Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

JayZak 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem tenhle film strašně žral, stejně jako všechny parodie s Leslie Nielsenem. Tehdy jsem se většinu filmu smál, nezastavitelný proud ztřeštěných gagů, kdy nás nenechají ani na chvíli vydechnout mě zkrátka dostal. Teď ale když se dívám po dlouhé době tak mi bohužel víc než dost vtípků připadá trapná a už mě to zdaleka nebaví tak jako dřív. Takový Agent WC40 je i po těch letech zábavnější, tady dávám pouze 2* za povedené vtípky jako hláška "Tvoje lži jsou průhledné jako salám v igelitovém pytlíku" :). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá parodie, ale Leslie Nielsen už natočil lepší a hlavně mnohem vtipnější filmy. Třeba série Bláznivá střela je daleko lepší a v Utopenci na útěku nemá moc velkou konkurenci. Některý scény z filmů jsou sice zparodovaný pěkně, ale stejně mi to nepřišlo až zas tak vtipný a občas to bylo skoro až trapný, ale svoje světlý chvilky to stejně má a Leslie Neilsen prostě nemá v parodiích konkurenci ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrá parodie s Nielsenem v hlavní roli. Zato naprosto parádní. To, že Uprchlík je vrcholem v kriminálních akčních dramatech je pravda. Stejně tak je Utopenec na útěku vrcholem parodií. Kdo předlohu neviděl, se připraví minimálně o polovinu vtipů, ale i tak se bude smát větší část filmu. Nezapomenutelná scéna je s krádeží auta na parkovišti. 100% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Většina parodií mně po půlce začne nebavit a silně nudit, jelikož veškeré vtipné scény jsou vyčerpány. A pak jsou parodie, které mně baví celou dobu. Od začátku, až do konce. Utopenec na útěku patří mezi ty non-stop zábavné. Hlavním terčem na parodování se stal veleúspěšný Uprchlík, avšak najdeme zde další filmy jako třeba Titanic, Mission Impossible a řadu další, které jsou výborněa vtipně zpracovány. Co však Utopenec nabízí ve velkém množství jsou hlášky, které nepřestanou být vtipné ani po 30 minutách, ani po 60 minutách a na konci filmu jsem si na pár z nich vzpomněl a zasmál jsem se a to přede mnou byla už černá obrazovka a to se nestává až tak často. Například: "Točí se mi hlava, jako kdybych v ní měl roztoče". "Mám špagety. Pozor! Můžou být horký". Je slizký, jako had v Travoltových vlasech". A jejich tam mnohem víc. Hodně scén je opravdu vtipných a nepůsobí trapně jako u 80% parodií. To že Leslie Nielsen je frajer v takovýchto filmech, už vím dávno. Ovšem Richard Crenna je pro mně nezapomenutelný. Špičkově napodobuje Tommy Lee Jonese z Uprchlíka a k tomu opět výborné hlášky. Režiséru Patu Proftovi se podařilo mně pobavit na plné čáře a já mu za to děkuji. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak je jasné, že na Bláznivé střely, tohle prostě nemá - asi ani nemá cenu to nějak srovnávat, bylo by to jen na škodu věci. Každopádně parodie to je fakt solidní - zvlášť scény z Uprchlíka jsou povedené a Leslie Nielsen (v té době už co by 70-ti letý děda) si milovníka houslí a krásných žen zahrál taky slušně a pobavit pobaví:-) "Můj milý jednooký, jednonohý, jednoruký...":-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)

Reklama

Reklama