Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

otík 

všechny recenze uživatele

Parodie s Leslie Nielsenem se dají buď milovat nebo nenávidět. Já je mám moc rád a musím přiznat, že Utopenec je jedna z těch hodně zdařilých. Ať už je to parodie Uprchlíka, Mission: Impossible nebo kupu dalších filmů, vždy je to úsměvné a milé, vůbec trapné. Zde si Leslie osmdesátku určitě zaslouží. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější parodie s Leslie Nielsenem. Nazývám jí přelomová, protože ji beru jako poslední z jeho typických "starších" parodií. Od té doby se totiž parodie vyvíjí úplně jiným směrem. Tenhle styl humoru je přesně šitý na moje očekávání, nemám tomu co podotknout. Nejlepší scény: Když se Leslie probere s různými zbraněmi (pistole, luk) a ke konci, když Leslie vyměňuje prasklou pneumatiku. ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielson opět nezklamal! Celou dobu jsem měla neustálej úsměv na rtech, který střídaly výbuchy smíchu..obzvlášť brutální byla scénka s kradením auta, jenž začalo hrát, skákat...to byla síla:-D Líbilo se mi, že většina vtípků byla směrovaných na Uprchlíka - ten jsem viděla celkem nedávno, a tak jsem si správně většinu pasáží spojila, a to lepší zábava to byla:-) Nemusíte se bát, že se naskytne hlucháá chvilka, vtipných gagů je tu opravdu hromada ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mě až nečekaně dost dobrá parodie s už více než sedmdesátiletým Leslie Nielsenem, který je ale stále ve formě. Tak nějak jsem tušil, že o dost momentů přicházím kvůli tomu, že jsem po hříchu stále ještě neviděl Uprchlíka, ale i tak jsem si to dost užil. Slabších momentů se sice našlo víc, ale i tak je to výborná zábava a Richarda "Plukovníka Trautmana" Crennu prostě nemůžu nežrat (R.I.P.). Lepší tři:-) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky jen proto,že mám žánr parodie v oblibě a Leslie Nielsen je od dob Bláznivých střel jejím králem.Dalším důvodem tří hvězdiček je porovnání kvalit Utopence na útěku s jinými pozdějšími Nielsenovými "skvostmi",jako Bláznivý exorcista,Agent WC40 či Vesmírná prda,se kterými Utopenec vychází opravdu docela dobře.Utopenec má pár opravdu vtipných,pár ujetých i pár trapných scén,k Bláznivým střelám si to každopádně ani nečuchne,ale čas u toho uteče rychle.Průměr,který neurazí,ale ke špičce žánru má hodně daleko. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)

Reklama

Reklama