Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Výnimočne krátky komentár, nakoľko om iba postrehol, že film ohodnotil niekto, kto filmom výborne rozumie a pripomenul mi ho. Odo mňa ešte hviezdička navyše, pravdepodobne najlepšia paródia vôbec, najmä kvôli uťahovania si z Utečenca (aj teraz ľudí baví uťahovanie si z utečencov, ktovie prečo, aj keď , úprimne to vyzerá tak, že si oni uťahujú z našich daní) či Shitanicu. Ale keď Leslie vyjde z dodávky z plienkami a vednú ešte aj kvety či napíše heslo:heslo tak aj človek ako ja, ktorý sa smeje málo, sa rozosmial na plné ústa. Top paródia, 80%, napriek tomu 5*... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Chvílemi k popukání, chvílemi spíše snůška trapností, v celkovém součtu ale stále ještě nadprůměrná parodie s (kým jiým, že?) Leslie Nielsenem v hlavní roli. Parodování Uprchlíka je ze začátku dobré, pak začíná trošku skřípat, ale doplňují je relativně vhodně vybrané zesměšňované scény z jiných filmů. Bavit se bude samozřejmě hlavně divák, jenž parodované filmy viděl. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nielsen tentoraz paroduje Uprchlíka a výsledok je priemer, ktorému tesne predsalen dám aj tretiu hviezdu. Kadencia vtipov je vysoká, ale tých fakt vydarených, ktoré ma naplno rozosmiali, je ako šafránu (steward vo väzenskom autobuse). Celkovo som sa ale nenudil. Je tu kopa odkazov na moje obľúbené deväťdesiatkové klasiky. Dokonca sa občas prekvapivo spomenie aj na Hitchcocka (lietadielko). Nielsen je v tej polohe sebavedomého idiota skvelý. Crenna je rovnako suverénny ako Tommy Lee Jones. Vydarilo sa aj ženské obsadenie obidvoch krások. Takže ak nepočítam Nielsonovu účasť v sérii Scary Movie, tak je toto asi jeho posledná sólovka, ktorá sa oplatí vidieť. Vydarili sa aj záverečné titulky. Som rád, že žiadne auto behom výbuchov neutrpelo zranenie. 5/10. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Fóry v Utopencovi oscilují mezi trapnými a stokrát viděnými (kopanec mezi nohy, třetí ruka) a zlatým fondem tohoto žánru (lokomotiva, rybářský obchod). Spíše nadprůměrné jsou zde hlášky, například: ,,Promiň, musela jsem tě zastřelit, jinak by tě zabili!" Nielsen v roce 1998 ještě nepatřil do starého železa... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fenomenální houslista Ryan Harrison (Leslie Nielsen) je obviněn (samozřejmě neprávem) z vraždy Hibbinga Goodhuea (Michael York) a odsouzen k několikanásobnému trestu smrti. Náhodou jeho vězeňský autobus havaruje, a poté, co Ryan jen tak tak unikne téměř jisté smrti před šíleným vlakem, vydává se najít skutečného vraha. Po stopách se mu ale vydává seržant Fergus Falls (Richard Crenna), který bere dopadení uprchlíka za otázku své cti... Leslie Nielsen přesně tak, jak ho máme rádi - a nic dalšího netřeba psát. Utopenec (stejně jako Bláznivé střely či Agent WC40) se bere na paškál spoustu známých i méně známých filmů (zajímavý je např. odkaz skrytý v samotném jméně Uprchlíka), a (povětšinou) vtipně je paroduje - většinu fórků sice bylo možné vidět už někde jinde, ale to určitě nebrání tomu, že se budete od začátku do konce řehtat jako pominutí... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)

Reklama

Reklama