Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film můžu koukat pořád dokola a baví mě pořád stejně. Je to zvláštní kombinace, která se přelívá od žánru k žánru. Každá žena by si tenhle film měla pustit před tím, než se vdá.. No a muži ať si raději pustí "Osudová přitažlivost" s Michaelem Douglasem v hlavní roli - to je kvalitní anti-milenkový film! :D ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Koukám že leckterý dobrý komentátor tohle dílo neocenil, a říkám si, čím to asi je? Generační rozdíl? Nebo mám výhodu, pochybnou a bolestnou, osobní zkušenosti (až na tu vraždu, ovšem)? Tohle není moralitka, a kdepak thriller. Je to plnokrevné psychologické drama. Zručná režie, ohromné herecké výkony. Možná by to mohlo být malinko svižnější. --- A že to končí jaksi nijak? To je na tom to nejpravdivější; jistá je jenom smrt, do té doby žijeme se svým svědomím ve věčné nejistotě. Tedy, pokud nejsme hrochem. --- Shrnuji: TENTO FILM NENÍ PRO HROCHY. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Filmy Adriana Lynea nemusím. Mnohé z nich (ŠKANDALÓZNE ODHALENIE, 9 ½ TÝŽDŇA, LOLITA) majú silné herecké obsadenie (Douglas, Closeová, Basingerová, Rourke, Irons), krásu obrazu (diametrálne odlišnú od „agresívneho“ Baya či bratov Scottovcov) a sexualitu. Zároveň sa ale nedokážu zbaviť „akademickej nudy“. Nevraviac o tom, že v príbehoch, plných sexu, je málo sexu. Ani NEVERNÁ, hoci sa možno jedná o jeden z Lyneových najvydarenejších filmov, sa nedokázala ubrániť týmto mínusom, čo je škoda. Hoci jej nemožno uprieť krásu obrazu ani hudby, podmanivú atmosféru či výborné herecké výkony (okrem skvelej Diane Laneovej prekvapivo i krásavci Gere a Martinez). Nevraviac o nečakanom zvrate, keď sa v polovičke drasticky zmenia žánre. Paradoxne, možno práve absencia otvorenej erotiky je vzrušujúcejšia, než porno... možno ale aj nie. Pocit, ktorý sa po dobrom rozjazde dostaví, však nemá ďaleko k stagnácii. Napriek tomu stojí NEVERNÁ za aspoň jedno pozretie. Je decentná, noblesná, aristokratická, elegantná - a priemerná. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica Unfaithful je výborná. Adrian Lyne je brilantný psychológ a fantasticky zachycuje pochody vydatej ženy, zmietanej nespútanou sexuálnu vášňou a výčitkami svedomia kvôli podvádzaniu a "ubližovaniu tým, ktorých má rada". Z tohto hľadiska je úplne fantastická scéna vo vlaku s milostnými flashbackmi. A v scéne vo vani režisér výborne zachycuje odcudzenie, ktoré hrdinka pociťuje k svojmu manželovi. Celú túto vynikajúcu časť filmu, nakrútenú v typicky lyneovskom hypnotickom štýle, som hltal so zatajeným dychom. Ale v druhej polovici scenár prelaďuje do opozeraných, nedomyslených a lacných thrillerových klišé, ktoré sú paródiou na seba samé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Diane Lane tady vypadá jako četařka Babinčáková. Jen ji navléct do uniformy. Některé příběhy by prostě byly lepší v literární formě, film jim moc nesedne. Tohle bych raději četl, bylo by to hlubší a víc bych si to užil. Je fakt, že je film trochu rozplizlý. Na druhou stranu docela zaujme letmá změna žánru vyprávění a tak nějak mě těšilo, že to bylo více drama než erotické. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama