Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

tron 

všechny recenze uživatele

Jean Reno po fantastických purpurových riekach a po mizerných Purpurových riekach 2 skúša brnkať na podobnú strunu, ale toto je už proste zle. Ani bokombrady a domov dôchodcov sa nepostarajú o to, aby bola Ríša vlkov niečím viac, ako čudne bizarným predstavením. Reno je absurdný a ostatných sa mi ani nechce spomínať. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čakal som silne záhadný triler s výborným Jeanom Renom. Nenormálne prekombinovaná zápletka, kombinovanie psychológie so zbesilou akciou, priemerný Jean Reno, nudné podanie, dlhá stopáž, konečné vyústenie-zápory. Klady som nijako nevedel nájsť(možno jedna solídna ľakačka) no predsa nedám odpad, pretože ma ten film aspoň prinútil trochu rozmýšľať. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu překvapivě velmi nudný film s Jeanem Renem v roli, ve které bych mnohem radší viděl někoho jiného. Vizuálně přestylizovaná podívaná se snaží na diváka zapůsobit hlavně vzhledem, selhává v základních faktech. Akčnější scény jsou zaměřeny většinou na špatnou osobu a ač nejsou zběsile přestříhané chybí jim přehlednost. Jednotlivé postavy jsou příliš ploché a jejich motivace působí přiliš umělým dojmem. Hlavní zápletka je banální, ale snaží se vypadat rafinovaně, je tedy dokreslena zbytečným množstvím podivně ukončených odboček, které mají na snímek vrhat dojem áčkové záležitosti. Problém je i v hlavní postavě, která trpí stejnými neduhy jako všechny ostatní a navíc její chování nevypadá příliš přesvědčivě. V žádném případě tak nemůže film táhnout a pouze zapadá do jeho dusné (myšleno pejorativně) atmosféry. Nevhodné je i obsazení a tak jediním z mála kladů je hudební stránka, která sice také působí schizofrenním dojmem, ale nějakým podivným způsobem dokresluje tuhle nepovedenou podívanou. A v neposlední řadě překvapí rozpačitá kamera, které by rozhodně neškodila větši dynamičnost - docela by mě zajímalo, jestli je neschopný i střihač, nebo neměl jen z čeho vybírat. Říše vlků je prostě film, který pokračuje v trendu posledních let, vizualně líbivá podívaná, která bohužel nepostrádá jen hloubku, ale je naprosto prázdná a nemá téměř ničím - krom pěkného kabátku - zaujmout. Možná se vám to bude líbil více, vypnete-li titulky i zvuk a budete se soustředit pouze na obraz. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se moc snažil, abych se na to konečně dodíval na druhý pokus (poprvé jsem totiž nudou usnul někde v půlce), ale nakonec jsem to „přežil“ až napotřetí. Film je skutečně zpočátku rozjet zajímavě, obě na první pohled rozdílné osy děje (záhadný vrah dívek + vyšetřování policie a mladá žena trpící výpadkem paměti) diváka vtáhnou do děje, jenže po půlhodině se z toho začne stávat chaotická nuda, kterou neprokrvil ani tentokrát dost průměrný Reno. Jeho vyšetřovací metody sice určitě stojí za povšimnutí, nicméně přemrštěné akční scény (viz hřbitov) a zmatený vývoj zcela pohřbili, slibně vypadají zápletku. 40% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Akční seriová produkce se dost podobá té pornografické. Konzumenta po chvíli přestane bavit obyčejný sex a začne vyhledávat něco víc extra. Obyčejná kriminálka se vyčerpala s Belmondem a tak se francouzští producenti rozhodli namíchat nový výbušný koktejl. Jejich práce byla velmi jednoduchá: a vraž tam ještě tohle, a tamto taky, jo a bez Rena to pánové nepůjde, to by nebyl tvrdej akčnák. Hlavně ukážeme střeva Paříže, to, co je obyčejným měštákům skryto - vždyť tenhle mišmaš už zabírá od Eugena Sue a jeho Tajností pařížských, které pařížané v devatenáctém století hltali na pokračování v novinách. Jenže jako se už Sue nedá dnes číst nezkrácený - pokoušel jsem se o to:( , nedá se přežít ani Říše vlků. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)
  • Během hovoru v čase 01:12:00 je zmíněno 11. záři. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)
  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)

Reklama

Reklama