Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (146)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

V dokumente: Svorka 25 vlkov, to znamená chystajú sa na veľkú korisť. Tu: jeden vlk, možno alfa možno omega. Malá korisť, malé víťazstvo, porážka nádejí, skleslosť sama. Formálne však vychytralý špinavý, filtrovaný (šedá, tmavá, modrá), francúz s priadnou hodnotou psychedelicky vyprofilovaných scén. Pridaj!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by boli všetky filmy aspoň na takejto najnižšej úrovni spracovania bol by som spokojný. Nebolo to zlé, naopak nápad celkom slušný, škoda toho spracovania. Tvorcovia si asi mysleli, že toľkými zvratmi v deji, nelogickými hádankami a zmenami lokalít zvýšia atraktivitu, je to omyl. Zbytočne prekrútené. Ale inak celkom pozerateľný kvázi thriller. 65%. ()

Reklama

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Je to sice hrozná ptákovina splácávající dohromady všechno možné, ale nemůžu si pomoct, já jsem se bavil. Od thrilleru přes horor až po fantasy nás provádí Chris Nohan. Vykrádá přitom, kde to jde, a jeho režie je občas až křečovitě módní (rychlé střihy a ke konci roztřesená, jakoby dokumentární kamera jsou samozřejmostí). Ale jinak to celkem funguje. Zapomeňte na to, že tenhle film byl v kinech a podívejte se na něj, až ho zase budou dávat v sobotu v noci na Nově. U mě to tak zafungovalo a za daných podmínek jsem se bavil. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Akční seriová produkce se dost podobá té pornografické. Konzumenta po chvíli přestane bavit obyčejný sex a začne vyhledávat něco víc extra. Obyčejná kriminálka se vyčerpala s Belmondem a tak se francouzští producenti rozhodli namíchat nový výbušný koktejl. Jejich práce byla velmi jednoduchá: a vraž tam ještě tohle, a tamto taky, jo a bez Rena to pánové nepůjde, to by nebyl tvrdej akčnák. Hlavně ukážeme střeva Paříže, to, co je obyčejným měštákům skryto - vždyť tenhle mišmaš už zabírá od Eugena Sue a jeho Tajností pařížských, které pařížané v devatenáctém století hltali na pokračování v novinách. Jenže jako se už Sue nedá dnes číst nezkrácený - pokoušel jsem se o to:( , nedá se přežít ani Říše vlků. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

O Říši vlků jsem dopředu věděl, že je to špatný film. Ne, že bych se o tom potřeboval přesvědčit na vlastní oči, ale jednou dvakrát za měsíc se snažím vidět něco, o čem jsem přesvědčený, že se mi to líbit nebude, abych zmírnil zklamání z filmu, o kterém si myslím, že se mi líbit bude, jenže nakonec nelíbí. Jednodušeji řečeno si pak více vážím dobrých filmů. Anebo si tímto jenom snažím racionálně odůvodnit svůj skrytý masochismus? Těžko říct. :-) A skutečně, jak jinak než jako masochismus nazývat, když se člověk obeznámený se skutečností, že život je jenom jeden, dívá na něco jako Říši vlků? Ty dvě hodiny by bezesporu šlo strávit rozumnějším způsobem, avšak iracionalitu podobného počínání shledáván pozoruhodnou, tudíž nelituji, že se již několik let dobrovolně vystavuji podobné formě experimentu. Kolem a kolem vzato, jde jenom o lásku k filmu jako takovému, tak proč přehlížet ty méně kvalitní, ty chudáky utlačované? Říše vlků má několik problémů: postrádá sympatického hlavního hrdinu; její příběh není složitý, pouze složitě vyprávěný, tudíž se příliš táhne a nudí; soundtrack děsivým způsobem mísí, co jeho autorovi zrovna přišlo na mysl, kupříkladu syntezátory a chorály; režie pouze nenápaditě kopíruje četné americké vzory a atakuje nás jedním trapným klišé za druhým. Nejvíce mě na Říši vlků nicméně štve, že není ještě o třídu (dvě) horší a tím pádem zdrbatelná mnohem brutálněji. Takto se opravdu nezmohu na více než na bezradný výpis negativ, za což se omlouvám. A málem bych zapomněl – kamera byla dobrá. :) 40% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Rex Mundi, klerik, alenka ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)
  • Během hovoru v čase 01:12:00 je zmíněno 11. záři. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v Göreme v Kappadokii, v tureckém Istambulu a francouzské Paříži. (Terva)

Reklama

Reklama