytire, tady byl docela hustej - vznesenej, agresivni, proste cool). Oba herci jsou fakt v pohode, Christian Clavier se na roli poskoka skvele hodi. Jediny v cem je americkej remake lepsi, je hlavni herecka, Valérie Lamercier fakt neni moc hezka, ale hraje celkem slusne. Triky jsou uz na docela slusny urovni a i hudba se povedla, navic nektery najezdy kamery na obliceje atd. jsou fakt kouzelny. I kdyz je tenhle film docela slusna uchylarna, tak jsem se po celou dobu vyborne bavil. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě žeru. Teď jsem ho viděl po strašně dlouhé době; z let dětských jsem na něj měl uchované pouze mlhavé prazážitky. Námět Návštěvníků je více než vděčný. Jakákoli situace konfrontující dnešní dobu se středověkem zákonitě musí vyvolat salvu smíchu, čehož autoři pochopitelně využívají. Ústřední duo je jednoduše báječné, nejlepší jsou jejich středověké manýry, něpříliš kompatibilní s naší moderní dobou... 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Približne v 66. minúte filmu, keď Godefroy (Jean Reno) a Jacquouille (Christian Clavier) pozerajú na zámok, v ktorom žili v 12. storočí, tak konštatujú, že sa odvtedy veľmi zmenil. Godefroy sa posťažoval slovami: "Toto je snáď lup Vizogótov!" Zámok však sotva mohol mať niečo spoločné s Vizigótmi, keďže Godefroy prišiel z roku 1123 (ako sa hneď na začiatku filmu spomenulo, v ktorom roku sa dej odohráva), vtedy Vizigóti ako takí už boli minulosťou. Posledné zmienky o nich pochádzajú z roku 721, keď zomrel posledný vizigótsky kráľ Ardo. (AxelWers)
  • Na výrobě filmu se podílel i český dirigent Mário Klemens a Český filmový symfonický orchestr. (jexik)

Reklama

Reklama