Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Socom 

všechny recenze uživatele

Perfektné a jedno z naj hororových béčiek mojej mladosti. Filmu sa dá toho určite veľa vyčítať, čo sa týka fektov, hercov atď, no tá atmosféra keď som sa na tento film pozeral ako malý chlapec sa nedá pustiť z pamäti. V celku dobré gore scény, fajn masky, originálny príbeh. Zopár filmových chýb sa tu taktiež nájde ale tomuto kultovému snímku to na kvalite rozhodne neuberie. Je to stará hororová klasika, ktorú pozná každý.10/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Laciný osmdesátkový videokultík (nejen u nás) několikrát zmiňovaný v SIMPSONOVÝCH, tuším že ze stejné intersoňácké kolekce jako MĚSÍČNÍ PAST. Tady někdo viděl ALIGÁTORA (příšera v kanále, hrdinové marně se snažící utéct před ní a explozí zablokovaným poklopem na ulici), VETŘELCE (sledování akce v kanále, která se zvrhne v masakr, přes kamery, co mají účastníci u sebe) a pár hororů z 50. let (radiace) a vyvařil z nich tuhle vodu okořeněnou řadou klišé (autority se snaží vše ututlat, velká exploze na závěr, otevřený konec - zde s cameem Johna Goodmana!). Neříkám, že to nemá atmosféru, ale nebavilo mě to už v pubertě a s odstupem času se na tom nic nezměnilo. První a poslední film jak scenáristy, tak režiséra. Produkce: New World Pictures, která podobná hororová a jiná béčka chrlila jako na běžícím pásu (SADOR VLÁDCE VESMÍRU, PIRAŇA, PĚNA ZABIJÁK, CREEPSHOW 2, JÍZDA ČERNÉHO MĚSÍCE, ZATYKAČ: ŽIVÝ NEBO MRTVÝ, ŽENSKÁ VĚZNICE, PUNISHER, KARATE TIGER). Pro zajímavost - ve státech se jako "Chud" slangově označují transexuálové. ()

Reklama

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jednoznačne 5*. Originál na VHS mám od počiatku 90tých rokov. Film som videl 10 možno 15 krát. Je to pre mňa klasika a nostalgia pospolu. Pred nedávnom som predal videorekordér a ostali mi len kazety, ktoré nemám na čom púšťať, ale to nevadí, lebo v dnešnej internetovej dobe si stiahnete všetko z netu a väčšinou behom chvíľky. Stiahol som si tento film a nečakane zistil, že zrejme vyšiel v dvoch verziách, kde podľa popisu nie je len 96 minútová verzia a 88 minútová skrátená, ale ešte jedna. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kdyby se do filmu pustili o něco lepší tvůrci, mohl z toho vniknou velmi dobrý podzemní snímek. Takhle je to jen řadové béčko ze zajímavého prostředí městských kanálů. Hlavních úloh se zhostili John Heard a Daniel Stern, které jen tak zas v hlavních rolích neuvidíte, a proto je tenhle film docela zajímavý. Jo a taky deset vteřin Johna Goodmana. Jinak mi C.H.U.D. místy trochu připomínal i Vetřelce. Jak by ne, když hrdinové prolézají úzkými kanály s mutanty v patách. Samozřejmě jsem se bavil, ale jak říkám, mohlo to být o hodně lepší. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi v mých pubertálních hororových letech prostě vyhnulo a já nabral čtyřiadvacetileté zpoždění. Vždycky když jsem byl ve videopůjčovně a koukal na tu videokazetu, pokaždé jsem objevil zajímavější horor (což se pak po shlédnutí ne vždy ukázalo být pravdou) a řekl jsem si, tak si ten C.H.U.D. půjčím příště, jenže příště jsem si zase půjčil něco jiného. Teď koukám, že jsem byl prostě blbej, měl jsem po tom jít hned. Banda zmutovaných bezdomovců má prostě hlad - o tom to celý je, a taky o tom, že největší svině jsou prostě vždycky lidi (někteří teda). Začátek teda nic moc (jsem si tak říkal - sakra ukážou z nich aspoň kousek?), pak se to ale rozjede..... K výzvě remaku od jistého R.Z. se připojuji všemi deseti!!!!!!!!! Co takhle poslat mu petici he, he?...... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)
  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama