Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fenomenální houslista Ryan Harrison (Leslie Nielsen) je obviněn (samozřejmě neprávem) z vraždy Hibbinga Goodhuea (Michael York) a odsouzen k několikanásobnému trestu smrti. Náhodou jeho vězeňský autobus havaruje, a poté, co Ryan jen tak tak unikne téměř jisté smrti před šíleným vlakem, vydává se najít skutečného vraha. Po stopách se mu ale vydává seržant Fergus Falls (Richard Crenna), který bere dopadení uprchlíka za otázku své cti... Leslie Nielsen přesně tak, jak ho máme rádi - a nic dalšího netřeba psát. Utopenec (stejně jako Bláznivé střely či Agent WC40) se bere na paškál spoustu známých i méně známých filmů (zajímavý je např. odkaz skrytý v samotném jméně Uprchlíka), a (povětšinou) vtipně je paroduje - většinu fórků sice bylo možné vidět už někde jinde, ale to určitě nebrání tomu, že se budete od začátku do konce řehtat jako pominutí... ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Film těžící čistě z úspěchu BLÁZNIVÉ STŘELY a popularity Leslieho Nielsena. Povedených je ale jen několik parodických scén na UPRCHLÍKA. Upřímně jsem se zasmál jen při kratičké parodii POBŘEŽNÍ HLÍDKY (ta byla si nejlepší). Jinak slabota. Pokud nejste Leslieho skalní fanoušci, mohu film vřele nedoporučit. 27% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl ještě před několika lety stále obsazován do rolí přitroublých charakterů a tahle parodie na Uprchlíka s Harrisonem Fordem není vyjímkou. Pat Proft je režisér, který umí udělat legraci a za skromnou minutáž 80 minut stihne vedle Uprchlíka zparodovat Titanic, Pobřežní hlídku, Mission Impossible a mnohé další a nebojí se pustit i do náročnějších kousků jako je Svědek nebo Na Sever severozápadní linkou a jeho slavnou scénu s dvojplošníky na poli dotáhne až do absurdna. Slepenec parodických scének téměř nedává smysl, ale několik gagů je výborně načasovaných a velmi podařených. Budete se ovšem bavit pouze v tom případě, že jste zde parodované filmy viděli. 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Sedadla musí být ve vzpřímené poloze. Pouta a řetězy na nohou musí být dobře připevněny, jinak budete zastřeleni. Východy jsou řádně vyznačeny, ale nikoliv pro vás. Pokud je použijete, budete zastřeleni. Jménem státu Minnesota vám děkujeme, že jste se nechali obvinit a uvěznit. Přejeme vám příjemnou cestu." Místy škoda trapnějších scén, přesto Pata Profta chválím. Ten chlap má talent. Škoda že toho nenatočil více. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud nadpozemsky vyvinutí záchranáři odmítají vstoupit do studené vody, vlaky lišácky nahánějí nevinné odsouzené po lese, vyšetřovatelé staví statistiku nad instinkt, obě osudové krásky jsou svůdnější než druhá odmocnina věku hlavního hrdiny a počet parodovaných snímků se limitně blíží k nekonečnu, tak já jsem naprosto spokojen a proto nehodlám zveřejňovat nemalé množství mých nepodstatných výtek. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)

Reklama

Reklama