Reklama

Reklama

Země krvavého slunce

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když je zavražděn tokijský guvernér Takayama, je povolán bývalý agent CIA Travis Hunter, aby jako znalec místních poměrů našel vrahy. Jako partner je mu přidělen mladý, ambiciózní agent FBI Sean Mac. Zatímco Hunter byl vychován v Japonsku a má pochopení pro tajemný, výstřední svět Yakuzy i její drsné zvyky, Mac se sice vyzná v předpisech, o japonských zvycích a pravidlech chování je však informován povrchně a často špatně. Přesto se jim podaří odhalit plán vůdce nové zločinecké organizace Kurody, který tvrdě a nelítostně stoupá v hierarchii organizovaného zločinu a chystá se vybudovat obrovskou síť obchodu s drogami ve spolupráci s Chenem a jeho čínskou organizací Tong. Kuroda bez milosti zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, a zdá se, že to byl právě on, kdo zabil Takayamu. Aby si byl jistý, obrátí se na Kojimu, druhého nejdůležitějšího muže odnože Yakuzy, kterou řídí postarší Oyabun Ishikawa. Když mu prozradí, že nová Yakuza spojila síly s Tongy, shodnou se, že Kurodu je nutno zastavit. Když se mu však Hunter dostane nadosah, ocitne se v ohrožení každý, kdo je s ním nějak spojen. Poté co se obětí vrahů stane krásná Nayako, stává se Hunterův boj osobní záležitostí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Japonsko sa otriasa! Nie preto že by bolo zemetrasenie, ale pretože doň zavítal Steven "kotol" Seagal aj so svojimi troma bradami. Proti nemu by sa mohol postaviť len nejaký riadne vyžraný sumo zápasník a nie tie šikmooké špáradlá čo po ňom furt skáču. Steven má ruky ako lopaty a keď im dá facku tak sa poserú. No, inak je to hlavne nuda, Steven chodí sem a tam vo svojom koženom plášti a jakuzáci občas niekoho zamordujú aby ho nasrali. Záverečná krvavá rubačka je jediným dôvodom prečo dať tomuto filmu nejaké to hodnotenie. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Plytvat slovami? Stacil by osobny pohovor so mnou, ked niekto zacne hovorit o Seagalovi a z mojho nie prilis dobre vyzerajuceho, ale smiesneho ksichtu by mohol karikaturista robit 365 dni nejake tie shooty. Seagalove filmy - tu uz je frazeologicke ustalene slovne spojenie radene do pejorativneho az vulgarneho slovnika. Je to nadavka, podobne ako Dudikoff, ci Norris. Tu je potrebne si uvedomit nie ze je problem najst nieco kladne, co by stalo za to pozriet si jeho filmy. Hlavnym problemom ostava priestor a starost odkial zacat pisat dovody, preco si to nepozriet a spisat peticiu pre UnHolly wood, aby znicil vsetky kopie a originaly filmov v ktorych hral a nahradil divakovi nemajetkovu ujmu, ktoru utrpel alebo mohol utrpiet sledovanim tychto zlatanin. Reziser jeho filmov neexistuje. V podstate vidiet to vo filme, kde kazdy pobehuje, hovori si co chce, kedy chce, kona nezmyselne, prosto je to vsetko holubnik. Scenar som po urputnom hladani pod kvantovym mikroskopom pozicanym z CERNu nenasiel. Herecke prejavy, dialogy, lokalizacia kvazideja, to sa vsetko mina ucinkom. Ze ide o akciu?? Dovolim sa zasmiat. Aka moze byt akcia proti Števovi? Neutrzi jediny uder, aj ked utrzi to sa nerata, lebo bez problemov funguje aj postreleleny, ci akokolvek zraneny. Ma vyhodu lebo nepotebuje zasobniky s dodatocnym strelivom. On ma specialne zbrane, ktore sa nabijaju same. Nekonecny pocet guliek. Števo otvori kapotu auta a z neho trcia 2 neizolovane kovove drotiky, ktore spoji a auto hned ide. No prenasledujte ho. Nemate sancu. Ujde Vam na akejkolvek rachotine, darmo mate 100krat lepsie auta. Vzdajte to. Števo je dobry bitkar. Je cestny. Ochranuje slabych. Polame Vam rucicky, no, nie on, ale kaskader, po 5 minutach boja len na okamih prestrihnu Števov tucny ksichtik, aby Vam film pripomenul, ze bojuje Števo. Najviac si ale zoberiete z moralnych posolstiev na vytuzenom konci. Ono spisuju sa urcite pamati, memoare, do takych malych knizociek to potom pojde, a Vy to mozete niekomu darovat. Posolstva su krasne, vystizne, vsetko riesiace. Stojace na zamyslenie. Ja len sa zamyslam, kde sa stala chyba, ze sme pripustili aby vo filmovom priemysle, pobehoval takyto pajac. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Agent CIA Travis Hunter (Steven Seagal) dostává nový případ - poté co je zavražděn guvernér Tokia, musí zjistit kdo za vším stojí. Díky znalosti japonského prostředí se Travis dostává do centra japonské Yakuzy, kde s překvapením zjištuje, že se Yakuza spojila s čínskou mafií, a chystá se převzít veškerý organizovaný zločin. Může Travis všemu ještě zabránit? .. Musím uznat, že tento film se Seagalovi docela povedl (jasně, toto prohlášení je třeba brát v měřítku ostatních Seagolových filmů - nikoliv obecně). Japonské prostředí a kultura dodává filmu takový zvláštní nádech - i když jeden element zde působil trochu rušivě (můžete hádat dvakrát který). Co se týče akce tak se film do ničeho moc nežene, a vlastně kromě poslední desetiminutovky se toho až tolik neděje (sice nechápu, proč se na zteč nepřátelské "pevnost" vydali s meči, když s pistolemi by se jim to asi dařilo líú, ale budiž), ale překvapivě mi to až tolik nevadilo... ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Co novy film to novy propadak. Steve by udelal nejlip, kdyby uz zadne filmy netocil a jen si odpocival. Muzeme jen s povzdychem vzpominat na ty doby pred "upadkem". Tento film (jeslti to muzem tak nazyvat) mne nadch jen tim, ze mu zase umreli ze znamich a milych lidi kolem Steveho skoro vsichni, ktere mel rad a miloval. S bojovym pokrikem na rtech: "Tys mi zabil bratra" vyrazi vsechno spatne povrazdit. Pred tim by se dalo rict, ze jen bloumal ulicemi a blbe kecal a stejne vetsina rozhovoru byla od veci a nesmyslna. Bojove sceny nudne a se sefem Jazyku to vypadalo, ze se mlati jak male deti o hracku na piskovisti. Co zase musim pochvalit je atmosfera filmu a prostredi. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, je prostě vidět, že Steven neumí nic jiného než hrát ve filmech. Bohužel už není nejmladší (ani nejhubenější) takže se o něj nebudou zajímat takový režiséři jako např. Bay nebo Woo. Tudíž musí přistoupit na každou filmovou zakázku jakou mu nabídnou. A pak to končí např. takhle. Ale nechte ho musí přece jíst a platit nájem jako my všichni. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Natáčeno od 15.března do května 2004 v japonském Tokiu a thajském Bangkoku. (Stocki)
  • Počas súboja v Kurodovom dome, kedy na tetovača zaútočí jeden z ochrankárov, má ochrankár na bielej košeli stopy od krvi už pred napadnutím. (johnsnow)

Reklama

Reklama