Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Meno režiséra, hrôzostrašný plagát a sľubný názov. Táto trojkombinácia sľubovala minimálne slušný priemer. Lenže keď sa pozrieme bližšie, tak zistíme, že od Hoopera sa toho dnes veľa čakať nedá, že takýto retro plagát musí nutne klamať, pretože nie sme v Taliansku 70. rokov a názvami hororov sme sa už nechali oklamať veľakrát. Ako nočné wtf však odporúčam. Kvôli presvedčeniu sa na vlastné oči, o čom píšem. Zabudol som ešte na absenciu ďaľšieho dôležitého tria, atmosféry, napätia a hrôzy. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Čo do žánrového kontextu veľmi hodnotný film. Medzi snímkami svojich generačne mladších nástupcov "torture porn" subžánru nultých rokov, spomeňme aspoň najviac emblematické mená: Eli Roth a Rob Zombie, pôsobí Hooperov film ako do prázdna vyznievajúe memento. V roku 2005 udávajú tempo ponášky na jeho staršie filmy (Dom tisíca mŕtvol), priame remaky, alebo gorefesty hlásiace sa k ich odkazu (Hostel). Márnica však medzi nimi, svojou schopnosťou budovať atmosféru, odkazovať na klasiku a zároveň prinášať silné vizuálne momenty, akoby stále upozorňovala na funkčnosť elementárnych princípov žánru. A tým aj na jeho zacyklenosť, ktorá nemusí byť vôbec na škodu. Horor nultých rokov je skrátka kruh ešte zakliatejší, než márnica v Hooperovom filme. Tak ráčte vstúpiť, Je to stále veľmi slušné panoptikum. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nic moc, podivné osůbky, dosti tlachání, ale pak se rozjíždí děj, hluchá místa se vytrácejí a nakonec jde o klasickou zombiádu se vším všudy. Efekty sice nic moc, ale některé se povedly. Taktéž je tomu i s maskami. Autoři nepřinesli nic nového, ani netradičního, snad jen mimo závěr filmu. Scéna kamarádčoftu holčičky s Bobym ve filmu být nemusela. Celkové resumé, v podstatě jde o průměrný snímek. Film + dat. posouzení 12082008 8410/8938 ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Tak tento horor asi dieru do sveta nenarobi..je to sice dost velka blbost ale na jedno pozretie sa to da zvladnut.Ked sa jedna o zombie(no ake take) tak sa clovek tesi na vela gore efektov...ale moc som ich tam nevidel... Zhodnotenie....dost cudne ale prekvapujuco celkom zabavne (nenudi to) 2a pol hviezdy ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přes atmosféricky zajímavou první půlhodinku se přeneseme ke spádnější druhé půlhodince,po které ovšem následuje k našemu nemilému překvapení třetí půlhodinka naprosto braková.Maloměstská poloopuštěná márnice skutečně nabízí sama osobě zajímavé prostředí pro natočení takovéhoto filmu,ovšem autoři zřejmně neměli naprosto žádné finance a navíc ani dobrý nápad a námět.Herci jsou béčkový až běda,triky laciného televizního ražení a naprostá impotence jakéhokoliv nápadu či jiskry originality,to vše dělá z Márnice přes svou úvodní povedenou atmosféru jen další průměrné béčko.Ale ty 2* jsou skutečně lepší.P.S.možná jsem staromodní,ale nepatří do horroru krev?P.S.2 Tobe Hooper by měl už nejspíš svou režisérskou židličku raději pověsit na hřebík. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama