Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Škoda nějakých dementních ftípků, protože ze spousty jsem nemohl pár hodin po filmu mluvit. Útěk před vlakem v lese je geniální a ty spousty detailů, jenom takové pronesení a je z toho povedená hláška. Asi můj nejoblíbenější Leslie Nielsen po střelách a Připoutejte se, prosím. A když Nielsen komentuje vnucení párečku psovi do zadnice, je odzbrojující. Rozhodně se na tohle kouknu raději než na prcičky (na ty vůbec), či nějaké Kluby sráčů atd... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poslední film Leslieho Nielsena, který se dá označit za povedený. Už nikdy se tenhle bělovlasý démon klasickým Bláznivým střelám tolik nepřiblížil. Utopence stojí za to vidět kvůli desítkám odkazů na nejrůznější filmy, neodolatelným hláškám v českém dabingu perfektně podávaným Vladimírem Brabcem ("Pozor! Má nohu!") a Richardu Crennovi, který si svého "netommyleejonese" očividně užívá ("Při dvou věcech mě zamrazí. Když spatřím takhle velký nanuk a při pomyšlení na Ryana Harrisona."). Škoda pouze několika trapnějších fórů, jinak bez výhrad. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Sice už to není ten Leslie, který nás odbourával v Bláznivých střelách jako polda Frank, ale tady pořád ještě ukazuje, že ne nadarmo patří ke špičce na komediálním nebi. Utopenec je celkem dobře udělaná parodie jež nemá tendenci přecpávat scény šílenostma a drží přesto diváka v dobré náladě. Příběh má děj, leckdy trocha pomatený, ale má. A scény samotné jsou na dobré parodiální úrovni, takže projížďka ve voze plném dětských plenek s patřičnou náloží, boj s přísavkama nebo romantika ala Titanic, již stojí v cestě jediný most, to vše stojí za shlédnutí. Leslie, jen prosím, pokud bude sloužit zdravíčko, pokud budou kvalitně fungovat naslouchátka a taky pokud bažant bude v pohotovostní poloze, už netoč hovadiny typu Vesmírné prdy, stačí se držet středního proudu ala tenhle tvůj Utopenec. Mohly by to být čtyři hvězdičky, ale bohužel sem tu jednu někde utopil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nielsen tentoraz paroduje Uprchlíka a výsledok je priemer, ktorému tesne predsalen dám aj tretiu hviezdu. Kadencia vtipov je vysoká, ale tých fakt vydarených, ktoré ma naplno rozosmiali, je ako šafránu (steward vo väzenskom autobuse). Celkovo som sa ale nenudil. Je tu kopa odkazov na moje obľúbené deväťdesiatkové klasiky. Dokonca sa občas prekvapivo spomenie aj na Hitchcocka (lietadielko). Nielsen je v tej polohe sebavedomého idiota skvelý. Crenna je rovnako suverénny ako Tommy Lee Jones. Vydarilo sa aj ženské obsadenie obidvoch krások. Takže ak nepočítam Nielsonovu účasť v sérii Scary Movie, tak je toto asi jeho posledná sólovka, ktorá sa oplatí vidieť. Vydarili sa aj záverečné titulky. Som rád, že žiadne auto behom výbuchov neutrpelo zranenie. 5/10. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem tenhle film strašně žral, stejně jako všechny parodie s Leslie Nielsenem. Tehdy jsem se většinu filmu smál, nezastavitelný proud ztřeštěných gagů, kdy nás nenechají ani na chvíli vydechnout mě zkrátka dostal. Teď ale když se dívám po dlouhé době tak mi bohužel víc než dost vtípků připadá trapná a už mě to zdaleka nebaví tak jako dřív. Takový Agent WC40 je i po těch letech zábavnější, tady dávám pouze 2* za povedené vtípky jako hláška "Tvoje lži jsou průhledné jako salám v igelitovém pytlíku" :). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)

Reklama

Reklama