Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejpovedenějších parodií s charizmatických bělovlasým dědou Leslie Nielsenem. Několik trefně parodovaných filmů v čele s Uprchlíkem (kterého jsem viděl až později) dává dohromady velmi nadprůměrně vtipnou a zábavnou hodinku a půl. Richard Crenna si užíval roli "nadměrně přemýšlivého až geniálního" agenta FBI (v Uprchlíkovi Tommy Lee Jones) a srandista Nielsen tradičně taky na výbornou jako "uprchlík" (v originále nezapomenutelný Harrison Ford). Ikdyž jsem Utopence viděl už několikrát, stále spolehlivě pobaví. "Průměrná délka kroku u dospělého člověka činí 1 metr a 26,5 cm pokud nosí trenýrky, 1 metr a 24 cm pokud se omezil pouze na slipy." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhé dnešní setkání po letech s Leslie Nielsenem dopadlo lépe pro obě strany. Já jsem se více bavil a snímek ode mě dostal lepší hodnocení než ten předchozí. Jak říkají v takové situaci Američané- win win. Zatímco Spy Hard pro mě byl opravdu jen sledem skečů, tato záležitost na mě působila mnohem ucelenějším dojmem. I v tomto případě šlo samozřejmě o parodii mnoha často ikonických snímků a musím uznat, že jsem se dobře bavil, ale i divil. Několikrát jsem se přistihl při tom, že mě překvapilo stáří některých filmů. U několika z nich jsem si opravdu myslel, že jsou mladší. Leslie Nielsen byl i tentokrát pevným pilířem, na který jsem se mohl spolehnout a znovu dokázal, že byl pro tento typ komedií tou správnou volbou. No, nešlo sice zrovna o komedii roku, ale kdybych tvrdil, že jsem se nebavil, hanebně bych lhal. / "Kdybych tě nezastřelila, zabili by tě." / Poučení: Byl jsi křivě obviněn? Tak to máš pech, že už nežijeme v devadesátkách. Byly sice divoké, ale tehdy ještě fungovala presumpce neviny. 3*+ ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky jen proto,že mám žánr parodie v oblibě a Leslie Nielsen je od dob Bláznivých střel jejím králem.Dalším důvodem tří hvězdiček je porovnání kvalit Utopence na útěku s jinými pozdějšími Nielsenovými "skvostmi",jako Bláznivý exorcista,Agent WC40 či Vesmírná prda,se kterými Utopenec vychází opravdu docela dobře.Utopenec má pár opravdu vtipných,pár ujetých i pár trapných scén,k Bláznivým střelám si to každopádně ani nečuchne,ale čas u toho uteče rychle.Průměr,který neurazí,ale ke špičce žánru má hodně daleko. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Škoda nějakých dementních ftípků, protože ze spousty jsem nemohl pár hodin po filmu mluvit. Útěk před vlakem v lese je geniální a ty spousty detailů, jenom takové pronesení a je z toho povedená hláška. Asi můj nejoblíbenější Leslie Nielsen po střelách a Připoutejte se, prosím. A když Nielsen komentuje vnucení párečku psovi do zadnice, je odzbrojující. Rozhodně se na tohle kouknu raději než na prcičky (na ty vůbec), či nějaké Kluby sráčů atd... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Místy vtipné, místy výsostně trapné. Teď jde pouze o to, kterých míst tu bylo více. Dle mého soudu tento mini souboj drtivou porážkou soupeře vyhrály bohužel ty pasáže trapné. Pár vtípků ovšem skutečně vyšlo a slušně mě pobavilo. Film má slušné tempo a celkem rychle dospěje ke svému konci. Možná na tom má svoji výraznou zásluhu ta 82 minutová stopáž. Dávám 2* jedna za hlavního vyšetřovatele a druhá menší za Leslie Nielsena. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)

Reklama

Reklama