Reklama

Reklama

Americký gigolo

  • Česko Muž pro jisté hodiny (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Julian Kay (Richard Gere) je zvláštní druh muže. Chlapecký. Smyslný. Profesionální. Mluví pěti nebo šesti jazyky a lze si ho zaplatit jako společníka, průvodce, překladatele či šoféra. Julian Kay je americký gigolo. V černém kabrioletu značky Mercedes 450 SL se prohání svým kalifornským světem blahobytu a žen. Michelle Strattonová (Lauren Huttonová) je krásná, žádoucí a osamělá. Je provdaná za kalifornského senátora a hraje oddanou manželku. Ale čeká. Čeká na něco, co jí změní život. Potká Juliana a sleduje ho až na místo, kde žije. Pomalu a váhavě se mezi nimi začne vytvářet pouto. Pak ale přijde Juliana vyslechnout detektiv Jack Sunday (Hector Elizondo). V Palm Springs totiž došlo k vraždě a čím hlouběji se vyšetřování dostává, tím více je Julian do případu zapleten. Jeho alibi je vratké. Několik zmizelých šperků bylo nastraženo u něj v autě. Někdo se snaží očernit Juliana z vraždy. A je jen na něm, aby zjistil proč. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

burton 

všechny recenze uživatele

...a princezna málem osvobodila prince? Soráč, hned bojler na začátku, ale - JO. Krásného, trošku sobeckého a marnivého, avšak čistotného. Jestli se vzali, toť otázka a zdali žili šťastně až do smrti, toť ještě další otázka. Takže, kdo to chcete zjistit, rozhodně se podívejte. Já bych to malinko přeobsadila. Místo - ovšem i tak, tady skvělého a výborného! - Richarda, s přímo budhistickou hvězdou na čele, vidím spíš Dona Johnsona....nebo Mickyho Rourka. Ten umí (teda tenkrát, teď už ne, páč botox je fuck prevít) obojí kukuč, něžný, i zlý a toho gigola bych mu rozhodně uvěřila daleko víc! A bez té konečné naběračky cukru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakmile z kraje začne hrát Blondie, nečekaně ihned jsem zpozorněl. Richard Gere totiž ve svých mladých letech působil jak nejtěžší fešák Hubert Hollywoodských luhů a hájů. A popravdě, když nás představuje se svojí rolí dámského nabíječe, působí víceméně dost jemně, až žensky. Postupem času ale film dost ztemňuje atmosféru a závěr je vysloveně osmdesátková temnota se vším všudy. A na vině je především muzika, která je v tomto filmu naprosto skvělá. Umocňuje atmosféru osmdesátkového napínáku se vším všudy. Přiznám se, že i díky tomu by mě vůbec nenapadlo, že film pochází z roku 1980. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ukážka, že už začiatkom 80. rokov fungoval v Spojených štátoch dopyt po luxusných "spoločníkoch". Hlavný hrdina sa má - luxusný byt, auto, vystupovanie, prestíž, dar zvádzať a ženy sa mu ponúkajú so stodolárovými bankovkami v rukách...stačí si len vyberať - nejeden muž mu môže závidieť a chcel by žiť podobne. Lenže má to aj tienisté stránky. Ak ide do tuhého a to v prípade vraždy a krivého obvinenia ide určite, sa od takéhoto človeka, podobne ako v prípade ženskej štetky, všetci odvracajú a ostáva v tom sám. Gere nikdy nepatril medzi tých lepších hercov, ale tu nehrá vôbec zle. Film môže stavať aj na dotiahnutých detailoch a uveriteľnému vystupovaniu postáv. Napriek pomalšiemu tempu príjemne ubieha. Podarená je aj ústredná pieseň a s ňou spojená celková atmosféra. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Trošku bezžánrový snímek, který spatřil světlo filmového světa pod pečlivým dohledem tehdy neznámého producenta Jerryho Bruckheimera. Hlavním tahákem je vedle slušné atmosféry 80. let bezpochyby přesvědčivý Richard Gere, jehož Julian Kay je na vrcholu sil a ke svému řemeslu přistupuje velmi zodpovědně. Osamělých paniček, které solí prašule svých zaneprázdněných manžílků, je totiž spousta. Jenže v téhle branži není daleko od nekalých praktik, a tak se Julian dostane mezi hlavní podezřelé z brutální vraždy jedné klientky. Bývalý filmový kritik a především uznávaný scénárista (Zuřící býk, Taxikář nebo Obsession Briana De Palmy) Paul Schrader se k tématům sexu rád vrací, nelze mu upřít, že pro filmový svět definitivně objevil Richarda Gerea (ten chlap snad vůbec nestárne) a pomohl mu tak trochu vykročit k „titulu“ sexuálního symbolu. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Richard GERE má samozřejmě lepší filmy, ale možná, kdyby se námětu ujal slovutnější režisér, mohl z Richarda G. i tohoto filmu vytlouct větší kapitál. Vtipná scéna : Gere si vybírá na posteli kravatu, aby svou klientku zaujal. Zajímavost : v tomto filmu se poprvé setkává R.G. s hercem Hectorem ELIZONDEM, aby se o deset let později (1990) znovu setkali (již jako dvě velké hvězdy) ve filmu "Pretty Woman", kde Elizondo výborně ztvárnil ředitele hotelu, v němž se milionář Gere ubytoval. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Americký gigolo Harrelson

Americký gigolo Harrelson

25.03.2006

Režisér Paul Schrader, který začátkem osmdesátých let odstartoval kariéru Richarda Gera ve snímku Americký gigolo, se chystá k ožehavému tématu vrátit i po letech. Za tímto účelem hodlá obsadit do… (více)

Reklama

Reklama