Reklama

Reklama

Zpráva o stavu civilizace

  • angličtina The Status Report on Civilisation (festivalový název)

Obsahy(1)

Výpověď o současném stavu dnešní, technicky vyspělé společnosti, viděna a lapidárně vyjádřena výtvarníkem a režisérem Vladimírem Jiránkem. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Radko 

všechny recenze uživatele

Civilizovaní roboti čiže ľudia zaplavili zemeguľu. Uniformným spôsobom života v stáde podľa naordinovaných kritérií životného štýlu i trávenia dovoleniek pri neustálom sebapotvrdzovaní si výsadného postavenia "Pána všetkého tvorstva" postupne ničia čo sa dá. Trend pokračuje. Správa o stavu civilizácie platí. I po tridstiatichdvoch rokoch od jej vzniku netreba robiť žiadnu aktualizáciu. Tá Jiránkova všetko vystihuje aj z hľadiska prvej dekády 21. storočia. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Stádovitost, ztráta individuality, život podle narýsovaných kolejí, organizované trávení volného času a tolik přebývajících lidí, aut a cigaret. To vše jako by bylo poskládáno z Jiránkových kreslených vtipů. Dost výstražný snímek. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Pohľad na civilizáciu zhora. Nadčasová animácia, ktorá bude aktuálna ešte dlho. Nič nie je iné. Je iba viac tých ľudí a tých áut. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Typický Jiránek se vším všudy. Břitká nadčasová satira, která varuje a zároveň baví. Miluji ty chrchlající ptáky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Absence vtipu v kombinaci s přemírou otravného ohyzdně znějícího kašle pokuřujících zobákohlavých existencí rozhodně neznamená něco zvláštního, takhle se agitka nedělá, působí to totiž jen a pouze jako otravné spamy s vybíjením nebohých tuleňátek, až na to, že Jiránkovo kresby (krom králíků) jsou roztomilé asi tak jako německý důchodce na Slovinské nudapláži. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Ta část na eskalátoru mi připomíná pražské metro, vždycky když přijedu do Prahy. A jinak moc pěkné ztvárnění, včetně ptáčků s tuberáckým kašlem :-) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour - Filmový lov: Úkol číslo 29 - krátkometrážní film. Mám pocit, jako bych se díval na animovanou reflexi současného světa v roce 2015, což svědčí o neskutečné nadčasovosti tohot krátkometrážního snímku pánů Hekrdly a Jiránka. Vynikající počin, myslím si, že by mohl posloužit při výuce sociologie na středních školách. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nádherný sebareflexný pohľad od autorov z čias socializmu. No ten moment, keď zistíte, že do pádu socializmu v Československu sa prakticky veľa nezmenilo a že v tunajšom kapitalizme sa to prakticky tiež nezmenilo, akurát stádovitosť sa prejavuje inak je smutný. Nevytýkal by som tomu animáciu, tá je celkom v pohode na tú dobu, išlo tu o posolstvo a zamyslenie pre každého, ešte aj dnes vznikajú mnohé podobné diela, tento bol jeden z ich predchodcov, síce jednoduchší, no bol to prvý krok. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nadcasove a skvele vystizene. A to pred triceti roky nebyla zemekoule na tom tak spatne jako dnes... Ptaci nemaji chybu:-). ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Film víceméně dostál svému názvu - je jakýmsi sedmiminutovým zobrazením konvenčnosti našich životů. Nic víc ale nenabízí a tak nemůžu hodnotit lépe než průměrně, na Jiránka bych čekal více nápadů, zvláště když se v mnohem lepším světle ukázal při podílení se na české komedii "Srdečný pozdrav ze zeměkoule". ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nenaparím tomu 5* za to, že je to poučné a za to, že by sme sa mali po zhliadnutí videa zamyslieť nad našou planétou. Čo som na tom akože mal vidieť? Asi iba tú mizernú animáciu a hudbu. Aspoň to mohli nakresliť pôsobivejšie, keď už nič. 40% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, jak je tenhle kraťas i 37 let od svého vzniku aktuální. Už jen za to si vysoká hodnocení po právu zaslouží. Minimalistická animace pana Jiránka beze slov dokáže vyjádřit to, na co mnohým nestačí ani spousty vět. Tak ani já se nebudu pokoušet, mrkněte se sami a popřemýšlejte o svém vlastním způsobu života, jestli se náhodou tomu, co uvidíte, moc nepodobá. ()

Reklama

Reklama