Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli Zombie počítal s navázáním na 1000 mrtvol, už když přidával otazník k nápisu "The End". Na každý pád se nezastavuje, neohlíží, pálí mosty a jede dál. Co zobrazovala jednička, netřeba opakovat a posouváme se k zase dalším hororovým subžánrům. Je to opět velmi sebereflektivní, i když méně černohumorné. Víc utržené z řetězu, ale zároveň méně přeplněné nápady, spíš rozvíjející jeden konkrétní. Závěr silný, ale jinak než minule - tentokrát nejde o kvantitu násilí, ale kvantitu nenávisti a agrese. Intenzivní zážitek, který překračuje hranici hororové zábavy a ke konci se stává nepříjemným. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Omlouvám se početné obci fanoušků tvorby Roba Zombieho za odpad, kterým jeho dílko častuji. Je to jen proto, že hodnocení se pohybuje nebezpečně vysoko a nepoučený filmový fanda by po filmu mohl sáhnout omylem. Stejně tak jsem mohl dát jakýkoliv počet hvězdiček a opět by to mělo mizivou informační hodnotu. Podobně jako pornografie, která ať už na sebe bere jakoukoliv podobu je jen o jednom a slouží jedinému, tak i filmy typu Vyvrženců pekla slouží pouze k vybuzení určitého druhu emocí. Ti, co s nadšením sázejí čtyři či pět hvězdiček se pochopitelně ve světě filmu dobře vyznají a uvědomují si mizivou hodnotu snímku z hlediska tradičních filmových hodnot. Pochopit scénář, sledovat práci kamery, střih, herecké výkony - inu to je práce pro otrlé. S jedinou vyjímkou a tou je soundrack - což je pochopitelné vzhledem k Zombieho minulosti. Zvláštní kapitolou jsou herci - ale ano, v tomhle snímku se přece jen několik herců vyskytuje...Dlouho jsem si lámal hlavu, proč se v něčem takovém angažují, až jsem na to přišel - udělali to z hladu! Jen hrozný hlad na pokraji vysílení je mohl dohnat k něčemu takovému. Zombieho příznivci ve skutečnosti dokážou vystihnout a ocenit to jediné, co je na jeho tvorbě hodno obdivu - totiž maximum neředěné, syrové brutality na co nejmenším prostoru. Žijeme v těžké době plné neuróz a Vyvrženci pekla jsou jedinečnou terapií pro všechny, co si nemohou dovolit pořídit ve sklepě vlastní mučírnu. Je to skutečně nákladné, můžete mi věřit, sám jsem si to nesčíslněkrát propočítával...Někdy ovšem podobné tvorbě fandí i slaboši, co se vlastní mámě zdráhají vrazit pár facek, natož aby zlomili haksnu grázlovi, co je buzeruje... Celkový dojem pro ty, co adrenalin dokážou vyplavovat jiným způsobem, by měl být nulový...Jen mimochodem, s hororem jako svébytným žánrem nemají Vyvrženci pekla společného nic. Je to instruktáž pro ty, co potřebují vědět, na kolika metrech čtverečních se rozprskne lidské tělo pod koly náklaďáku či kolik masa se dá seškrabat z lidských údů. Dobrou chuť! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka Fireflyů.. Zombie od Domu čtyřciferného počtu nebožtíků o několik tříd filmařsky vyrostl a jeho svižné dílo mi atmosférou připomínalo From Dusk Till Dawn, jen ještě o dost brutálnější, vulgárnější (a to počítám i promotéra všemožných druhů vagín před Titty Twisterem v podání Cheech Marina) a samozřejmě bez upírů. Zaujal William Forsythe jakožto pomstychtivý šerif Wydell, který, aby mohl bojovat s monstry, stal se jedním z nich (mimochodem brilantně namluvený českým králem dabérů podobných týpků Liborem Hruškou) a jelikož mám asi jako každý v sobě špetku De Sadeho, moc mě mrzí, že nebyl se svou vendetou na konci důslednější.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný hororový thriller. Má celkom dobrý príbeh o trojici veľmi brutálnych masových vrahov, ktorí sú po zistení ich totožnosti na úteku pred políciou, pričom aj teraz za sebou zanechávajú mŕtvoly, ale na stope im je aj nekompromisný policajt, ktorému zabili brata. Spracovanie je ale také zvláštne, síce nemôžem povedať, že by som sa nudil, ale je tu viacero zbytočných scén a mám pocit, že sa tu dejovo toho moc neodohrá, mohlo to byť trochu rozmanitejšie. A navyše hlavnými hrdinami sú tu masoví vrahovia a film je podaný tak, aby im divák fandil, čo je zaujímavé a pomerne nezvyčajné, ale mne to až tak moc nesadlo, pretože nemám rád, keď nemám komu fandiť, keďže tu nie je žiadna úplne kladná postava. Čo sa týka samotných násilných scén, tak tu nie som moc spokojný. Celý film síce pôsobí špinavým dojmom a vyvoláva pocit všadeprítomného násilia, ale skutočných krvavých scén je tu málo a aj napriek používaniu rôznych rezných nástrojov nepôsobia moc drsne a viac zaujme iba zrážka s kamiónom. Herecké obsadenie nie je zlé, zaujímavé ústredné trio, hlavne Sheri Moon Zombie, William Forsythe ako policajt alebo aj Danny Trejo v menšej úlohe zabijaka. Réžia je celkom dobrá, film má zaujímavú atmosféru sedemdesiatych rokov, občas poteší aj zaujímavá kamera a ani technická stránka nesklame. Vyvrženci pekla nie je zlý film, ale ani mi až tak moc nesadol. No raz sa pozrieť oplatí. 55% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Citacemi prošpikovaná, jižansky freakovitá, naturalistická, režijně vychytaná (hlavně ten střih a interpunkce!) a nekompromisně cynická antiteze o instituci spořádané americké rodinky, pojatá jako poohlédnutí za zvyklostmi béček a exploatation movies. Z obecného čili konformistického hlediska (které bohužel převládá) se Vyvrženci jeví jako další výpotek série násilnických, problematických a těžce vulgárních úchyláren pro úzkou diváckou skupinu tzv. "vypatlanců", nicméně radím, nenechat se touto optikou předsudků omezovat, nedej Bože ovlivňovat. Enfant terrible Zombie sice nezapře, že mnohé scény ve velké míře odrážejí jeho osobní zaujetí vrahounem Mansonem, což může slabší povahy nadmíru rozladit, ale to není důvod, proč v sobě pokrytecky potlačovat nadšení z kvalitní filmařiny. Rob má nejen nakoukáno, ale překvapivě i zastláno pod čep... kšticí a nedopouští se samoúčelnosti. Jo, já si to užil královsky. P.S. Ken Foree mi udělal skutečnou radost! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • Když šerif John Quincy Wydell (William Forsythe) zatlouká hřebíky do rukou Otise B. Driftwooda (Billiho Moseleye), je vidět, že hřebík v levé ruce je zaražen téměř po hlavičku. V dalším záběru je hlavička hřebíku od kůže mnohem dál. (Geriel)
  • Dům rodiny Firefly se nachází přibližně na 25975 Sand Canyon Road, východně od města Santa Clarita. Součástí tohoto komplexu je i Charlieho (Ken Foree) „Frontier Fun Town' a další budovy. Kahiki Palms Motel, tedy místo, kde došlo k přepadení kapely Banjo & Sullivan, jejich zavraždění a následnému policejnímu vyšetřování, se nachází na 42848 150th Street East v Lancasteru v Kalifornii. (jurasino)

Reklama

Reklama