Reklama

Reklama

Epizody(12)

Vězeň na útěku Lin Ford hledá úkryt v rušných ulicích Bombaje osmdesátých let. Jako zdravotník se ujme místní chudiny a na dlouhé cestě k vykoupení nečekaně najde lásku, přátelství a odvahu. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer

Recenze (11)

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem samozřejmě četl (oproti většině zdejších haterů) - a je perfektní. Zde seiriál podle skutečné události a dle předlohy - myslím, že jde o slušně odvedenou práci, rozhovory jsou v pořádku a jak mají být. ne nejde o akční ani gangsterský seriál. Ale teda ten závěr ač napínavý, tak milostná scéna a vůbec trochu víc nelogičnostía patosu než si seriál zaslouží. Nemluvě o poměrně dost odchylkách, no scénáristu (nebo režiséra?) bych poslal do kopru. Skoro se blížilo 5 hvězdám, ale ten závěr to zabil - nedůstojné. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Super námět, super obsazení, super vizuál, super prostředí kde s děj odehrává, prostě všechny předpoklady ke skvělému kousku, tak kde je chyba? Klasicky ve scánáři - i když je námět příběhu víc než slibný, tak samotný děj je po celou dobu tak uměle a evidentně natahovaný, jak kdyby scénáristi nevěděli co s tím. Do toho je samotný děj strašně (ale fakt strašně) nelogický a to jak v jednotlivých scénách tak i v celku. A díky tomu to bylo docela i obtížné celé dokoukat. Z prvotního nadšení nakonec snad zklámání roku. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Příběh uprchlého trestance, který se při útěku z australského vězení dostane až do indického slumu, kde zvládne pomáhat chudým, zamilovat se a ještě se zaplést s místní mafií je v jádru fajn a funguje slušně. Bohužel mu úplně nepomáhá roztažení do tolika ne úplně krátkých epizod. Ideální by byl spíš formát osmi epizod s větším nahuštěním děje a divák by o nic výraznějšího nepřišel. Charlie Hunnam každopádně zraje jako víno a je schopný sám utáhnout celou sérii...60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„UTEČEŠ PŘED VŠÍM, ALE NE SÁM PŘED SEBOU…“ Tak tohle mě hodně bavilo! Nejde jen o životní příběh autora předlohy, ale dozvíme se něco i o Bombaji, respektive o tom, jak věci fungují. Fajn jsou postavy, který hejbou dějem, navíc Charlie je sympaťák. Do toho (občas) ty filozofický dialogy… Fakt jsem zvědavej, jestli pokračování udrží laťku! ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál vznikl podle stejnojmennýho románu, který v roce 2003 napsal Gregory David Roberts (rodným jménem Gregory John Peter Smith). 2.) Hodně zajímavým „doplňkem“ k seriálu je dokument „Mumbaí: pekelná megapole“. 3.) Román měl být původně zfilmován a do hlavní role se počítalo s Johnny Deppem. 4.) Thx za titule „Kristina Himmerová“.  ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to bolo zaujímavé najmä zasadením príbehu do neokukaného indického Bombaja. Pribúdaním epizód však seriál strácal dych, celé to bolo zbytočne rozvláčne, 12 takmer hodinových epizód je úplne prestrelených, pričom na celý príbeh by stačil polovičný priestor. Dej by tak logicky nabral na dynamike a autori by neboli nútení zapĺňať príbeh vatou a častokrát debilnými dialógmi. No a záver (prvej) série, že to be continued ma úplne odrovnal. 2,5/5* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě zazní mezi Linem Fordem (Charlie Hunnam) a Karlou Saaranen (Antonia Desplat) část citátu z básně „This Be The Verse“ od Philipa Larkina: „They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to, but they do. They fill you with the faults they had. And add some extra, just for you.“ („Zkazí ti život, tvoje máma a táta. Možná to tak nechtějí, ale dělají to. Své nedostatky ti věnují. A pár chyb navíc přidají.“) (Lukyy)
  • V epizodě zazní citát: „Misery acquaints a man with strange bedfellows,“ („Neštěstí tě může přivést k podivným spolunocležníkům“) od Williama Shakespeara. Citát se vztahuje k neobvyklému spojenectví mezi Linem Fordem (Charlie Hunnam), Khader Khanem (Alexander Siddig) a Abdullahem Taherim (Fayssal Bazzi). (Lukyy)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

Apple a bombajská mafie

Apple a bombajská mafie

11.06.2018

Už je to pár let, co společnost Apple oznámila, že chystá svou vlastní prémiovou službu Apple Streaming, se kterou by ráda konkurovala Amazonu, Netflixu a podobným. To se nyní stává realitou a tak… (více)

Peter Weir utíká z gulagu

Peter Weir utíká z gulagu

20.10.2008

Pět let. Tolik uplynulo od uvedení posledního majstrštyku Australana Petra Weira Master & Commander: Odvrácená strana světa. Mezitím měl režírovat projekt Shantaram (Johnny Depp ve skutečném… (více)

Reklama

Reklama