Rift, The

Grieta, La

(Španělsko)

Dobrodružný / Thriller / Akční / Horor

USA / Španělsko, 1990, 79 min

Konečne môžem dať nejakému klasickému hororu nadpriemerné hodnotenie. Posádku hľadajúcu stratenú ponorku čaká nepríjemné prekvapenie. Na Siren I totiž prebiehali genetické experimenty a výsledkom sú (ako to už býva zvykom) zdegenerované, vraždiace, morské príšery. Je to síce dosť neznámy, ale veľmi kvalitný podmorský hororík, v ktorom nechýba podarené gore, ale predovšetkým musím pochváliť vynikajúce stvárnenie príšer (najlepší boli zmutovaní novorodenci). Akcie je dostatok, v druhej polovici je to už vlastne len jednoduchý boj o prežitie, ale bavil som sa.(29.8.2011)

Další z řady podmořských sci-fi hororů, které se snažily přiživit na úspěchu Propasti. The Rift se však (narozdíl od Leviathana nebo DeepStar 6) svým technickým zpracováním blíží spíš k typickému Cormanovi a jeho proslulým trashům. Pár známých ksichtů kvalitu filmu nezaručí, takže je to tentokrát vážně jen o vizáži všemožných zubatých, chapadlovitých i rosolovitých podvodních monster. Plus několik utrhnutých končetin a rozstřelených hlav, ale tim klady bohužel končí, protože nápady s nadhledem zmizely hluboko v oné roklině. Od Simóna (Pieces, Slugs) jsem čekal větší srandu.(21.5.2012)

Pro vodní horory mám slabost, a tak mě film s názvem The rift neminul, film umocňuje pěkná podmořská atmosféra to ano, i to že má krásnou stopáž a film je poměrně rychlý a stále se tam něco děje. Ale nejvíc mě potěšilo herecké trio Scalia, Ermey a Wise tihle 3 jsou sympaťáci a hrají skvěle. A proto jsem byl rád že je vidím v jednom filmu. Film doporučuju všem kdo mají rádi příjemný nenáročný horůrek, nebo mají rádi horory typu Leviathan či DeepStar Six.(18.9.2010)

Najviac trashovitý titul s vtedy módnej vlny podmorských sci-fi. A že je naozaj na čo pozerať, ak ovšem ako ja máte trash radi.(16.3.2011)

• Pecival

S šílenými vědci je to těžké, někde se zabukujou a tam koumají zla, která poté musí chrabří hoši likvidovat. No a tihle si vybrali zrovna jakousi jeskyni hodně hluboko pod hladinou moře (asi se jim to zdálo jako dobrý nápad). Namutované potvory jsou poměrně nevýrazné, na druhou stranu sliz v lodi je docela slibný. Postavy se občas chovaj jak totální retardi a to si podobných věcí většinou nevšímám. Ale neměl jsem titulky, tak je možná chyba na mé straně a něco zásadně geniálního jsem přehlédl. Každopádně je film celkově hodně nevýrazný (ikdyž tu a tam umí překvapit), stejně jako postavy, které zastinuje hlavní seladon s načesaným hárem.(5.1.2012)

Nudnou konverzační první půlku bohatě nahradí masky monster, explodující hlavy a nonsensová akce ve druhé polovině. Navíc Jack Scalia má senzační háro.(14.11.2010)